Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to de.bil a nějak se mi nechce věřit, že rasismus je jeho jediná „vada na kráse“.
Kopla bych do do zádele
@prokr píše:
Je to de.bil a nějak se mi nechce věřit, že rasismus je jeho jediná „vada na kráse“.
Kopla bych do do zádele
Hlavně me přijde divné, že by tohl ezačalo najednou a před svatbou byl pán tolrantní multi kulti.
Takto omezeného jedince bych vedle sebe tedy nesnesla.
@Anonymní píše: .. Chova sa sa ako rasista. Je úplne proti Rómom. Keď ideme do kaviarne a je tam nejaký róm, hneď chce odísť. si potom vzal taxík… Je mi z neho zle… Ja mám sto chutí podať žiadosť o rozvod… Akože keby som ja Rómka tak by so mnou nebol?! te som to zo seba potrebovala dostať a vysťažovať sa…
Pokud je to reálný dotaz a pokud si on nedělá jen zvláštní legraci:
Jinak rasismus není žádný moderní vystřelek, už kdysi dávno byli členové jedné tlupy nepřátelští k členům jiné tlupy.
Je horší rasismus od bílého a jinej od nebílého?
Tahle otázka se stejně nedá nějak smysluplně vyřešit.
Příspěvek upraven 30.01.23 v 15:36
@Anonymní píše:
Ahojte… Píšem anonymne, pretože je to pre mňa citlivá téma… Ide o môjho manžela… Je to s ním strašné.. Chova sa sa ako rasista. Je úplne proti Rómom. Keď ideme do kaviarne a je tam nejaký róm, hneď chce odísť. Mám kolegyňu rómku a keď ideme na kávu má s tým problém… Ja proti Rómom nič nemám, veď netreba všetkích hádzať do jedného vreca, ale môj muž je úplne iná téma…A to čo sa stalo dnes má dostalo. Išli sme autobusom a vošiel do autobusu róm… Môj muž vystúpil na najbližšej zastávke, že on sním v buše nebude… Chápete?!!! A pritom ten Pán bol úplne slušný, čistý… Ja som v autobuse ostala, on si potom vzal taxík… Je mi z neho zle… Ja mám sto chutí podať žiadosť o rozvod… Akože keby som ja Rómka tak by so mnou nebol?! Proste som to zo seba potrebovala dostať a vysťažovať sa…
Nechápu, na co si potřebuješ „vysťažovať“ - jakého sis ho vybrala, takového máš.
Tohle jsou věci, které se rozhodně nezmění ze dne na den - on se z tolerantního člověka přes noc nepřekouzlil v netolerantního, takový byl už dřív. Nevadilo ti to, vzala sis ho za muže, no tak teď neremcej ![]()
A ano, přesně jak píšeš - kdybys byla Romka, tak by si tě nevybral, to je při tomto povahovém založení snad samozřejmé
Nicméně, zrovna na tomhle ostatně vůbec nic špatného není, to je čistě věc osobních priorit - já se za rasistku nepovažuji, přesto bych si muže romského, arabského, židovského či asijského původu také nikdy nevzala, protože by pro mne takto výrazné kulturní odlišnosti nebyly pro společný život akceptovatelné.
@admin, můžeme prověřit trollíka?
A jak se tak stane, že si takovéhle věci všimneš až po svatbě?
@Anonymní píše:
Ahojte… Píšem anonymne, pretože je to pre mňa citlivá téma… Ide o môjho manžela… Je to s ním strašné.. Chova sa sa ako rasista. Je úplne proti Rómom. Keď ideme do kaviarne a je tam nejaký róm, hneď chce odísť. Mám kolegyňu rómku a keď ideme na kávu má s tým problém… Ja proti Rómom nič nemám, veď netreba všetkích hádzať do jedného vreca, ale môj muž je úplne iná téma…A to čo sa stalo dnes má dostalo. Išli sme autobusom a vošiel do autobusu róm… Môj muž vystúpil na najbližšej zastávke, že on sním v buše nebude… Chápete?!!! A pritom ten Pán bol úplne slušný, čistý… Ja som v autobuse ostala, on si potom vzal taxík… Je mi z neho zle… Ja mám sto chutí podať žiadosť o rozvod… Akože keby som ja Rómka tak by so mnou nebol?! Proste som to zo seba potrebovala dostať a vysťažovať sa…
Tak když nevyhazuje toho dotyčného, tak ať, akorát vám ta jeho nenávist poleze do peněz… ![]()
@Da12 píše:
Buď jsi troll nebo řešíš blbosti.
Blbosti? Mit za muže podelanyho rasistu není blbost.
To musí být strašně omezující, náročné na čas i finance, řídit svůj život podle toho, jestli si někdo někam přisedne nebo nastoupí, ne?
Je to blb a komediant, chová se ještě hůře, než ti méně slušní cikáni (nejsou všichni takoví), hystericky a afektovaně, akorát dělá divadlo a komedii, nedivím se, že ti to leze na nervy, ale určitě se takovým nestal přes noc.
@Da12 píše:
Buď jsi troll nebo řešíš blbosti.
Blbosti? Nemyslím si. Já bych takový vemeno teda nesnesla. ![]()
Jo jasně a teď tu o Karkulce. Takhle se ten smyšlený partner začal projevovat až po x-letech vztahu, to víš, že jo. Chabé i na trolla.
Hele, a co kdyby ten taxikář byl taky Rom? Řidič autobusu/ metra/ vlaku? Jako taky je nevyhledavam, ale nějak extra mi nevadí..
A až bude v autobuse příště Rom, tak žádný taxík.. ať pěkně šlape po svých. Třeba ho to časem prejde ![]()