Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě dost citlivé téma. Jsem s přítelem rok a půl, jsme mladý pár a nyní spolu bydlíme u jeho rodičů ( nechtěl vyhazovat peníze za nájem).
Ze začátku jsme spolu spali poměrně často. Vztah máme nadále krásný, ale sex jsme už měli míň a míň. Ze začátku jsem se nechtěla nechat orálně uspokojovat. Mám hormonální poruchu a tam dole to mám celkově větší. Nemyslím že je to nějaký extrém, ale dost dlouhou dobu mi to bralo sebevědomí a potřebovala jsem důvěru k tomu, abych se nechala. Dost ho to mrzelo, když mi nemohl dělat dobře. Říkala jsem mu, že to chce čas, ale nemohl to pochopit. To byla asi jedna z věcí, která tomu sexu moc nepřidala. Jinak sex vždycky byl takový nic moc. Jen rychlovka na tři minuty. Nesnažil se mě ani nijak hladit. Sundal mi jen kalhoty, nestačila jsem se ani naladit a bylo po. Částečně si říkám, že za to mohu sama, protože jsem ho nenechávala mě uspokojovat. Na jednu stranu si říkám, že mohl mít lepší přístup a trochu mě mohl s tou důvěrou a vším pomoci.
Do teď jsme spolu spali tak 3×- 4× za měsíc. Děti spolu nemáme, žádné závazky, ale jeho moc miluji. Jeho rodina je úžasná, vsechny je mám hrozně moc ráda, ale nyní přemýšlím, zda takový vztah má smysl. Několikrát jsem mu říkala, že je pro mě intimita důležitá, že bychom spolu měli spát častěji. Jeho odpověď byla taková, že ho mrzí, že mu nestačím a dále to se mnou nechtěl rozebírat. Nerada řeším takové věci, ale pokud není něco v pořádku, tak o tom s ním potřebuji mluvit. Posledních pár sexu jsem ho již nechala, aby mě mohl " uspokojit". Bylo to takové, že to párkrát zkusil, ale hned ho tam " dal", vše honem honem a za 3 minuty bylo zase hotovo. V podstatě nemám vůbec orgasmy, jemu se stáčí hned udělat a o nějakou romantiku nemá zájem. Před týdnem jsem mu řekla, že mě 3× za měsíc sex nestačí. Neřešil to, bylo mu to opět jedno. Řekla jsem mu, že se u normálního sexu ani neudělám, že se nestihnu ani naladit. Byl už asi naštvaný, že to řeším a řekl mi, že už spolu sex nebudeme mít vůbec. To mě tak nějak dorazilo. Celkově kvůli tomu, že ten sex nebyl častý, jsem se cítila špatně. Neměla jsem už ani tak dobrou náladu a všechno mě jen štve. On se třeba rád mazlí, pořád. Pořád je u mě, hladí mě, nebo tak. Je to hrozně hezký, ale tím jak se mnou nespí, tak mě to trochu začíná štvát. Většinou mazlení v mých předchozích vztazích skončilo sexem, ale tady…Kdyby mě aspoň řekl nějaký důvod, proč to třeba moc nechce. Přijdu si, že jsem na problémy sama. Nedokážu se s ním ani dívat na filmy, kde spolu souloží, protože mi to je hrozně líto. Zároveň si fakt přijdu zoufale, že tohle vůbec musím řešit.
Dost mě to bere na sebevědomí. Chtěla bych třeba cvičit nebo tak, ale nemám na to energii. Chybí mi taková ta zdravá psychika, kterou mě to všechno bere. Ať už to, že se mnou nespí, nebo řešení a trápení se nad tím, proč se mnou nespí. Nyní se bojím, že se mnou opravdu nebude spát vůbec. Že jsem to s tím řešením situace sama pos..a sám mi řekl, že už se mnou sex nechce. Nechci ho opouštět, miluji ho. Ani nevím, kam bych momentálně šla. Každopádně ho nechci opouštět, kvůli sexu. Furt tak nějak doufám, že se to nějak zlepší…ale hrozně mě to trápí.
Tak když dokončí tu tříminutovou akci, řekni mu, že teď jsi na řadě ty. Nejsi povinna si ho nechat jen proto, že má fajn rodiče a jste spolu UŽ rok a půl
Začni šetřit na vlastní bydlení, pak se zásadní rozhodnutí dělají snáz.
@Anonymní píše:
@Russet no nyní už mám smůlu. Teď už sex nechce vůbec
Není poslední na celičkém světě. O sex není třeba žebrat.
Tak tady nejde jen o sex, ale i o to, že s tebou odmítá komunikovat a to je prostě cesta do pekel.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě dost citlivé téma. Jsem s přítelem rok a půl, jsme mladý pár a nyní spolu bydlíme u jeho rodičů ( nechtěl vyhazovat peníze za nájem).
Ze začátku jsme spolu spali poměrně často. Vztah máme nadále krásný, ale sex jsme už měli míň a míň. Ze začátku jsem se nechtěla nechat orálně uspokojovat. Mám hormonální poruchu a tam dole to mám celkově větší. Nemyslím že je to nějaký extrém, ale dost dlouhou dobu mi to bralo sebevědomí a potřebovala jsem důvěru k tomu, abych se nechala. Dost ho to mrzelo, když mi nemohl dělat dobře. Říkala jsem mu, že to chce čas, ale nemohl to pochopit. To byla asi jedna z věcí, která tomu sexu moc nepřidala. Jinak sex vždycky byl takový nic moc. Jen rychlovka na tři minuty. Nesnažil se mě ani nijak hladit. Sundal mi jen kalhoty, nestačila jsem se ani naladit a bylo po. Částečně si říkám, že za to mohu sama, protože jsem ho nenechávala mě uspokojovat. Na jednu stranu si říkám, že mohl mít lepší přístup a trochu mě mohl s tou důvěrou a vším pomoci.
Do teď jsme spolu spali tak 3×- 4× za měsíc. Děti spolu nemáme, žádné závazky, ale jeho moc miluji. Jeho rodina je úžasná, vsechny je mám hrozně moc ráda, ale nyní přemýšlím, zda takový vztah má smysl. Několikrát jsem mu říkala, že je pro mě intimita důležitá, že bychom spolu měli spát častěji. Jeho odpověď byla taková, že ho mrzí, že mu nestačím a dále to se mnou nechtěl rozebírat. Nerada řeším takové věci, ale pokud není něco v pořádku, tak o tom s ním potřebuji mluvit. Posledních pár sexu jsem ho již nechala, aby mě mohl " uspokojit". Bylo to takové, že to párkrát zkusil, ale hned ho tam " dal", vše honem honem a za 3 minuty bylo zase hotovo. V podstatě nemám vůbec orgasmy, jemu se stáčí hned udělat a o nějakou romantiku nemá zájem. Před týdnem jsem mu řekla, že mě 3× za měsíc sex nestačí. Neřešil to, bylo mu to opět jedno. Řekla jsem mu, že se u normálního sexu ani neudělám, že se nestihnu ani naladit. Byl už asi naštvaný, že to řeším a řekl mi, že už spolu sex nebudeme mít vůbec. To mě tak nějak dorazilo. Celkově kvůli tomu, že ten sex nebyl častý, jsem se cítila špatně. Neměla jsem už ani tak dobrou náladu a všechno mě jen štve. On se třeba rád mazlí, pořád. Pořád je u mě, hladí mě, nebo tak. Je to hrozně hezký, ale tím jak se mnou nespí, tak mě to trochu začíná štvát. Většinou mazlení v mých předchozích vztazích skončilo sexem, ale tady…Kdyby mě aspoň řekl nějaký důvod, proč to třeba moc nechce. Přijdu si, že jsem na problémy sama. Nedokážu se s ním ani dívat na filmy, kde spolu souloží, protože mi to je hrozně líto. Zároveň si fakt přijdu zoufale, že tohle vůbec musím řešit.
Dost mě to bere na sebevědomí. Chtěla bych třeba cvičit nebo tak, ale nemám na to energii. Chybí mi taková ta zdravá psychika, kterou mě to všechno bere. Ať už to, že se mnou nespí, nebo řešení a trápení se nad tím, proč se mnou nespí. Nyní se bojím, že se mnou opravdu nebude spát vůbec. Že jsem to s tím řešením situace sama pos..a sám mi řekl, že už se mnou sex nechce. Nechci ho opouštět, miluji ho. Ani nevím, kam bych momentálně šla. Každopádně ho nechci opouštět, kvůli sexu. Furt tak nějak doufám, že se to nějak zlepší…ale hrozně mě to trápí.
By me zajímalo, kdy se z normy - nepije, nemlati me a pracuje stal benefit. Vztah dvou lidi je založen na tom, ze z nej oba mají profit (.finance, materialno atp) a ne, ze jeden z nich je nespokojený a druhy ho místo řešení pošle do perdele když ro není podle jeho přesně nastavených pravidel. Asi si myslel, ze jeho 2,5 minuty slávy jsou jeho top a ty ho za to bezmezně obdivujes
co na něm milujes? To ze jsou mu fuk tvoje potreby a srazi ti sebevědomí? Ze se citis tak spatne? Ze není schopen vůbec komunikovat o pilířích vztahu?
Příspěvek upraven 30.01.23 v 12:54
@Anonymní píše:
No, mně připadá, že vztah už skončil, akorát ses ještě nestihla odstěhovat…
Tak ten nesex budeš muset vydržet, když nemáš kam jít
Milovat někoho je sice hezké, ale vztah to vztahem nedělá… Je zapotřebí trošku víc: respekt, tolerance, snaha a zájem. No a ten tvůj toho má pomálu. Je v pořádku, že se partneři domluví na schůdném kompromisu, když jeden ch e něčeho víc a druhej míň. Ale domluva je základ a když vám to nefunguje u takové banality jako je sex, jak vám to bude fungovat v domácnosti, s dětmi, při řešení jakýchkoliv problémů. Ten tvůj se momentálně chová jako malé děcko, uráží se a strká hlavu do písku. Ty na druhou stranu taky, nebreč, osamostatni se a nespoléhej jen na něj. Najdi si koníčka, začni cvičit atp zvyš si sebevědomí a to dokážeš jen tím, když se o sebe budeš starat a ne jen brečet.
@Anonymní píše:
a ty se ho doprošuješ o 3minutový sex? k čemu je ti takový „sex“ dobrý? řeknu ti tajemství, je spousta chlapů, kteří chtějí sex každý den a ten sex i umí
@J_Doe píše:
No, mně připadá, že vztah už skončil, akorát ses ještě nestihla odstěhovat…
přesně tak
máte to nezdravě nastaveno
hot si kup robertka a nauč se ho používat, třeba i s ním… on houby vydrží, tak co kdybyste po jeho rychlovce dali druhé kolo? třeba za půl hoďky? musíte prostě experimentovat, objevovat se, mluvit o tom, co komu dělá dobře a co koho vzrušuje.. jste mladí, bezdětní, kdy jindy, než teď si krásně užít sex… zkus ho orálně vzrušit ty.. ve druhém kole by měl vydržet daleko víc! a sorry, ale chlap, kterému je partnerčin orgasmus šumák je celkem dost velký sobec…
já bych to měla vyřešené už dávno.. buď by to začlo klapat (změna scénáře a celého stylu), nebo bych šla o dům dál
jsi mladá holka, máš život před sebou…
A 3minuty jsou dobrý leda tak v mimořádné situaci, třeba ve výtahu nebo převlíkací kabince ![]()
Tady nejde o ten sex, ale že s tebou odmitá mluvit. Už proto bych se na takovy vztah vykašlala, pokud by se nic nezměnilo. Kdyby ti aspoň řekl v čem je problem, mohli byste to řešit, udělat kompromis, ale nic. Je to pak vopruz, a je na tobě zda v takovém vztahu chceš být.
Je to moje chyba, že jsem ho nenenchala mě uspokojovat… taková BLBOST.
To že ti nemůže udělat orál neznamená, že může celkově přeskočit předehru. Může použít hračky, prsty, cokoliv bez toho, aby narušil to o čem mluvíš. Prostě hledat cestu, jak ti udělat dobře jinak. Ne to vzdát a prostě ti ho tam na 3 minuty strčit.
Je dobře, že jsi mu to vysvětlila - je v pořádku, že ti orál není příjemný (takové ženy jsou). Není ale v pohodě, že pak myslí jen na sebe a jinak se tě nedotýká. Stejně tak není v pořádku, opakovaně udělat jen sebe.
Pokud tvoje pokusy o komunikaci zlepšení zakončí tím, že teda nebude sex vůbec, brala bych to jako poslední tečku.
Už teď jsi z toho frustrovaná, partner evidentně zazdívá všechny tvé snahy o komunikaci problému a ani nevidíš snahu něco změnit. Tvoje frustrace bude pravděpodobně jen narůstat.
Taky jsem měla vztah, kdy nám to sedělo ve všech rovinách jen ne té sexuální. Opustit takového člověka je velmi těžké, ale nakonec jediné řešení, pokud chceš mít plnohodnotný vztah.
Držím palce ![]()
Vidíš, mně manžel vždy řekne, že na to máme oba stejně času ![]()