Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@HornyHippo píše: Více
Taky si myslím, že chlapi jsou v tomto jednodušší. Možná vysvětlení ![]()
Nejde to, tj. zdravotní problém o kterém mlčí.
To co jsem zmiňoval, tj totální vyhoření.
A nebo ví něco navíc, o čem neví zakladatelka.
Ale jak jsem pochopil, holka chce potvrzení pro rozvod, tak ať to udělá.
Ať platí a, b nebo c - jeho situaci už to moc nezhorší.
Já osobně bych už byla pryč. Takto se žít nedá…je to trápení pro všechny zúčastněné a děti to cítí taky… jaký vzor dostanou do života pro své budoucí vztahy?
Taky jsem odešla do tmy a bez ničeho, nic lepšího jsem nemohla udělat.
Dá se to řešit. Rozchodem. Když z druhé strany není snaha, tak sama s tím nepohnete. Problém je nejčastěji v tom, že ti dva se nesnaží ty city udržet, nepěstují vztah, prostě žijí v tom, že to funguje tak nějak samo. Zvlášť, když mají děti, tak se ti dva soustředí jen na ně a vztah jde do pozadí. Jenže ten vztah se nedostatkem pozornosti vyčerpá, city odejdou a oni si toho všimnou, až když je pozdě. A s tím už tolik dělat nejde. Já to mám třeba tak, že jakmile přestanu toho muže milovat, tak neexistuje na světě nic, co to ve mě zase obnoví. Prostě to dospělo ke konci a je čas jít dál. Prostě co jednou člověk nechá umřít, to se blbě oživuje…
@Anonymní píše: Více
No pak se musíte rozhodnout, co je přednější. Být šťastná a jít naproti někomu, kdo vás bude milovat, nebo mít dům.
@Anonymní píše: VíceŽe muže přestanete tělesně přitahovat má obvykle 3 důvody. 1) nová žena, 2) chováte se k němu jako dámské přirození, 3) výrazná změna vzhledu k horšímu. Jinak řečeno je nějaká jiná přitažlivější, protože je prostě nová a neokoukaná, nebo jste začala být nesnesitelná - byť třeba oprávněně (nenajdete vlídného slova, mentorujete ho jako byste byla jeho matka, ryjete do něj, shazujete ho, nikdy vám nic není dost atd.), anebo jste třeba výrazně přibrala po dětech a už jste to neshodila. Je to hrozně nefér, lidé by se měli milovat pro to, jací jsou vevnitř, ale pro většinu z nás je do nějaké míry důležité to, jak partner vypadá. Pro muže je to obvykle důležitější, než pro ženy…
Uz to tu padlo. Bud odejdete a treba najdete lasku jinde… nebo zustanete kvuli majetku a budete se trapit dal. A ta treti oskliva varianta je, ze muz nekoho davno ma a jen ceka az vas to prestane bavit a rozseknete to vy. Dost muzu je v tomto zel = dokud se to neresi tak fajn, mam doma zazemi a vedle milenku. Nereste muze, nevymlouvejte se na deti (ty navic tyhle blbe vzory rodicu prejimaji)a reste co chcete vy. Vzdy je lepsi odejit vcas a zkusit to znovu nez utrpne cekat a trapit se.
Zkoušeli jste poradnu nebo neco podobného? Nebo terapii každý sám? Aby vztah fungovalo je třeba na nem pracovat. Pokud we na vztahu pracovat nechce, pak se drzet nemusi. Rozvod neznamená vzdy, ze se musíte stát nepříteli. Lze se rozejít v klidu a dále mit dobré vztahy. Proč tolik lpis na domě?
@andiedvorakova píše: Více
Kolem sebe mam ze se zacne dvojkou, pak trojka a nasledne jednicka… ![]()
Donporasny jít nechce. Ale snažit se nijak taky nechce. To chci spíš já..
ale pokud opravdu má milenku, může se to takto táhnout hodně dlouho…
A ja lpim na rodině, na domově, na zázemí, na našich zážitcích, společné minulosti, na tom že jsme rodiče a máme děti… Nechci být sama kort kdybych neměla kam jít…
@Anonymní píše: Více
Lpis na představě o rodině a domově. Tam kde neni láska a vzajemna ucta neni domov. Rodiče deti budete uz navždy. Sama byt nemusíš.
A jak se stalo, že se ta láska vytratila? Trávili jste čas i spolu sami jako partneři? Píšeš, že lpíš na rodině, domově, zázemí… Nestala se z tebe domácí puťka, která řeší kolečko na stolku a kolikrát dítě čůralo? Děti máte velké, tak jaktože jsi na něm ekonomičně závislá? Proč bys nezvládla odejít? Za tím, že žijete vedle sebe jako spolubydlící musí být něco více.
Neřekl, myslím, že čeká na dořešení jedné té situace rodinné zdravotní. Plus ještě něco pracovního. Ale co za tím je netuším. Asi si ještě není jistý.