Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vás tu, narazila jsem na tuhle stránku a snad nebude problém když tu napisu moji situaci kterou zrovna řeším, jelikož už nevím kam se obrátit. Chtěla bych vědět vás názor, jak by jste to řešili vy..
Takže ziju s partnerem 6 roků, teď máme spolu dceru 8mesicu, bydlíme u pritelové mamky, my máme patro nahoře, a ona je dule jelikož několik let vařila v kuchyni je zvykla vařit ve velkém, takže nehrozí ze bych vařila já,(už jsem to zkoušela, nikdy to nedopadlo dobre) takže chodíme na obědy a jidlo zkratka dule jediné co asi mužů je ze udělám buchtu atd.
Co ty týká přátel a rodiny vždy se musim zeptat zda dotyčná/dotyčný muže dojít, a takových věci na které se musim ptát je povic.. navrhovala jsem několikrát pritelovi společný bydlení jenže nechce, prej tu má citový pouto, a navíc by to jeho mamka sama neutahla, coz prej my by jsme taky neutahli podnájem.. coz si myslím ze by jsme utahli..zkoušet se domluvit na nějakých podmínkách které by jsme nastavili společně nema význam.. mohli by jste mi poradit co v takové situaci? ![]()
A to od začátku spolu bydlíte u jeho mamky? Tenkrát jsi to neřešila, nevadilo ti to? ![]()
Před seznamenim jsi bydlela kde?
Trvala bych buď na odstěhování nebo na takových podmínkách, kdy nebudu poslouchat jeho matku a budu moci být paní své domácnisti. Pokud se nic nezmení, tato situace vam rozbije rodinu
A to nemáš kuchyni?
to je tak, když si uděláš dítě v pokojíčku ![]()
Z toho na me jde tíseň, jen to čtu ![]()
A koho se musis dovolovat o navstevy?
Přítele ke stěhování očividně nepřemluvíš, matku nepředěláš
Takže asi ti nezbyde než se s tím smířit anebo být matka samoživitelka. Hlavně bych si do takových podmínek nepořizovala druhé mimino.
@izabe ano od začátku a řešila jsem to v podstatě hned, zkoušeli jsme několikrát se domluvit, nějak fungovat ale bohužel marně..
Velmi brzy budeš samoživitelka.
Ten tvůj mamánek se od té bachařky nehne … Tím si buď jistá. Jen se chovej tak, abys nebyla samoživitelka se dvěma dětma… ![]()
Tohle nemá řešení se kterým bys byla spokojená. Znám takového mamánka. Je s nimi těžké pořízení a mnohdy to ani nelze.
Ad,,Co ty týká přátel a rodiny vždy se musim zeptat zda dotyčná/dotyčný muže dojít,,
Musis se ptat tchyne pokazde? Nezkouselas to nastavit tak, ze bys potrebovala mit moznost pozvat si do vaseho bytu tyto zname lidi kdykoliv abys byla ty sama spokojenejsi a citila se tam vice doma? Napoprve je treba tchyni predstav a pak uz by za tebou mohli chodit kdykoliv, ne? Partner te v tom nepodpori?
Ad vareni, neni moznost nahore mit svoji kuchyn a zkouset neco varit sama? Anebo jestli varit neumis, co zkusit ucit se neco od ni a pomahat ji pri priprave jidla.. kdyz dolu chodite na obedy jak v hotelu, taky bych se citila blbe :/
Mela bys svoje pocity rikat muzi a ten kdyby za neco stal, pomohl by to s matkou nastavit a vykomunikovat.
@pikola kuchyni mám ale k čemu mě asi je? Když navarim tak je problém.. protože se nesní jidlo co uvarila ona ….
@sobik22 píše:
@pikola kuchyni mám ale k čemu mě asi je? Když navarim tak je problém.. protože se nesní jidlo co uvarila ona ….
Ale vy spolu nemáte souperit. Ona at varí pro sebe a vy pro sebe. A pokud to tvůj chlap nechápe a rozkazování matinky je přednější, pak uvaž, jestli chceš v tom trávit svůj život. Dítě vychovávat sama můžeš? Nebo má taky hlavní slovo tchýně?
A co konkrétně ti brání v tom, abys uvařila sama? Prostě řekni, že dnes na oběd nepřijdete, protože budeš vařit ty. Hotovo. Co tchyně asi tak zmuze? Dotáhne tě dolů násilím? Asi ne, že. Nejspíš bude mít jen blbý řeči, tak je neposlouchej a je to. Jaký si to uděláš, takový to máš. Nesmíš se nechat. Ona se s tím časem smiri. Nebo domluvte kompromis. Přes týden si varis sama, o víkendech chodíte k ní. Ale za stávajícího stavu z tebe brzo bude velmi nešťastná ženská anebo samozivitelka.
@sobik22 píše:
To je ale její problém
tak ji prostě ráno řekni, dneska si uvařím pro nás sama ![]()
Není možnost ve „vasem“ patře udělat kuchyni nebo aspon nějaký kuchyňský kout kde se dá základ uvarit
…zkrátka máte volnou místnost? Pro mě by toto nebylo…potřebuji mít „svoji“domacnost ![]()