Manžel má dítě, které nevídá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
25.10.14 13:54
@mimoza666 píše:
no a zároveň nemůžou čekat, že jim ho matka předá s radostným úsměvem na stříbrném podnose, potom jak se situace vyvíjela. Nebo čekat to můžou, ale asi budou pak zklamaní psát o tom, jak je matka hrozná.

Samozřejmě že čekat něco takového by bylo těžce naivní, na druhou stranu pokud má i matka zdravý rozum a pořádně si to nechá projít hlavou, dojde jí, že za 1. syn má nárok na otce, za 2. jak už někdo psal, ona trvala na jeho zapsání do RL, takže s něčím takovým mohla počítat a za 3. ve výsledku z toho plynou výhody i pro ni (občas si odpočine, dá se počítat s odlehčením nákladů na dítě, atd.) i když samozřejmě chápu, že když za ní s tímhle příjdou, skákat do stropu radostí nebude, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
25.10.14 14:03
@Vickee píše:
Samozřejmě že čekat něco takového by bylo těžce naivní, na druhou stranu pokud má i matka zdravý rozum a pořádně si to nechá projít hlavou, dojde jí, že za 1. syn má nárok na otce, za 2. jak už někdo psal, ona trvala na jeho zapsání do RL, takže s něčím takovým mohla počítat a za 3. ve výsledku z toho plynou výhody i pro ni (občas si odpočine, dá se počítat s odlehčením nákladů na dítě, atd.) i když samozřejmě chápu, že když za ní s tímhle příjdou, skákat do stropu radostí nebude, to je jasné.

Ještě je třeba dodat, že to bude matka, kdo bude muset případně později odvrhnutému dítěti vysvětlovat, proč už tatínek zas nemá zájem, že si pořídil s tou paní malé miminko a on už svoji roli splnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
25.10.14 14:18
@Zenyatta píše:
Ještě je třeba dodat, že to bude matka, kdo bude muset případně později odvrhnutému dítěti vysvětlovat, proč už tatínek zas nemá zájem, že si pořídil s tou paní malé miminko a on už svoji roli splnil.

Mě se trošku zdá, že spousta z vás ty děti dost podceňuje. Dětem často není potřeba nic moc vysvětlovat, oni to pochopí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.10.14 14:28
To souhlasím, soud mu asi návštěvy přiřkne, jestli to obohatí to dítě, to nevím.
@Anonymní píše:
@terinka4444 hele,jsem v tomhle směru nestranná, nebudu tady soudit zakladatelku, protože jejíúmysly nemusely být až tak zvrhlé..!a nebudu tady hlásat, jací jsou tátové hajzli, protože hned necítili lásku k dítěti, kterého ve svém nitru třeba ani nechtěli-a znám jich spousty tzv „tatínku“ kteří sice platí chodí na návštěvy, ale city ke svým dětem žádné nechovají..!ale nároky mají a to nezměníme, bohužel je to v našem státě tak nastavené, neplatí, ale stejně si jej bere na návštěvy, protože má nárok, po roce si vzpomenou, že mají dítě a mají nárok jej vidět-muj případ a vy nemužete ani ceknout, protože soudy stojí při něm, jelikož je to v zájmu dítěte!!at je otec jakýkoliv a že si vzpoměl po letech je nezajimá! a nikde nenípsáno, že musí byt to děcko hned pomatené, spíš je to někdy strach vnitřní těch matek, že se jejich dítkům bude u tatínka, kterého roky neviděli líbit a vypěstují si spolu vztah, který tam chyběl :nevim: ale pořád je to co by kdyby…!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.10.14 14:33
@Vickee píše:
Mě se trošku zdá, že spousta z vás ty děti dost podceňuje. Dětem často není potřeba nic moc vysvětlovat, oni to pochopí sami.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: vtip roku..pardon, nemyslím to zle
ano dítě to prostě pochopit musí..co mu zbývá že ano.. ovšem jak si to vnitřně přebere a nebo ne se ukáže až časem..třeba v dospělosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
25.10.14 14:34
@terinka4444 píše: … jestli to obohatí to dítě, to nevím.

Tsss! Myslíš, že tohle bude někoho zajímat, nejvíce otce? Tady jde o to, aby jeho současná partnerka měla rozptýlení, když se jí nedaří počít.
Je otázkou, jak nakopnout některé lidi, aby se na situaci podívali optikou dítěte a ne optikou já, já, jenom já. A to platí nejen v tomto konkrétním případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.10.14 14:43

@jdukolem a pak nemají být plné poradny psychologů při řešení křivd, které si neseme z dětství ;)

co když prostě to dítko nebude podle jejich představ?
co když se objeví vážné rozkoly v náhledu na výchovu?
Bude se o něj zakladatelka starat, i když bude nemocné?
Napadá mě situace - bude mít malé miminko, tatínek bude zrovna na řadě s hlídáním synka, ten bude nemocný a bude jim to vhod i tak?
Já tam prostě vidím tu „náhražku“.
Nevidím tam to - budeme ho chtít a mít rádi „v dobrém i zlém“…Zvláštní je, že není nikde ani zmínka o zakladatelčiných dětech, jich se to také bude týkat ne, že jim přibyde někdo do rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
25.10.14 14:50
@jdukolem píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: vtip roku..pardon, nemyslím to zle
ano dítě to prostě pochopit musí..co mu zbývá že ano.. ovšem jak si to vnitřně přebere a nebo ne se ukáže až časem..třeba v dospělosti

Tak samozřejmě že je potřeba, aby jim někdo podal pomocnou ruku ale ať bude kdo vysvětlovat co bude, dítě si to stejně pobere po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
25.10.14 15:01

@Regina Hero deticky jsou moje, on nema zadne.Ale rikaji mu tati, samy to tak chtely.Ja vim, mas pravdu, snad k sobe zas najdem cestu.Teda spis ve me se neco stane co me vrati zpatky do jeho naruce.

Zkopírovala jsem příspěvek zakladatelky-z jiné diskuze.Tady je vidět, že dítě, o které nyní tak stojí, ještě před rokem nechtěli znát. Vytěsnili ho ze svého života. A tím, že se jim nedaří počít společné dítě, tak chtějí plést hlavu čtyřletému klukovi.Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
25.10.14 15:12

Děti jsou zlatíčka a časem si zvykne a bude v pohodě. Ale takové jednání je docela divný… 4 roky nezájem a najednou zájem? Kdybych byla jeho matkou a zjistila okolnosti proč si ho chcete brát na starost docela by mě to naštvalo… Není v tom zájem dítěte, ale čistě jen váša to mě teda nepřijde moc hezké.
Samozřejmě dítě to nechápe a časem bude rád, že má tátu. Je to vaše věc a záleží jen na vás jak se k tomu postavíte… Nebo nepostavíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.10.14 15:25

Si chceš pořídit dítě s chlapem, který už jedno má a nestará se o něj?!? Okey, kdyby mělo čtyři týdny, tak tam asi je „půjčování“ trochu náročnější, ale čtyři roky? A vzpomenete sina něj, až když si chceš zajistit aby ti nezdrhl za jinou splnit si představu kompletní rodiny? Bavíte se o dítěti, né o hračce! :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.10.14 16:04
Naprostý souhlas
@Zenyatta píše:
Tsss! Myslíš, že tohle bude někoho zajímat, nejvíce otce? Tady jde o to, aby jeho současná partnerka měla rozptýlení, když se jí nedaří počít.
Je otázkou, jak nakopnout některé lidi, aby se na situaci podívali optikou dítěte a ne optikou já, já, jenom já. A to platí nejen v tomto konkrétním případě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.10.14 16:49

Já se moc omlouvám, ale nemůžu si pomoct! Je mi všeobecně zle z chlapů, kteří kašlou na své děti. On je tak rodinně založený typ, má 4 leté dítě, které bydlí 15km od něj a ani ho nezná? Zakladatelko a s takovým chlapem ty chceš mít další dítě? 8o A teď, když vám teda nejde zplodit vaše, tak si vzpomenete na chlapův nechtěnný omyl před 4 lety jako náplast na bebinko? :poblion: Neznám vaší životní situaci a celý příběh, ale podle toho, co tu píšete, bych nechala toho chlapečka na pokoji. Myšlení některých lidí fakt nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8525
25.10.14 17:06

@lasička1 - taky jsem přečetla zakladatelky příspěvky v jiný diskusi a vidím to tak, že má o hodně mladšího chlapa, chce mu dát dítě, což se v jejím věku nedaří, tak jí je najednou tohle dítě dobrý. Zajímavý je, že v jednom příspěvku někomu psala, že on žádný děti nemá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.10.14 17:19

No zakladatelko, jak tak koukám do tvých příspěvků…protoze me je cerstvych 40 a jemu 23…, tak prosím měj alespoň ty rozum!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna