Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten můj taky chrápe jako muflon
. Kapky houby platný (Adenol),jediný co zabírá je, že ho donutím překulit se na bok. Asi mu našiju tenisák na záda
,protože strkat do něj desetkrát za noc, je utrpení a když už se chci opravdu pořádně vyspat, tak se přesouvám do jiné místnosti, naštěstí mám kam.
Ten odkaz na kapky opravdu nejde otevrit, nevite nektera co to bylo za kapky?
Manzel taky chrape, je to hrozny ![]()
Kudla do zad, nic jinyho nepomuze
uznavam, je to trochu trvale reseni, ale kdyz manzel chrape, tak mam co delat se udrzet
jinak spunty do usi… slysim pres ne i chuvicku, super vec
@Lucie196 tak zkus ty co jsem vyzkoušela - Antichrapin http://www.001shop.cz/…hrapin-20ml/
Ahoj, obnovuji diskuzi. u nás je to tak, že máme pouze 2+1, manžel jednak chodí spát dřív než já, jednak i kdyby šel později, tak já usínám půl hodiny, on půl minuty. Někdy při chrápání pomůže, že se otočí, ale někdy chrápe i na boku. Jsou noci, kdy to snad musí budit i sousedy. Spím se špuntama, ale když si je musím brát i ve vedlejší místnosti
A když náhodou nechrápe a já můžu spát bez nic, tak mne tím vzbudí později, nebo začne ve čtyři hodiny klepat topení - samozřejmě, že v ložnici musí být to nejhlučnější. Jsou to asi dva zvuky, na které mám alergii, protože jinak mi nevadí televize, mlýnek na kávu, dokonce neslyším ani manželův budík. jediné, co trochu pomáhá, když si manžel dá pod hlavu opěrky z gauče, ale spát takto každou noc, tak si zničí záda. Takže tak spí jen když si někdy vypije a spí rovnou na tom gauči. Když si vypije, chrápe samozřejmě víc. Ale ty 2-3 piva, co vypije běžný den, nemají vliv, když je nevypije, chrápe taky. Doteď jsem prostě buď dala špunty, nebo odešla, ale od března s náma bude spát v ložnici mimčo, tak nebudu moct a trénink se mi nedaří. navíc kdybych si teda dávala špunty, bude mimčo budit manžela, to taky není ideálka, když musí do práce. Nebo bude on + topení budit mrňouse. tak nějak nevím, co s tím, máme ještě v záloze nový polštář. Manžel chce jít dr, že jako dítě trpěl na nosní polypy, tak jestli se mu nevrátily, já mu říkám, že líp by pomohlo přestat kouřit. Nějaké kapky jsme kdysi měly, jediné, co byl výsledek, že z nich manžel dostal vyrážku…
Mam to samy, mame ted male mimi a pritel spi na gauci ve vedlejsi mistnosti, bohuzel je chrapani slyset i pres dvere a tak ho obcas musim jit nakopnout aby se prevalil nebo si dal vic pod hlavu… driv jsem mela spunty ted kvuli malymu uz nemuzu, je fakt skvely vstavat k diteti a pak kdyz usinas znovu tak te zacne budit to priserny chrapani… budi to i malyho no hele nedivim se ze jsou kvuli tomu i rozvody nejradsi bych ho nekdy v noci zapichla
![]()
@lalaláček píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. u nás je to tak, že máme pouze 2+1, manžel jednak chodí spát dřív než já, jednak i kdyby šel později, tak já usínám půl hodiny, on půl minuty. Někdy při chrápání pomůže, že se otočí, ale někdy chrápe i na boku. Jsou noci, kdy to snad musí budit i sousedy. Spím se špuntama, ale když si je musím brát i ve vedlejší místnostiA když náhodou nechrápe a já můžu spát bez nic, tak mne tím vzbudí později, nebo začne ve čtyři hodiny klepat topení - samozřejmě, že v ložnici musí být to nejhlučnější. Jsou to asi dva zvuky, na které mám alergii, protože jinak mi nevadí televize, mlýnek na kávu, dokonce neslyším ani manželův budík. jediné, co trochu pomáhá, když si manžel dá pod hlavu opěrky z gauče, ale spát takto každou noc, tak si zničí záda. Takže tak spí jen když si někdy vypije a spí rovnou na tom gauči. Když si vypije, chrápe samozřejmě víc. Ale ty 2-3 piva, co vypije běžný den, nemají vliv, když je nevypije, chrápe taky. Doteď jsem prostě buď dala špunty, nebo odešla, ale od března s náma bude spát v ložnici mimčo, tak nebudu moct a trénink se mi nedaří. navíc kdybych si teda dávala špunty, bude mimčo budit manžela, to taky není ideálka, když musí do práce. Nebo bude on + topení budit mrňouse. tak nějak nevím, co s tím, máme ještě v záloze nový polštář. Manžel chce jít dr, že jako dítě trpěl na nosní polypy, tak jestli se mu nevrátily, já mu říkám, že líp by pomohlo přestat kouřit. Nějaké kapky jsme kdysi měly, jediné, co byl výsledek, že z nich manžel dostal vyrážku…
Muj manzel chrape bydlime 2+1 a mame 20mes.dite.
Chrapal vzdy jsme spolu 10let a je to divne ale ja bez jeho chrapani nezaspim. Divne? Mozna, ale ver zvyknes a nebo vzdy jdi driv spat. Moje dite spinkalo bez problemu venku rachot, manzel chrape nic a ja kdyz sem se jen pohla byla vzhuru.
Nevím, co na chrápání. Ovšem v našem případě to bylo tak, že mi slabé chrápání nevadilo. Od toho, co se malý narodil, tak je spánek mnohem lehčí a vadí mi sebemenší uchrápnutí!
Jsou noci, kdy se to dá, ale někdy dítě pláče, řve, ne a ne usnout atd. a když KONEČNĚ zabere, vytuhne i partner a já ho mlátím, aby se trochu probral a nechrápal. Jinak myslím, že chrápání nebo to topení nebude ani budit miminko. Ale určitě bude budit tebe a to mnohem víc než dřív ![]()
@Petule030 U nas je to presne jak pres kopirak. Taky mam lehky spani, co je dite na svete a chrapajiciho manzela
Kdyz me budi kazdou chvili, tak mu vzdycky seberu perinu, aby se probral a nemilosrdne ho vykopu na gauc. Doma mame mistnosti dost, ale takova dovolena v hotelu je vzdycky problem ![]()
Zakladatelko, asi neni jina rada nez se s tim smirit nebo oddelene spani… Mimino chrapani vetsinou nebudi.
A nedá se chrápání chirurgicky odstranit??? úpravou horního patra a tak…???
Chrápání by měl v každém případě řešit lékař. Jestli je rozhodnutý, že tam chce jít, tak absolutně nechápu, proč ho od toho zrazuješ. Nějaké kapky a podobné nesmysly jsou většinou k ničemu. Pokud má polypy nebo pokleslé patro, stejně pomůže jedině operace.
My právě pro oddělené spaní nemáme prostory, pokud ho nechci napořád vykopat na gauč, který k tomu rozhodně není dělaný, aby na něm spal denně.
@Janli Já ho nezrazuju, naopak bych byla ráda, nicméně o návštěvě doktora zatím jen mluví, ale skutek utek. Asi by radši chodil bosej po žhavým.
@lalaláček píše:
My právě pro oddělené spaní nemáme prostory, pokud ho nechci napořád vykopat na gauč, který k tomu rozhodně není dělaný, aby na něm spal denně.
@Janli Já ho nezrazuju, naopak bych byla ráda, nicméně o návštěvě doktora zatím jen mluví, ale skutek utek. Asi by radši chodil bosej po žhavým.
No jo, to jsou chlapi. Oni se tech doktoru totiz boji ![]()
@lalaláček holky přítel operaci absolvoval když jsme čekali prvního syna, taky jsem musela vždycky jít spát první a se špunty. No bolí to a pomohlo to na cca rok, a ani tak ne na 100%. Při nachlazení chápal i tak. Dnes jsme opět tam kde jsme byli. Syny naštěstí nebudí a já spím opět se špunty a chůvičkou na max u hlavy
při rýmě se sem tam oddělení nevyhneme, naštěstí mame tu možnost
Za mě pořídit nějaký kvalitní gauč a prostě oddělené spaní - to je jediné co funguje u nás. Někdo si na chrápání zvykne, jiného postupem času spíš přivede k šílenství. S mimčem to bude ještě horší - tam budeš občas honit každou minutu, kdy můžeš spát (a mám vyzkoušeno, že s kvalitními špunty do uší není slyšet ani slabý miminkovský pláč, což fakt není ideální).