Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHojky potřebovala bych poradit..
Máme dceru-9.měsíců a já mám problém s tím, že manžel nechce malou ani jeden den pohlídat. Jo když jdu do sprchy tak to tech 10-15 min vydrží, ale už příjdu a strká mi ji..Pracuje jako horník, takže vím, že chodí po práci utahaný, ještě bydlíme na baráku, kde je hodně práce na zahradě, ale o to se nějak staráme společně, já většinou když malá dopoledne spinká, od odpoledne. Každý den mám navařeno, uklizeno, lítání kolem malé(začala ted lozit, takže asi víte co to obnáší
)A chtěla bych aby občas malou pohlídal, šel s ní ven, abych taky měla čas pro sebe, kadeřnice, nákupy atd..Jenže na to mi řekne, že si tyhle věci mám zařídit ráno, dopoledne(tim padem i s malou),protože on je unavený z PRÁCE a JÁ JSEM JEN DOMA a jeste bych chtela více volna!!(podle něj) tímhle to končí, protože už nemám sílu se hádat
Muzete mi poradit co s tím?
Vyhrožuje mi, že další dítě bude na mateřské on(ale pritom nepohlida ani první. Prostě si myslí, že jsem fakt na dovolenéé a to mě vytáčí ![]()
Pošlii ho už teď na rodičovskou, to se dá měnit snad každý měsíc, tak ať si to na měsíc zkusí a ty se vrať do práce a uvidíš jestli si to neroozmyslí ![]()
@subsomi to me taky napadlo, ale do práce se mi ač na chvíli jeste moc nechce
A taky, co když se mu to zalíbí a mě už doma nenechá
![]()
Tak mu nevař, neper, neuklízej..jsi přece na mateřské a jsi placená za péči o dítě..ne za péči o chlapa a domácnost.. ![]()
@Nela89 No, já bych přistoupila na to, ať je na rodičovské on, ať si to užije ![]()
Tak se neptej a oznam to, jdu dneska odpoledne s kámoškou. Dítě máš přebalený, plíny jsou tady, na lednici máš rozpis co kdy krmit, pa. Nedojde mu to, dokud si to nevyzkouší na vlastní kůži- ať už dobrovolně nebo trochu násilně
Protože taky můžeš na pár dní z nějakého důvodu být v nemocnici a asi poslední co byste oba chtěli by bylo, aby chlap sotva věděl, jak se dítě jmenuje, natož se postarat.
Tak tu další mateřskou bych mu docela přála! Možná by se ještě rád vrátil fárat ![]()
Manžel nemá co hlídat, má se starat, je to přece taky jeho dítě. Musíte najít nějaký kompromis, ale hlavně je potřeba si opravdu uvědomit, že on není chůva ale otec ![]()
@Nela89 píše:
AHojky potřebovala bych poradit..
Máme dceru-9.měsíců a já mám problém s tím, že manžel nechce malou ani jeden den pohlídat. Jo když jdu do sprchy tak to tech 10-15 min vydrží, ale už příjdu a strká mi ji..Pracuje jako horník, takže vím, že chodí po práci utahaný, ještě bydlíme na baráku, kde je hodně práce na zahradě, ale o to se nějak staráme společně, já většinou když malá dopoledne spinká, od odpoledne. Každý den mám navařeno, uklizeno, lítání kolem malé(začala ted lozit, takže asi víte co to obnáší)A chtěla bych aby občas malou pohlídal, šel s ní ven, abych taky měla čas pro sebe, kadeřnice, nákupy atd..Jenže na to mi řekne, že si tyhle věci mám zařídit ráno, dopoledne(tim padem i s malou),protože on je unavený z PRÁCE a JÁ JSEM JEN DOMA a jeste bych chtela více volna!!(podle něj) tímhle to končí, protože už nemám sílu se hádat
Muzete mi poradit co s tím?
Vyhrožuje mi, že další dítě bude na mateřské on(ale pritom nepohlida ani první. Prostě si myslí, že jsem fakt na dovolenéé a to mě vytáčí
Tohle nechápu, radu bohužel moc nemám. Co mu zkusit vysvětlit, že ty ze starání se o dítě taky bůhví jaký orgasmus nemáš a děláš prostě to, co je potřeba = je to práce jako jakákoliv jiná, jen v prostředí domova. Takže máš nárok a potřebu si taky odfrknout „po práci“.
A pokud argumentuje tím, že s druhým bude doma on, tak bych mu malou asi vrzla na celý den se slovy, ať začne trénovat a udělala bych si hezký den bez dítěte a manžela.
Já se přikláním k @peggy.sl
Sedla bych si doprostřed bordelu a čekala, až přijde z práce, aby viděl dovolenou ![]()
A pokud máš hodné dítě - tady je tip
![]()
http://www.loupak.cz/…ske-dovolene
Asi ti moc nepomůžu, ale mám doma NAPROSTO to samé. Manžel pracuje v zemědělství, taky manuálně a argumenty používá úplně ty samé jako ten tvůj…Babičky daleko, hlídání žádné. Vyřešila jsem to paradoxně tím, že jsem šla v 7M malé do práce na částečný úvazek (hlídání platím) a občas jsem jí nechala v jesličkách déle, abych si taky mohla vyřídit tyhle věci, jak říkáš. Má to obrovskou výhodu, že si od prcka trochu odpočineš a sebereš manželovi trochu vítr z plachet, že na něm nejsi úplně závislá. Malá už má přes 2 roky a už se to mírně zlepšilo, už spolu byli sami i 2 hodiny
Jako když slyším maminky, že dají dítě manželovi na celý den a jedou někam si odpočinout…taky se mi někdy otvírá kudla v kapse, když manžela poslouchám, ale je fakt, že manuálně nepracuju, tak to neumím posoudit ![]()
Zkus mu navrhnout, ať si tu dovolenou (včetně vaření atd.) zkusí třeba někdy o víkendu. Možná přestane mít řeči.
@Nela89 a má taky on nějaký čas pro sebe? Tím by se dalo argumentovat. Pokud jde do práce a pak domů rubčit na baráku, tak se mu celkem až tak nedivím, že očekává, že s jedním dítkem bys mohla třeba kadeřnici zvládnout i sama. Pokud má i on nějaké občasné svoje volno pro zábavu, tak bych trvala na spravedlivé možnosti pro oba.
@Nela89 Kdyby měl manžel pocit, že doma nic nedělám, okamžitě bych přestala se vším. Když začne s tím, že s druhým bude doma on, tak mu malou dej, ať si to teda vyzkouší (se seznamem, co má všechno udělat). Klidně buď s nimi doma, ale s ničím mu nepomáhej - až bude s tím druhým na RD, taky mu nebude mít kdo pomoct, že jo
Tipuju, že by ho to rychle přešlo ![]()
Jo a můj manžel kromě toho, že nehlídá, tak v domácnosti nehne ani prstem, když jsem odjela na týden k rodičům si odpočinout, tak celý týden nemyl nádobí a když jsem se vrátila, tak na všem kožich z plísně a smrad jak blázen a vůbec to neřešil
![]()