Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a není jednodušší režim oddělených jmění?
https://www.nkcr.cz/…lenych-jmeni
My třeba společné děti neplánujeme, tak jak si žijeme nám to vyhovuje, neočekáváme, že bysme společně budovali nějakou firmu nebo tak, a ano, tento typ „předmanželské smlouvy“ u nás už byl tématem diskuse.
Pak se člověk nemusí bát, že druhému za pár let jebne v hlavě a bude nadosmrti platit za druhého nějaké dluhy.
Za rozhodně ano, bez smlouvy už bych do toho nešla. Ex nadělal takové dluhy, že muset to za něj platit, tak sem ve srackach ještě teď a to jsme ofiko rozvedení od 2010. Smlouva je fakt pár drobných v porovnání s tím, co bez ní může nastat. A mmchdm, brala jsem si normálního chlapa, který se zbláznil poté, co mu šlo o život. Nikdy nevíš ![]()
Z mého pohledu by rozdělené SJM mělo být standardem při uzavírání sňatku. Naopak společné SJM na požádání. Bohužel tomu tak není a spousta lidí potom zůstane v úžasu, neb o SJM slyší poprvé u rozvodu.
@Prostě Vodnář píše:
Z mého pohledu by rozdělené SJM mělo být standardem při uzavírání sňatku. Naopak společné SJM na požádání. Bohužel tomu tak není a spousta lidí potom zůstane v úžasu, neb o SJM slyší poprvé u rozvodu.
Jasne, ale pak by mela byt bejprve stanive ceba prace tykajici se domacnosti, deti a rodinu, lterou z 90% vĺada zena, zatimco muz dela karieru a vydelava si penize…
@Aglája75 píše:
Jasne, ale pak by mela byt bejprve stanive ceba prace tykajici se domacnosti, deti a rodinu, lterou z 90% vĺada zena, zatimco muz dela karieru a vydelava si penize…
A chapes, ze většinou je chap ten, co v manzelstvi neocekavane a tajne nadela dluhy?
Já s manželem máme oddělené SJM. U notáře to stálo přes 3 tis. V roce 2018. Teď to bude dražší. predmanzelskou smlouvu nám vymluvil. oddelene SJM je jednodušší.
@PETRAKIM píše:
Já s manželem máme oddělené SJM. U notáře to stálo přes 3 tis. V roce 2018. Teď to bude dražší. predmanzelskou smlouvu nám vymluvil. oddelene SJM je jednodušší.
Já když to hledala před pár měsíci, nacházela jsem ceny mezi 2000 až 4500,– ![]()
@Mar__tanka1983 ono se to řídí notářskými poplatky. Takže to cenově mělo by být +- stejně u každého notáře si myslím, ale nevím jiste. Plus ověření podpisu, pokud to nemá v ceně.
@andrasteia píše:
A chapes, ze většinou je chap ten, co v manzelstvi neocekavane a tajne nadela dluhy?
A chapes, ze jsem reagovala na neco jineho? ![]()
Snad jsem všechny ty překlepy pochopil správně. Pokud muž dělá kariéru, a vydělává si peníze, pak asi ani není důvod k té svatbě, pokud je to cobec, myslící jen na sebe. Normální je, že přispívá na děti, chod domácnosti i nákupy. To znamená, že ženě dává, či posílá peníze. A jakmile jí přistanou na účtě, tak jsou její, prostě oddělené SJM. Naopak, pokud z ničeho nic přestanou přistávat, pak se to dá řešit soudně a muž bude muset prokazovat péči o rodinu. Kdežto při sjednoceném SJM je jedno, kdo se zblázní a začne nasekávat dluhy, odnese to celý zbytek rodiny a to včetně dětí. A pokud jeden z vás bude mít třeba úspěšnou firmu, tak se dělí i veškerý majetek a zisky nabité během sňatku.
@Aglája75 píše:
@PETRAKIM píše:
my oddělovali loni a stálo to 7 000,– ![]()
Já zužovala SJM před 14 lety a tehdy to u notáře stálo 7000.
Hlasuju pro smlouvu rozhodně. nedokážu si představit přijít o barák..
@inzenyrka85 píše:
Hlasuju pro smlouvu rozhodně. nedokážu si představit přijít o barák..
Pokud ho máš už před manželstvím, součástí sjm stejně není.
Ahoj, chci se zeptat, máte někdo předmanželskou smlouvu? Co vše je možné do ní zahrnout? Kolik tak stojí vytvoření smlouvy?
Jde mi hlavně o to, zda je rozumnější si udělat smlouvu z důvodu, kdy jsou nějaké splátky z dob před manželstvím, respektive už před partnerstvím a ještě nějaký měsíc, či rok, by byly v manželství. Aby to ochránilo druhou stranu, kdyby se něco stalo a tudíž po druhé straně nikdo nic nevymáhal? Nebo jakmile je svatba, už musí druhá strana počítat s tím, že dluhy může někdo řešit i s ním?
Vše je řádně placeno, ale jde o takové to Coby kdyby, aby pak druhá strana nebyla třeba nějak stíhána a nemusela něco platit, když s tím nemá nic společného?