Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zajdi na ospod a promluv si tam o situaci, která u vás doma panuje. Myslím, že máš šanci a ne malou. Jen to bude chtít dokumentovat jeho excesy, natáčet, nahrávat a sbírat důkazy.
Podle selského rozumu bych řekla, že šanci máš. Pokud malá sama řekne, že chce být s tebou a ty budeš moct dokázat, co se doma děje. Vídat po rozchodu jen za tve přítomnosti, bych měla teda strach. A jestli je mlátí a nadává, tak bych spěchala než se něco stane. Od alkoholika a gamblera co nejdál. Držím palce, chudinky holčičky.
A ty se nemůžeš nechat napsat do jejího rodného listu, když se jí máma zřekla? ![]()
Na tohle budes potrebovat pravni pomoc odbornika. Ale skutecneho. Sance na pestounskou peci by byt mohla, ale nebude to snadne, pokud s tim manzel nebude souhlasit ![]()
Hele- najdi si nějaké poradenství pro rodiny kde někdo propadl nějaké závislosti a zároveň zkoumej právní možnosti - logické je aby přešla do tvé péče, ale úřední šiml to může vidět jinak.
OSPOD vás má nějak v patrnosti a nebo ne? Jestli s ním nějak spolupracujete, tak se zeptej tam, pokud na vaši rodinu nechceš upozorňvoat, poptala bych se alepsoń v občanské poradně.
Zároveň to že reálně začneš řešit odchod a péči o děti, tak by to mohlo fungovat jako tlak na tvého muže, aby se konečně šel léčit.
@Anonymní píše:Šanci máš, pokud prokážes, že on není se schopný starat pro… Ale bude to drsný.. Rozhodně ospod a apk případně návrh na předběžné opatření.. Držím vše co mám
Ahoj, jsem s manželem nějakých 6 let. Z prvního manželství si převedl do vztahu dceru, která tehdy měla 3 dnes ji je 9. Společně máme 4 letou dcerku.
Dcera manžela ovšem nemá maminku - hne dpo porodu se ji vzdala takže holčička žije jen s námi. Jenže můj manžel 2 roky zpět propadl alkoholu a automatum. Do té doby to byl opravdu skvělý chlap, kterého naplňoval rodinný život. Staral se obě holky, pořád je někam bral. Hned jak přišel z práce šel si s něma hrát. Opravdu se jim plně věnoval. Ale ty 2 roky zpět přestal. Celé dny sedí venku na zahradě, kouří, pije a hraje na mobilu automatypeníze máme rozdělené takže já platím všechno protože on hned v den výplaty je bez peněz.
výlety odmítá, stále je pripity, protivný a sprostý. Holkám nadává, holky se ho boji a brečí vždycky když ví že ma přijít z práce. Obzvláště ta starší. Léčit se jít nechce a ja už opravdu nevidím jinou možnost než rozchod. Jenomže vím že starší holka by k němu nešla a taky vím že on zájem určitě taky nema. Práci mám dobrou - tudíž bych to i finančně bez problémů zvládla. Jediný důvod proč jsem to zatím neudělala je starší holka, vim že není moje tudíž by šla automaticky k němu a to ona ani já opravdu nechceme. Myslíte že je nějaká šance že by dcerka mohla být svěřena do me péče i když není moje?
(Ještě bych ráda dodala že mu holku vzít nechci. Jen ji beru jako vlastní a když jsem se s ním o tom bavila sama mi s brekem říkala, že s ním nechce být. Opravdu přijde z práce a hned otvírá flašku. Zájem nejeví o nic v čem není alkohol. Holkám nadává do ku*ev. Častokrat se je i pokusil zbit a to bez důvodu. Když někde zůstane odložena 1 hračka už ječi a nadává. Nedávno po starší hodil květináč naštěstí se netrefil… Ale žít s tímto opravdu nejde.)
@Serpentini píše:
A ty se nemůžeš nechat napsat do jejího rodného listu, když se jí máma zřekla?
To bych neudělala. Žádala bych o pěstounskou péči.
A jací jsou manželovi rodiče? Stýkáte se? Případně jak to vidí oni? Podpořili by tě?
Chudák holčička, ta si tedy ohledně biorodičů vytáhla jackpot. Ještě, že má tebe.
@zelfka
Otec manžela už bohužel nežije a maminka má přes 80 let. Sourozence ani jiné příbuzné krom maminky manžel nemá
ovšem si nemyslím že by jeho maminka byla v tomhle věku schopna se o holku postarat
Kdyz bude v pestounske peci, asi musi otec stale platit alimenty, nebo ne? Ze by slysel treba na to, ze nebude muset platit. Holka to nema jednoduche, prvni mama a ted vlastne prisla i o tatu diky jeho chovani. O to hur, ze zazila a vi, jak skvely otec dokazal byt a najednou obrat o 180st. Navic puberta za dvermi. Alespon ma tebe a tvoji lasku a oporu. ![]()
Nestalo se manzelovi neco, ze tak zacal? Nebo hodne spatna krize stredniho veku s totalni depresi? ![]()
Ahoj, jsem s manželem nějakých 6 let. Z prvního manželství si převedl do vztahu dceru, která tehdy měla 3 dnes ji je 9. Společně máme 4 letou dcerku.
peníze máme rozdělené takže já platím všechno protože on hned v den výplaty je bez peněz.
výlety odmítá, stále je pripity, protivný a sprostý. Holkám nadává, holky se ho boji a brečí vždycky když ví že ma přijít z práce. Obzvláště ta starší. Léčit se jít nechce a ja už opravdu nevidím jinou možnost než rozchod. Jenomže vím že starší holka by k němu nešla a taky vím že on zájem určitě taky nema. Práci mám dobrou - tudíž bych to i finančně bez problémů zvládla. Jediný důvod proč jsem to zatím neudělala je starší holka, vim že není moje tudíž by šla automaticky k němu a to ona ani já opravdu nechceme. Myslíte že je nějaká šance že by dcerka mohla být svěřena do me péče i když není moje?
Dcera manžela ovšem nemá maminku - hne dpo porodu se ji vzdala takže holčička žije jen s námi. Jenže můj manžel 2 roky zpět propadl alkoholu a automatum. Do té doby to byl opravdu skvělý chlap, kterého naplňoval rodinný život. Staral se obě holky, pořád je někam bral. Hned jak přišel z práce šel si s něma hrát. Opravdu se jim plně věnoval. Ale ty 2 roky zpět přestal. Celé dny sedí venku na zahradě, kouří, pije a hraje na mobilu automaty
(Ještě bych ráda dodala že mu holku vzít nechci. Jen ji beru jako vlastní a když jsem se s ním o tom bavila sama mi s brekem říkala, že s ním nechce být. Opravdu přijde z práce a hned otvírá flašku. Zájem nejeví o nic v čem není alkohol. Holkám nadává do ku*ev. Častokrat se je i pokusil zbit a to bez důvodu. Když někde zůstane odložena 1 hračka už ječi a nadává. Nedávno po starší hodil květináč naštěstí se netrefil… Ale žít s tímto opravdu nejde.)