Manželství bez citu, dá se to vůbec řešit?

Anonymní
19.3.26 11:44

Manželstvi bez citu

Ahoj, poraďte co byste dělali na mém místě vy. Jsme s manželem 15 let. Dvě děti kluci 7 a 9, společný dům… Už delší dobu je mezi námi prázdno a fungujeme jako spolubydlící. Mě to vadí a mrzí. Ovšem teď se krize prohlubuje, už rok spolu ani nespíme a manžel mi řekl že ke mě už vůbec nic necítí.. asi ho ani nepřitahuju a nijak se ani o návrat citů nechce snažit. Do poradny nechce.. jako otec a vše kolem funguje. Ale není tam nic partnerského a ani chuť na tom pracovat z jeho strany..co byste dělali na mém místě? jak tohle vyřešit? Jak dlouho jste některá toto vydržela?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4124
19.3.26 11:48

Nemam zkusenost ale jak si to souziti manzel predstavuje? Co jsi mu rekla, potomco ti to rekl, ze k tobe uz nic neciti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
19.3.26 11:49

Popsala jsi, jak to má manžel. Ale ne svoje představy, přání, potřeby, takže těžko radit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37039
19.3.26 11:59

Milenec, otevřený vztah nebo jít od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
19.3.26 12:00
@Anonymní píše: Více

Otázka:

Je manžel skutečně totálně „vyhořelý“ tj. ryje držkou v zemi a ty mu nakládáš další starosti v podobě manželské poradny.

Nebo si jen hledáš alibi a omluvu pro své zálety.

Pokud máš zájem. Zkus na seznamu dohledat bloky „očimakolisty“, manžel se asi bude cítit dost podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
19.3.26 12:01
@JancaS84 píše: Více

Milenec i otevřený vztah stejně povedou ke konci.

Tak proč si vzájemně ubližovat a neukončit to rovnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 12:04

Protože já zahodit rodinu nechci. A milence taky nechci. Nechci podvádět. Chtěla bych aby se manžel začal aspoň trochu taky snažit a ne být úplně odevzdány a tak jakoby „jinde“

• Citovat
  • Upravit
37039
19.3.26 12:08

Ale on nechce. A když to nechce asi řešit tak s tím nic nenaděláš. Lásku si nevynutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.3.26 12:10

Jestli není jinde už dávno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15959
19.3.26 12:20

Nejspíš už něco cítí jinde … Navrhla bych mu rozvod. Nechtěla bych takto žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 12:31

Na milenku jsem se samozřejmě také ptala ale to popřel

• Citovat
  • Upravit
613
19.3.26 12:41

No a co ho trápí, nemá deprese, když je jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35103
19.3.26 12:43

Tak ale nějaký důvod to přece mít musí. Jak si tedy představuje život dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 12:44

Můj kamarád to má doma stejně, stejně staré děti, podobná délka vztahu. Minimálně dva roky jsou už jen totálně spolubydlící, o manželku nemá zájem dlouhodobě - vyvinuli a posunuli se každý totálně někde jinde, ono jinak to ani nejde, když s někým začneš chodit když je ti 15-20.

Mají každý jiné priority, pohledy na život, na výchovu… On už má rok a půl milenku, se kterou ale žije defakto paralelní vztah a jen čeká na vhodný okamžik, aby odešel. Hledá si bydlení, čeká ještě, až se vyřeší jedna rodinná situace… Co mi povídal, nechce prostě opouštět děti, nevídat je každý den atd… Milenka důvod není, tu potkal až defakto po letech krize - v období už toho 2 letého totálního vyhoření. Manželka je pro něj opravdu už jen člověk se kterým nechce být vůbec. Nespí spolu, nesdílí ložnici, nemluví spolu, nechodí na dovolené ani na žádné akce s dětmi ani výlety spolu.

Jsou za tím asi roky chyb z obou stran, ale kamarád je schopný, vydělává, stará se komplet o děti, barák, dovolené, plánovaní, tráví s dětmi čas, bere je na akce, ven… jen už toto absolutně nechce dělat s manželkou, ta je pro něj opravdu jak cizí člověk, někdo, koho si nevzal… s kým nesouzní s kým nemá nic společného. A věřím, že jeho manželka to cítí stejně… O rozvodu se za poslední roky bavili asi 20 x potenciálně, zatím ale nikdo nic nepodali… Ale tam to určitě nedopadne dobře… Tím chci říct, milenka za tím může být už dávno a milenka ale nemusí být důvod rozpadu - ta už se tam jen připletla to rozjetého vlaku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.26 12:52

Tak proč to ten chlap nerozsekne? Žít v takovém vztahu, pro něj jentonasi v pohodě ale ona musí hrozně trpět. Taky ale na tu milenku podezření mam. Přece chlap neodmítá sex jen tak. Vyholený spíš mi nepřijde. Rád tráví čas aktivitami a s přáteli a…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky