Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sobik22 píše:
@izabe ano od začátku a řešila jsem to v podstatě hned, zkoušeli jsme několikrát se domluvit, nějak fungovat ale bohužel marně..
A partner teda chce ať vaříš ty nebo chce jen jídlo od maminky? Bohužel tím, že se to hned v zarodku nevyřešilo, tak teď to půjde hodně těžko. Pokud teda ještě nemáš podporu partnera. A do toho ještě máte dítě. Já bych prostě dělala věci podle sebe a jíbych se na nic neptala - vaše domácnost, vaše pravidla. Ale jak říkám, záleží co partner
@sobik22 píše:
@pikola kuchyni mám ale k čemu mě asi je? Když navarim tak je problém.. protože se nesní jidlo co uvarila ona ….
Aha…v tom případě je to jenom o tom „začít to dělat jinak“. Zaklad je v tom, že muž musi stát za tebou. Domluvte se nějak spolu, co třeba tak, ze v týdnu budete vařit u vás a v neděli půjdete na oběd k tchyni…? Důležité pak je, aby i muž to tchyni vysvětlil a nepolevil (rozuměj, ona mamka bude volat jak to nemůže ujist atd. Atd. - odp: „mami děkuji, ale dneska jime doma“). Žijete spolecne a musíte najít nějaký kompromis co bude vyhovovat ideálně všem…
To samé co se týče návštěv: „babi, dneska budeme mít navstevu“ (vždyť se ani nemusí potkat nebi jo?). Jednou máte generační bydlení a tak je potřeba s v tom naučit fungovat. Hodně štěstí, moc ti přeji aby se to srovnalo a byla jsi šťastná. ![]()
Muž, co se nechá ovládat matkou, to je prostě průser: no. Když si to nevyřešila hned, teď je pozdě s dítětem. Poradila bych ti, aby sis nikdy s takovým mužem nedělala dítě, ale to už je pozdě. Teď musíš počkat, až se vrátíš do práce a budeš mít lepší podmínky pro odchod.
Proč si do takové situace porizujes dítě nechápu.
Odstěhovala bych se ať už s chlapem nebo bez. Sama to teď nejspíš neutahnes tak budeš muset vydržet než se vrátís do práce. Hlavně se pořádně chraň ať není další dítě
@Perníček22 no prave máme společný vchod takže ví kdo dosel nebo kdy odešel.. co se tyče jídla jak jsem psala zkratka neexistuje žádná domluvila už jsem to zkoušela několikrát s bez úspěchu, samozřejmě mě nemůže nutit nebo mě hlavu neutrhne ale pak zbytečně je po celém baráku dusno, v čem se zrovna nejlíp nežije, a poslední dobou to dusno už je opravdu ve velkém…
@sobik22 píše:
@pikola kuchyni mám ale k čemu mě asi je? Když navarim tak je problém.. protože se nesní jidlo co uvarila ona ….
A co je ti do toho že se nesní jídlo které ona uvařila??? Prostě si vař své a to si jez… a s těmi návštěvami? to se musíš ji ptát na to zda ti může přijít kamarádka? Mamka…?? To jako fakkt?? Já bydlím s tchánovcemi..joo jsou věci které musím přejít, které bych si třeba na zahradě udělala jinak… ale tedy jak toto čtu můžu si blahořečit. Máme v patře svůj byt kde k nám tcháni skoro nechodí a když… tak klepou a volají ode dveří zda mohou vejít. Spíše chodíme my k ním na kafe. Pergola venku je spíše jejich, ale pořádám tam oslavy, grilovačky… spíše jim řeknu kdy co.. tak týden předem, že budeme grilovat… v týdnu kolikrát nečekaně dojde kamarádka a posedíme tam.. jak nemají oni návštěvu zrovna, není problém… a nikdy jsem se neptala zda někdo může jít k nám nahoru do bytu… ty joo asi půjdu tchánům poděkovat jak jsou skvělí.
@KKK85 asi nemám pak na to se dívat jak ona chodí a je nasrana proste když je doma dusno tak moc dobre se nežije.. no ptát se musim pokaždé když někdo dojde protože pak je ovšem zase problém.. dokonce mi i zakázala sem vodit sestřenici, protože ji prej nema rada.. a pokud bych si prej na tom trvala tak by chtěla 200,– na noc jako nocleharnu.. my máme patro volne průchozí takže ona kdykoliv dojde a musí se zeptat třeba jestli přítel má do prace výprany, a tak chodí za den třeba i 5×, říkám zkoušela jsem to po dobrém ale to taky neslo…
@xstrasilka jenže zatím nemám kam jít, vůbec ani nevím jak to chodí na sociálce jestli by mi dali byt nebo přispívali, pokud bych šla s malou sama protože přítel se pravděpodobně odtud nehne…
@sobik22 píše:
@KKK85 asi nemám pak na to se dívat jak ona chodí a je nasrana proste když je doma dusno tak moc dobre se nežije.. no ptát se musim pokaždé když někdo dojde protože pak je ovšem zase problém.. dokonce mi i zakázala sem vodit sestřenici, protože ji prej nema rada.. a pokud bych si prej na tom trvala tak by chtěla 200,– na noc jako nocleharnu.. my máme patro volne průchozí takže ona kdykoliv dojde a musí se zeptat třeba jestli přítel má do prace výprany, a tak chodí za den třeba i 5×, říkám zkoušela jsem to po dobrém ale to taky neslo…
takhle nějak si představuju peklo.. ![]()
@sobik22 píše:
@xstrasilka jenže zatím nemám kam jít, vůbec ani nevím jak to chodí na sociálce jestli by mi dali byt nebo přispívali, pokud bych šla s malou sama protože přítel se pravděpodobně odtud nehne…
Nemůžeš k rodičům nebo k někomu z rodiny? Nemáš našetřené nějaké peníze? Nebo teď se snaž něco našetřit ať máš nějaký základ. To musí byt na palici.
@izabe bohužel k rodičům nemůžu, nasetrene bohužel nemám..snažím se přispívat na tuhle “domácnost” protože pak mě je výčteno ze Peru i 3× za den a je to hrozne moc takže se snažím něco malo davat, měsíčně po nas vyžaduje 14000,– coz by se dalo bydlet i v podnájmu ![]()
@sobik22 píše:
@izabe bohužel k rodičům nemůžu, nasetrene bohužel nemám..snažím se přispívat na tuhle “domácnost” protože pak mě je výčteno ze Peru i 3× za den a je to hrozne moc takže se snažím něco malo davat, měsíčně po nas vyžaduje 14000,– coz by se dalo bydlet i v podnájmu
To vám za to i vaří pro tři? Bo je to jen na nájemní provoz?
Pokud vari dobre, tak je to prece vyhra.