Manžel nechce hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
5.8.13 12:10

Můj tedá hlídá a malej (3,5 měsíce) ho miluje… Poprvé hlídal delší dobu sám když malýmu byl asi tak měsíc? 8) domů jsem přijela tak po 4 hodinách a dítě i chlap spokojený :srdce: však je to i jeho dítě ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
5.8.13 12:12
@Jitka1976 píše:
A co děláš za práci??? v tom je taky rozdíl, víš?? Fárat v dole a třeba sedět v kanclu… :nevim: A pravdou je, že né každý otec je otec…pro někoho je dítě zajímavé od narození, pro jiného až ve 2…3 letech…až je parťák do hry…

dělám v kanclu. Rozumím tomu, že horník po šichtě to nebude dělat obden, ale jednou týdně by to zvládl, ne? Tady jde spíš o to, že nechce, ne že to zkoušel a únavou usnul v herničce u stolku.
Máme také v partě automechaniky i vysoké managery, ale postarají se všichni. Kde je vůle, je i cesta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.8.13 12:21

@dalimil souhlasím,když vidím, že je unavený a zralý jít tak akorát spát, dítě mu určitě necpu, ale když má např. týden volna nebo je víkend, kdy by mohl byt za den dva odpočatý a i přes to je to problém, když řeknu, že potřebuju odejít nachvíli pryč jinak se z toho zblázním(když nam rostly vrchni zuby mala ječela od rána do večera, vkuse, spala max pul hodky, nechtela nic, hrat si, v kocarku ven, jist, pit, jen řev a do toho 40st. horka)tak mi za hodinu psali jako že oba že je jim smutno :mrgreen: no tak OPAVA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.8.13 12:24

@dalimil Jednou týdně by mohl…i dvakrát…i třikrát… :mrgreen:
ale nechala bych ho odpočinout…třeba pokud nepracuje o víkendu, sobotní dopoledne by bylo MOJE… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
5.8.13 12:28

@Nela89 A chodí do hospody??? Nebo někam relaxovat??? pokud ano, ptá se tě, jestli může??? Předpokládám, že ne…že to oznámí a jde…no tak bych nakrmila dítě, přebalila…a s úsměvem předala odpočinutému tatínkovi, že taky MUSÍŠ jít…a že se vrátíš v 18,00Hod. Kdyby něco, tak to určitě zvládne…jako ty, když není on doma… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
33005
5.8.13 12:29
@Jitka1976 píše:
A co děláš za práci??? v tom je taky rozdíl, víš?? Fárat v dole a třeba sedět v kanclu… :nevim: A pravdou je, že né každý otec je otec…pro někoho je dítě zajímavé od narození, pro jiného až ve 2…3 letech…až je parťák do hry…

Když tady čtu ty diskuze, tak by mě dost zajímalo, proč si lidi pořizují děti. Po přečtení příspěvků to vypadá, jako by si děti primárně pořizovala jen ženská. Jako by ty tatínkové byli zapojení jen u zplození, pak u porodu a nakonec v lepším případě dokonce chvilku „pohlídají“ nebo se zapojí až když „už je s dětmi zábava“. To si sakra doma před tím, než pár dospěje k rozhodnutí chceme dítě, neuvědomí a hlavně si dopředu nevyjasní, že o to dítě je potřeba se starat, zpočátku prakticky non-stop a že to chce jaksy angažovanost obou rodičů, neb nechat to jen na jednom může být docela rychle pro toho neustále se starajícího na Bohnice a pak jde vztah do kopru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.8.13 12:38

@Svistice Já myslím, že spousta prvorodičů si to „miminkování“ hodně idealizuje…vždycky mě pobaví, ty mladé mamky co tu obhajují své náctileté těhotenství (jasně, že né všechny…ale pár jich tu je), jak budou v noci nadšeně vstávat k mimi, jak se budou starat, houpat, vozit…jak to s úsměvem zvládnou…pak přijde realita…nevyspání několik nocí, prořvané dny…málo peněz, žádné hlídání, nonstop úklid…unavený, nevyspalý manžel…a najednou to není taková idylka…přijdou vnitřní výčitky, že takhle si to nepředstavovali, že jsou neschopné matky atd…prostě srážka idealizace s realitou…
Určitě by bylo super si ještě před těhotenstvím vyjasnit co a jak…kdo se bude kdy starat, s čím taťka bude pomáhat, kdy bude mít mamka relax…atd…to rozčarování by nebylo tak velké…

• Citovat
  • Upravit
750
5.8.13 12:56

@Svistice no oni chlapi treba dozraji, ale vychovou jsou vychovani tak, ze deti=matka. Tchyne mela tri deti a vse prece zvladala, tak je to u nas. On je zivitel a ja zajistovatel. Boj jsem vzdala, deti nikdy nehlidal sam a kdyz uz tak ten rev a plac je slyset vsude. Na to jsem srdce nemela a kdyz tak je stejne nikdy neprebalil. U starsich je to ok, postara se a pohraje si, nachysta jidlo.
A jak jsem zjistila on pro sveho tatu zacal existovat az ve 4 letech az ho postavil na brusle :nevim: takze kde si to dite neprozilo nebo nemelo mladsi sourozence, mozna to ani neumi. :nevim:
Tim teda nehajim chlapy, jen vidim jak je to u nas, proste z malych deti do 2 let mel proste osypky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
5.8.13 13:03
@Svistice píše:
Když tady čtu ty diskuze, tak by mě dost zajímalo, proč si lidi pořizují děti. Po přečtení příspěvků to vypadá, jako by si děti primárně pořizovala jen ženská. Jako by ty tatínkové byli zapojení jen u zplození, pak u porodu a nakonec v lepším případě dokonce chvilku „pohlídají“ nebo se zapojí až když „už je s dětmi zábava“. To si sakra doma před tím, než pár dospěje k rozhodnutí chceme dítě, neuvědomí a hlavně si dopředu nevyjasní, že o to dítě je potřeba se starat, zpočátku prakticky non-stop a že to chce jaksy angažovanost obou rodičů, neb nechat to jen na jednom může být docela rychle pro toho neustále se starajícího na Bohnice a pak jde vztah do kopru?
:potlesk: a ještě bych dodala že nechápu jak rodič může HLÍDAT vlastní dítě? Hlídaji se „cizí“ děti ne? :roll:
teď se dívám že jsem taky napsala že můj hlídal :oops:

Příspěvek upraven 05.08.13 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.8.13 13:11
@Minki píše:
@Svistice no oni chlapi treba dozraji, ale vychovou jsou vychovani tak, ze deti=matka. Tchyne mela tri deti a vse prece zvladala, tak je to u nas. On je zivitel a ja zajistovatel. Boj jsem vzdala, deti nikdy nehlidal sam a kdyz uz tak ten rev a plac je slyset vsude. Na to jsem srdce nemela a kdyz tak je stejne nikdy neprebalil. U starsich je to ok, postara se a pohraje si, nachysta jidlo.
A jak jsem zjistila on pro sveho tatu zacal existovat az ve 4 letech az ho postavil na brusle :nevim: takze kde si to dite neprozilo nebo nemelo mladsi sourozence, mozna to ani neumi. :nevim:
Tim teda nehajim chlapy, jen vidim jak je to u nas, proste z malych deti do 2 let mel proste osypky :zed:

No vidíš a já mám doma takovýho chlapa…narodil se sotva dvacetileté matce, protože chtěla odejít z domova od zlého otce, tak si pořídila dítě, vdala se a odešla…pak se samozřejmě rozvedla, další dítě, další rozvod…přítel má 4 nevlastní sourozence…vlastní děda ho jednou ztloukl tak, že čůral krev (v 5 letech do ledvin klackem)…o nějakém extra věnování se rodiči, hraní a pod. se vůbec nedá mluvit…je teda cholerik, po mamince i tátovi, ale miluje děti, hraje si i s cizími, řvoucí miminka našich kamarádek bere do náručí, uklidní je a zabaví třeba na dvě hodiny…chodí za mnou do školky klidně hodinu, dvě před koncem provozní doby-aby si pohrál s děckama…kreslí jim omalovánky, hraje na kytaru, hraje fotbal…neměl vůůůbec ideální dětství, žádný dobrý vzor…a přesto se chová úplně jinak…( je tak trochu jako můj táta…ten byl do 18 v děcáku…jeho máma ho ve dvou letech, po úmrtí otce dala do dět. domova…chtěla si užívat…no..a nám s bráchou se věnoval maximálně…výlety, blbnutí, vyráběl nám hračky-je truhlář)…je to individuální, né každý, kdo měl v dětství špatné vzory, je sám špatný rodič

• Citovat
  • Upravit
4961
5.8.13 13:16

@Nela89 Nezlob se, ale v dnešní době horník už není tak nadřenej jak kdysi, když rubali krompáčema. Je na to technika apod. Můj děla v cihelně a to je ku.va makačka, není snad těžší práce a navíc ve vedru 300st.,pak vylezeš a vedro venku. Masakr. A to mu ještě nadávám, že se nevěnuje malýmu. Děsně ho všechno bolí a i přesto s malým sem tam jde ven. O starších dětech se nebavím, s nima je furt, ale teď jsou u babičky.
Takže ten tvůj chlap se spíše vymlouvá, budeš muset být razantní a trochu ho naučit otcovským povinnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.8.13 15:47

@Jitka1976 U těch náctiletých nebo velmi mladých bych to ještě pochopila. Že si to idealizují a neví, co je životní realita, neuvažují dopředu a dítě si pořídí spíš impulzivně. Já mám ale pocit, že těch velmi mladých idealizujících si maminek a nevybouřených tatínků je spíš menšina.
Přijde mi, že příspěvky typu manžel nepohlídá, manžel nepomůže s dětmi/s domácností, přítel se nezajímá o miminko, ale většinou nepíší maminky čerstvě odrostlé teenagerovským létům. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
5.8.13 16:14
@Svistice píše:
@Jitka1976 U těch náctiletých nebo velmi mladých bych to ještě pochopila. Že si to idealizují a neví, co je životní realita, neuvažují dopředu a dítě si pořídí spíš impulzivně. Já mám ale pocit, že těch velmi mladých idealizujících si maminek a nevybouřených tatínků je spíš menšina.
Přijde mi, že příspěvky typu manžel nepohlídá, manžel nepomůže s dětmi/s domácností, přítel se nezajímá o miminko, ale většinou nepíší maminky čerstvě odrostlé teenagerovským létům. :?

Já mám pocit naprosto stejný. Sice ano náctiletí mají v sobě obrázek, který neodpovídá realitě, ale podle mého je většina těch kde je tatínek již v běžném věku, kdy přicházejí děti - cca kolem 30 let, ale má zajetou určitou rutinu a nechce uhnout ze svého pohodlí, možností a toho na jaký servis je zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.8.13 12:33

@Jitka1976 :nevim: to mas stesti, u nas je to jinak a kdyz slysim tchyni tak se nedivim. To je porad musite zit, bavte se a nemuzete byt 24 hodin u deti a jine kecy tak se nedivim. Holt jsem neporodila deti a neodlozila je k prarodicum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.8.13 14:19

Tak u nás je opačný problém ma draha polovička mi malého na hlidani nesveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí