Manželky kuchařů

Anonymní
3.10.21 21:09

Manželky kuchařů

Ahoj holky. Je tu někdo, kdo má za manžela/partnera kuchaře? Jestli ano, podělíte se o to, jaké mají vaši partneři směny? Můj muž pracoval v dost specifickém provozu, takže měl dostatek volného času pro rodinu. Jenže přišel covid, šel na nějaký čas pracovat mimo obor. Teď se vrátil, nicméně už je ve standardním restauračním provozu. Dělá tedy krátký/dlouhý týden. Ale když má směnu, odchází ráno kolem půl 8 a vrací se před půlnocí, což když má dlouhý týden znamená, že se prakticky nevidíme. Máme dvě malé děti a jsem s nimi celé dny sama. Nějak to zatím nejsem schopná chroupnout.
Prosím anonym, nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15204
3.10.21 21:15

Krátký dlouhý týden známena, že pracuje 15 dnů v měsíci, takže si to holt musíte vynahradit v ty volné dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.10.21 21:18

Manžel dělá krátký/dlouhý týden. Odchazi v 5 ráno, přichází ve 22.30.Jeste donedávna měl so a ne do 23,takže přicházel ve 23.30 a v 5 vstával, hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.10.21 21:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Je tu někdo, kdo má za manžela/partnera kuchaře? Jestli ano, podělíte se o to, jaké mají vaši partneři směny? Můj muž pracoval v dost specifickém provozu, takže měl dostatek volného času pro rodinu. Jenže přišel covid, šel na nějaký čas pracovat mimo obor. Teď se vrátil, nicméně už je ve standardním restauračním provozu. Dělá tedy krátký/dlouhý týden. Ale když má směnu, odchází ráno kolem půl 8 a vrací se před půlnocí, což když má dlouhý týden znamená, že se prakticky nevidíme. Máme dvě malé děti a jsem s nimi celé dny sama. Nějak to zatím nejsem schopná chroupnout.

Hospoda se moc s rodinným životem nesnoubí. Musíš si to vynahradit ve dnech volna. Ale to je možná rád, že je doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.21 21:38
@Gábííí píše:
Manžel dělá krátký/dlouhý týden. Odchazi v 5 ráno, přichází ve 22.30.Jeste donedávna měl so a ne do 23,takže přicházel ve 23.30 a v 5 vstával, hrůza

No, tak to vlastně ještě můžu být ráda, že ten můj ráno zvládá odvést starší do školky. Moc díky za reakci, aspoň vím, že v tom nejsem sama. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
441
3.10.21 21:45

Přítel dělá krátký-dlouhý týden… kuchař na hotelu.
Teď chodí většinou na šestou ranní a končí třeba až kolem jedenácté večer :? jak kdy,…
Teď toho mají hodně, takže chodívá někdy i navíc do práce, když by měl mít zrovna volno :roll:
Máme tříměsíční miminko a taky mám občas pocit, že jsem na všechno sama… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.10.21 21:46
@Anonymní píše:
No, tak to vlastně ještě můžu být ráda, že ten můj ráno zvládá odvést starší do školky. Moc díky za reakci, aspoň vím, že v tom nejsem sama. :kytka:

No to urcite ano, to můžeš. Kuchařina je fakt dřina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
3.10.21 22:15

Já si otevřela kavárnu/ bistro, kde kuchaře potřebujeme : děláme snídaně, vaříme obědy a o víkendu grilujeme. A náš provoz není typická restaurace. Takže holt musí hledat něco takového.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
4.10.21 01:27

Můj chlap dělá krátký a dlouhý týden, často směny navíc kvůli svatbám nebo jiným akcím. Mám dvě malé děti, 17 měsíců a 2 měsíce, zvládám to a to nemám vůbec žádné hlídání, takže já jsem s dětmi celý den také sama a při tak malém věkovém rozdílu se moc ani ven nepodíváme, starší chce lítat a malá chce být pořád na prsu. No, ten dlouhý týden je občas dlouhý i pro mě :mrgreen: a co přesně nejsi schopná schroupnot?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 07:26
@alena1995 píše:
Můj chlap dělá krátký a dlouhý týden, často směny navíc kvůli svatbám nebo jiným akcím. Mám dvě malé děti, 17 měsíců a 2 měsíce, zvládám to a to nemám vůbec žádné hlídání, takže já jsem s dětmi celý den také sama a při tak malém věkovém rozdílu se moc ani ven nepodíváme, starší chce lítat a malá chce být pořád na prsu. No, ten dlouhý týden je občas dlouhý i pro mě :mrgreen: a co přesně nejsi schopná schroupnot?

Ahoj, díky za reakci. Nejhůř nesu asi to, že když má dlouhý, tak ho starší vidí jen ráno pro cestě do školky. Řešit to budu asi tím, že budu starší nechávat jeden z dní, kdy bude manžel mít volno doma. A pak to, že miminko ho, když má dlouhý i několik dní nevidí. Taky nemáme žádné hlídání, ale jakože fakt žádné a jak zná mimino jen mě, vidím, jaký se z něj stává závislák. Mám strach, ze si časem nedojdu ani k doktorovi.
Pravda je, že manžel tam teď ještě není dlouho, vše si sedá s je to pro mě nová situace, na kterou si musím nějak zvyknout. Ted ještě když měl mít krátký, byl navíc v práci i ve dnech volna, tak to nějak na mě dopadlo. Nehorší jsou pro mě ty víkendy. To se přiznám, že nesu špatně. My teda jsme venku pořád, každý den i několik hodin, jinak by mi asi fakt hráblo. Máš můj velký obdiv, že to zvládáš s tak malými dětmi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
4.10.21 08:12
@Anonymní píše:

Když je tedy půlku měsíce doma, tak co rodinného děláte?

• Citovat
  • Upravit
4760
4.10.21 08:14
@Anonymní píše:
Ahoj, díky za reakci. Nejhůř nesu asi to, že když má dlouhý, tak ho starší vidí jen ráno pro cestě do školky. Řešit to budu asi tím, že budu starší nechávat jeden z dní, kdy bude manžel mít volno doma. A pak to, že miminko ho, když má dlouhý i několik dní nevidí. Taky nemáme žádné hlídání, ale jakože fakt žádné a jak zná mimino jen mě, vidím, jaký se z něj stává závislák. Mám strach, ze si časem nedojdu ani k doktorovi.
Pravda je, že manžel tam teď ještě není dlouho, vše si sedá s je to pro mě nová situace, na kterou si musím nějak zvyknout. Ted ještě když měl mít krátký, byl navíc v práci i ve dnech volna, tak to nějak na mě dopadlo. Nehorší jsou pro mě ty víkendy. To se přiznám, že nesu špatně. My teda jsme venku pořád, každý den i několik hodin, jinak by mi asi fakt hráblo. Máš můj velký obdiv, že to zvládáš s tak malými dětmi. :kytka:

tak závislák může být, i když tátu uvidí častěji…
na druhou stranu, ty dny, kdy má manžel volno, tak je vlastně s miminkem celý den, ne?
Můj manžel dělal číšníka v době, kdy jsme měli prvního syna. Časově to bylo stejný, jako píšeš. Jednu dobu měl dokonce týden a týden. Neosvědčilo se to, tak najeli zpět na krátký a dlouhý.
Jsou chlapi, co mají „normální práci“ a odjíždí do práce ráno a vrací se v 7 večer. To mi přijde horší. To jdou akorát děti spát :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 08:33
@Uslava píše:
Když je tedy půlku měsíce doma, tak co rodinného děláte?

Prostě fungujeme jako rodina. Jedeme na výlet, jdeme někam na procházku. Nebo vezme starší na kolo, do bazénu, prostě tam, kde já jsem aktuálně limitovaná miminem.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
4.10.21 09:37
@Anonymní píše:
Prostě fungujeme jako rodina. Jedeme na výlet, jdeme někam na procházku. Nebo vezme starší na kolo, do bazénu, prostě tam, kde já jsem aktuálně limitovaná miminem.

Tak super.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí