Manželova práce

250
23.12.15 19:20

Manželova práce

Dobry den, jdu si k vam pro radu jak se mam zachovat:(. Nemuzu / nebo spis se stydim/ to resit s nikym znamym ani s rodinou.
Za 2mesice nastupuji na materskou a zrovna ted ma manzel problemy s praci. Narovinu-jsem ve velkem stresu, jsem na nej vnitrne nastvana a nemam daleko k tomu udelat mu doma scenu :(. Je mu 37let. Cely zivot pracoval v oboru gastro/kuchar. Do jeho 34let pracoval v zahranici a ted 3roky v Cesku. Nesnasi to. Kazdy den se vraci domu nespokojeny, prace ho nebavi. Penize ma ale krasne. No a k veci-podporuji ho v tom, aby zmenil obor. Mluvi plynule 2 svet. jazyky,1pokrocile. A je proste chytry chlap:). Jenze kamen urazu je v tom, ze chudak ani nevi, co by mohl dal delat a misto toho, aby teda neco zkousel a aspon sam neco smysluplneho pro to delal…jen zoufa, stezuje si a…dal nic :cert: :cert: chce z prace odejit, ale…prakticky pro to NIC nedela :cert:… Nevim, jak mu mam pomoct :(…nemuzu ho vodit za ruku a diktovat mu co by mel delat ale zaroven jsem na**ana, protoze si vybral na reseni sve kariery „nevhodny“ cas-ja budu bez normalniho prijmu min 1,5roku. Prosim, co byste delaly?? Jak manzela prinutit v uvozovkach K akci a donutit ho, aby se sebou meco delal? Vzdyt nemuze varit do 50let, to je fyzicky podle me az nemozne. Prominte za hloupy prispevek :roll: ale trapi me to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
23.12.15 19:26

@MiraMoo Hele a nechceš mu k Vánocům koupit (případně „vyrobit“) třeba poukaz na nějaký rekvalifikační kurz? Třeba na barmana - nebo já nevím, co by ho tak bavilo víc…
http://barhigh.cz/…kurz-barman/ (Já dávala manželovi před pár lety poukaz na základní kurz, ale to jen tak ze záliby.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
23.12.15 19:29

Neporadím, ale to je věc, kterou musí rozlousknout sám. Jsi skvělá, že ho podporuješ a přeji ať se to vyresi a jsi spokojená a daří se vám. A teď si pusť pěknou pohádku nebo koledy a netrap se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
23.12.15 19:31

Tak on asi taky ví, že teď není úplně nejvhodnější čas ke změně zaměstnání, tak to možná proto neřeší, ne? Jestli to tam v té práci vydržel 3 roky, tak třeba ještě rok, dva by to tam vydržel, než budete mít dítko trochu odrostlejší. Pak se mu ta nová kariéra bude rozjíždět radostněji a víc v klidu, když se mu nebude neustále vtírat myšlenka, že jste všichni tři závislí na jeho příjmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
23.12.15 19:32

@MiraMoo Můžeš mu pomoc sepsat životopis…třeba, když to uvidí černé na bílém, uvědomí si, že je skutečně dobrý…on se bojí udělat ten první krok. Tak s tím mu můžeš pomoc. Rozeslat životopisy do zajímavých hotelů a restaurací, poptat se jeho přátel z oboru (určitě nějaké má) jestli nevědí o dobrém místě. Jeho nezměníš, to je povaha…
Jinak já učím ve školce, 18 let…příští rok mi bude 40let. Mám před sebou ještě 25 let…To je HROZNÁ představa… :mrgreen: Zvládat 28 dětí od 2 a půl let…v 60…65 letech??? Se půjdu zastřelit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148663
23.12.15 19:39

Nevim kde žijete ale tady u nás je po takových lidech velká „poptávka“ na místa provozních a recepčních. Zvlášť je li zdatný v cizích jazycích a je li to muž tím spíš, co si budem nalhávat ti jsou časově flexibilnější že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.12.15 19:54

Ahoj, mám podobnou zkušenost. U mého to bylo tak, že to muselo vybublat - vybuchnout, a pak odešel. A stejná situace (dítě) ho donutilo si najít rychle práci, lepší a je spokojenější. Dodnes si někdy vzpomenu, jak mi chodil dom téměř denně vytočený a vykládal mi o tom a jak jsem to nechtěla slyšet(poslouchat),pač mě to stresilo a bylo mi ho líto. Nejlepší pomoc je, říci nahlas podpořím tě at se rozhodneš jakkoli…Držím palce at to dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
23.12.15 20:09

@MiraMoo Měli jsme to úplně stejně (s tím, že manžel je teda VŠ a jazyků umí šest, ale je to k ničemu, když neví, co by chtěl dělat) a problém jsme vyřešili (resp. odložili na neurčito) tak, že je manžel na rodičovské. Je nám oběma líp :-)

• Citovat
  • Upravit
3711
23.12.15 20:10

@MiraMoo
Asi tak si začne stezovat nebo tak, tak bych to brala jako misto k diskuzi. Zeptat se ho proc ho to nebavi, zda by nechtel zkusit neco jineho pripadne co by ho lakalo vic.
Sice ted neni idealni doba, ale snad mate neco nasetrene ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.12.15 20:17

My čekali dvojčata, manžel byl v práci těžce nespokojený… Začal při práci dodělávat školu a nakonec změnil i zaměstnání. 100% změna k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
23.12.15 20:27

@MiraMoo jako bych to psala ja. Manzel take pracuje uz nekolik let v rakousku jako kuchar. Kazdou noc se vraci unaveny a jen nadava na praci. Uplne je z te prace KO.Jede kolem deste do prace a vraci se vecer kolem 23 hod. a to 5 dni v tydnu. Penize krasne ale absolutne si ho neuzijem.Mame spolu dve deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
23.12.15 20:28

Jo a umi lip nemecky jak cesky a uz je tam 5 let. Kolegove mu rikaji co tam jeste dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
23.12.15 21:05

Z prispevku neni uplne jasny, jestli mu vadi tohle konkretni zamestnani u toho podniku, nebo proste jeho profese. :think: V prvnim pripade je snadny reseni. Ve druhem to je o dost tezsi, pokud ma skoro 40 a cely zivot nic jineho nedelal(jazyky to vubec nezachrani, pokud je neumi na nejaky profi prekladatelsky urovni), tak tezko muze zacit v necem novem jen tak, resp. muze ale zacatky jsou tezky a nesezene dobre placenou praci bez praxe. :think:

Jinak si myslim, ze takhle to ma plno lidi, ze remca na svou praci, ale do zmeny se nevrhnou protoze proste vedi, ze to neni jen tak. A jeste kdyz maj zavazky tak je to o to horsi, svobodny bez decek to ma v pohode, sebe vzdycky nejak uzivi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.12.15 22:12

Holky vsem moc dekuji za reakce!!! Vadi mu celkove prace v gastro sluzbach-takze kuchar, barman, provozni atd uz nee. Jenze ano, skoro ve 40letech ZACINAT je strasne tezky :(. Ale uz ho to silne nebavi a samozrejme by byl rad za praci s lepsi prac. dobou. Rano v 7h odjizdi a po 23h je doma. 4dny v tydnu vc vikendu.

Jenze nevi, co delat a popravde…ani ja ne:(( a ono nejde za druhyho nejak „vymyslet“ co ma delat za praci :zed: :zed: A kdyz uz nas tim hodne premyslim, stejne me jedine napada obch. manager. Mozna kdyby si dodelal skolu.. :nevim:

Nasetreno mame dost, ale…nerada bych zila z uspor, no;(.

Je to tezke…je mi ho lito :,( ve svem oboru je vazne machr, procestoval svet, pracoval na uzasnych mistech a v tom co dela ma uspech…jenze po tolika letech uz toho ma plne zuby a precejenom ta pracovni doba je hrozna. Nema cas na nas/natoz na sve konicky a na sebe…jenze moc dobre vi, ze vpodstate jinde nema az tak moc co nabidnout/nema praxi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.12.15 22:26

@MiraMoo Pokud je opravdu tak dobrý v tom oboru, nemohl by si otevřít nějakou svoji restauraci, nebo nějakou provozovnu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí