Manželovo chrápání – co by pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
15.12.17 07:43

Muj muz si na amazonu koupil sadu proti chrapani, ruzny strkatka do nosu a nepomohlo nic. Ale zcela jiste se to zhorsilo, kdyz mu narostlo brisko, dostane karticku do posilovny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 07:54

@lalaláček jednu skoro jistotu máš, že malé miminko to budit nebude.

Pro tebe je to ale neřešitelné, pokud s tím tvůj manžel nic nechce nebo nebude dělat. Existují i spánková centra, kde se chrápání věnují a jde to pak v závažnějších případech léčit přes ně. Prvotní ale je zajít na ORL, protože nejčastěji bývá problém, který je odstranitelný přes ORL. Chrápat není normální a každý by se měl o tom zajít poradit, co s tím. Většina chrápání prý jde odstranit nebo zmírnit.

Můj manžel s tím má také problémy a konečně!!! jsem ho dokopala s tím něco dělat. A dokonce se dostal až do té spánkové laboratoře a tam měl tedy naštěstí nález jen hraniční, takže ho poslali zpátky na ORL, že se to musí vyřešit tam, i když ho poprvé odmítli, že je v pořádku. V pořádku ale není, když chrápe celou noc, v každé poloze a často ho slyším, jak se chrápáním „trápí“, jak ho chrápání budí, jak lapá po dechu. :zed: :zed: :zed:

Nakonec tím, že je s nálezem ve spánkové laboratoři hraniční, tak tam musí i na kontrolu, protože ten stav se může zhoršovat. Dost jsem si o tom hledala a prostě znovu opakuji - chrápat prý není normální a v dnešní době jsou možnosti jak to řešit. :hug:

• Citovat
  • Upravit
456
15.12.17 07:56

@lalaláček
Zajít k lékaři a domluvit si půjčení přístroje cpap, jestli k tomu chrápání není i spánková apnoe, jakože s největší pravděpodobností bývá. Pokud je chlap rozumný a lékař zhodnotí jeho používání, půjde do toho a chrápat již díky němu nebude. Jiné řešení dle mého není, leda oddělené ložnice dostatečně daleko nebo rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
15.12.17 08:04

U nás pomáhá léto :) cirkulace vzduchu a manžel v létě nechrápe skoro vůbec, ale v zimě mě to občas vzbudí - ale ne vždy a zatím to není tak strašné.. Když jsi vzpomenu jak chrápával můj tatík (jak kdyby cirkulárkou řezal stromy), tak jsem vlastně šťastná žena. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 08:17

Nema nadvahu? Muj po zhubnuti spi potichounku.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
457
15.12.17 08:24

Ahoj taky přítel chrape už 3 měsíce spí v obýváku jinak to nejde budi i malého 15 měsíční občas zkusíme aby šel ke mě do ložnice na zkoušku a stejně chrape takže kolem 2 ho vyhodim kopu do něj dělám zvuky a nic a také používá psst najdes v lékárně stojí cca 320 kc a pomohlo mu to ale teď nějak ne kup mu to a zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.17 08:31

Nepotěším Vás, můj muž podstoupil všechno přes kapky, regulátor dýchání, spánkovou laboratoř, operaci patra a chrápe furt. Je to možná i genetika páč jeho táta to má stejně. Spí v ložnici a já se synem v pokojíku. Museli jsme se s tím smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.12.17 09:15

Chrapani muze mit i vice pricin, pokud se jedna o mechanicky problem, tak urcite zajit k lekari. Pokud ne, tak zkusit poridit Olej z Jedle sibirske + Tymianovy krem a namazat hrudnik lehce. Tu Tymianku aj trosicku pod nos :)

• Citovat
  • Upravit
1137
15.12.17 09:17

Tak u nás to stejné. Máme oddělené spaní. Ze začátku hrozné výčitky, ale když manžel pochopil, že jsem o dost vyspanější, veselejší a s dobrou náladou, smířil se s tím hned a klape nám to. Až se ale z mého dosavadního útočiště stane dětský pokoj, tak nevím, co bude.. 8o jinak nějakou dobu bral přímo nosní kapky proti chrápání, ale zabralo to jen dočasně. Také se poptej na ORL, dělají tam nějaká vyšetření proti chrápání :kytka:..přeji hodně nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
15.12.17 13:44

My spíme odděleně, každý s jedním dítětem v ložnici a v pokojíčku (dětem chrápání vůbec nevadí). Problém bývají dovolené, ale už jsem vysledovala, že když zařídím, že spí na boku a polštář třikrát přehnu (a nedá na něj ruku), tak nechrápe. Někdy to musím v noci „předělat“, ale docela to funguje. Denně to asi nebude dobrý na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.1.21 16:09

Je to o poloze

Ten můj chlap chrápe jen v poloze na zádech. Tak jsem mu za pár stovek koupila protichrápací triko, které ho průběžně přetáčí do polohy na boku a mám klid.. :potlesk: je ale pravda, že spousta lidí chrápe v jakékoliv pozici a snad i pod vodou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová