Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty si myslíš, že tvůj manžel je s vaším vztahem v pohodě?? Vždyť snad není blbej a vidí, že se ti hnusí, že s ním nechceš spát a dokonce ani mluvit či jakkoli kooperovat
Tak mu to prostě otevřeně řekni, povolte si vzájemně milence a oba budete dost možná spokojenější
Pokud rozvod, tak za mě se nejprve postav na vlastní nohy a až pak navazuj jakýkoli jiný vztah, jinak to špatně skončí.
Rozvod, tady cesta zpět není. Anebo otevřený vztah, pokud to oba zvládnete. Jak dlouho spolu nespíte? Někdy je to lepší než cupovat rodinu.
No, blby, ze se po čtyřicítce musis ucit byt zodpovědná za svůj zivot, kdyz jakýkoliv tvoje rozhodnutí už ovlivni zivot tvych blizkych.
Ja nevim, co ti rict, proste nezraly lidi si nemaj dělat deti, protoze pak je to rozhodnutí zakladat rodinu z nouze stejne dozene a trpi nejen oni, ale i děti.
Jako v tomhle pripade je mi uz lito i toho manžela
@andrasteia píše:
No, blby, ze se po čtyřicítce musis ucit byt zodpovědná za svůj zivot, kdyz jakýkoliv tvoje rozhodnutí už ovlivni zivot tvych blizkych.Ja nevim, co ti rict, proste nezraly lidi si nemaj dělat deti, protoze pak je to rozhodnutí zakladat rodinu z nouze stejne dozene a trpi nejen oni, ale i děti.
Jako v tomhle pripade je mi uz lito i toho manžela
Hele, mne je ho taky lito a to myslim uprimne, nikoli jako vysmech! Jako chlap a otec je super, myslim, ze by mohl byt stastny s nekym jinym.
On me ma rad, ale mu to proste nedokazu vracet… Mrzi me to ale je to tak. Urcite na tom nenese vinu jennon sam, ale proste to nechal zajit tak daleko, ze kdyz jsem o problemu mluvila - neposlouchal. A pak uz to slo pomalu a postupne do kopru.
@Veselej kluk píše:
Rozvod, tady cesta zpět není. Anebo otevřený vztah, pokud to oba zvládnete. Jak dlouho spolu nespíte? Někdy je to lepší než cupovat rodinu.
Max jednou do mesice. Uz jsem.mu rekla, ze nechapu jak ho to se.mnou muze bavit - doslova to pretrpim - proste prkno.
Rikala jsem.mu at si nekoho najde… on to prevadi v legraci
Úplně si nedovedu představit vdát se bez lásky. Ale pokud ses vdala z rozumu, tak proč bys od něj odcházela? Nemilovala si ho dřív, nemiluješ ho ani teď. Akorát už se toho účastní i děti a těm vzít tátu nechceš…jinak chápu, jak popisuješ situaci ohledně zubů, že se ti zhnusil a už to ve stejném duchu pokračuje…
Ja nevim, zda se to da nazvat snatek z rozumu. Jsem na lasku asi prilis zatvtzela… Jak jsem zminila, neco jako city jsem pocitila naposledy v sedmnacti letech.
@Monchichik jinak, dekuji za pochopeni ohledne těch zubů a věcí s tím souvisejicich.
Ja jsem v podstate cekala, ze z tehle diskuse vyjdu jako špatna - uplne se nedivim. Spis me prekvapuje, ze to neni az tak drsne…
Jen stale hledam nekoho, kdo na tom byl. podobne jako ja a jak to vse dopadlo.
Opravdu se povazuje za vyzrale a rozumne zustat s muzem, jehoz doteky jsou vam skoro az neprijemne a proste to doklepat
?
Neni sobecke, kdyz k tomu dojde - nedat mu sanci byt stastny s jinou zenou, ktera mu muze nabidnout vic.
Vim jde o deti, kdyby ne, uz bych davno nic neresila…
@Anonymní píše:
Max jednou do mesice. Uz jsem.mu rekla, ze nechapu jak ho to se.mnou muze bavit - doslova to pretrpim - proste prkno.Rikala jsem.mu at si nekoho najde… on to prevadi v legraci
Třeba už někoho má…
Ja jsem se jako mlada taky hodně zklamala, poslední velká láska byla ve 23 a pak už jsem se nějak nikomu nedokázala otevřít. Dalo by se říct že když konečně přišel někdo kdo by za to stal, můj manžel, už to nešlo. Byl to určitě vztah z rozumu z mé strany od začátku. Ja jsem mu to teda nikdy naplno nerekla ale hloupy neni, musel videt ze zamilovana ženská vypada jinak. Ale on k tomu nepristoupil naštěstí tak jako ten tvuj, což chápu že to naprosto zazdil a máš teď k nemu odpor. Naopak tak nějak vyzral, pracoval na sobě, je teď úspěšný, sebevědomý, mnohem pritazlivejsi, zhubnul a začal sportovat. Zamilovanost nikdy nepřišla ale vyvinulo se to mezi nami ve velmi hluboký vztah, mám ho teď ráda jako nikdy nikoho, je součástí celého mého života, skvělý otec dítěte. Sex je s ním hezky, zažila jsem i lepší, to kecat nebudu, ale ty partnery bych doma zas nechtěla. Takže u nás dobré a není to přežívání, jsem spokojená. Ale kdyby o sebe nedbal a něčím se mi takhle zhnusil, no nevím jestli bych to kvůli dítěti prekousla. Skoro by byl nejlepší ten otevreny vztah mi přijde, ale to on asi nebude chtit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,Je mi 43, mame s manzelem 2 deti - 7 a 9 let.
Brala jsem si ho, protoze to bylo bud svatba nebo rozchod. Ale jeste nez jsme do toho sli, na rovinu jsem se ho ptala zda to vazne chce, protoze jsem k nemu nikdy necitila lásku.A po sedmi letech chozeni, uz jsem ani nedoufala, ze budu.
Zili jsme docela spokojene.
Je se ted s nekym sblizila (je to hezke, ale laska to asi neni - mozna zatim). Ja mam vubec problem se zamilovanim. Jako mlada jsem se zatvrdila a po 2 nestastnych laskach si rekla, ze uz si nenecham ublizit… nejak jsem.si to vsugerovala a lasku jiz nepoznala.
Rikam, si, ze snad jeste jednou v zivote bych to chtela prozit i kdyby to melo skoncit pro me zase nestastne.
S manzelem to bylo celkem.fajn. pak jsem mela ale pocit, ze vsechmo delam doma jen ja. Na druhou stranu posledni pul rok se hodme stara o deti a v podstate se da rict, ze se vazne moc snazi.
Jenze…
Ja uz s nim ani nechci mit sex (a to daleko drive nez jsem potkala jineho muze).
Celé to vlastne vziklo tim, ze o sebe nejak extra nepecoval. Nechodil k zubari a dost se mu rozjela paradontoza, coz znamenalo opravdu nesnesitelny zapach z ust.Nejdrive jsem naznačovala, pak mluvila jiz dost konkretne. Bohuzel to s nim.nic nedelalo, dospelo to k tomu, ze uz jsem na rovinu rikala jak hrozne mu tahne z pusy. Vzdy jen zasycel a byl. urazeny… cesty autem probilaly v naproste tichosti, nechtela jsem, aby mluvil a celou cestu jsem mela hlavu otocenou na druhou stranu. Dokonce jsem se stydela,.kdyz jsme. nekde byli a on mluvil na ostatni.
To proste nemuže nikdo chtit, aby na nej nekdo takovy vlezl…
Zuby si uz vyresil, ale ja uz se nejak nedokazu nasmerovat k pohodovemu vztahu
Dost se mi zprotivily doteky - nemam zajem o jakykoli fyzicky kontakt s nim.Ale odejit - nevim… moc dobre si uvedomuju, ze nejvetsi zasah by to byl pro deti.
Nechci jim brat tatu a on by nikdy nesouhlasil s tim, ze deti budou u me a k nemu jen vikendy. Takže by to skoncilo střídavou péčí. Ja si to moc predstatvit nedovedu…Zatim ten muj vztah s jinym. muzem trva prilis kratce a jsem si vedoma toho, ze je to prvotni poblazneni. Ale mam pocit, ze by to. mohlo fungovat…
Vlastne bych jen rada vedela, zda je tu jina zena, ktera odesla od muze se kterym jen prezivala a zda toho litovala ci nikoli a hlavne jak deti???
Proto jsou lepší mladší ženy, co ještě umí milovat a nemaj zatvrzelá srdce ![]()
Nebo si nehledaj chlapce podle toho, jestli umí uklízet a tak ![]()
@Anonymní píše:
Ja nevim, zda se to da nazvat snatek z rozumu. Jsem na lasku asi prilis zatvtzela… Jak jsem zminila, neco jako city jsem pocitila naposledy v sedmnacti letech.@Monchichik jinak, dekuji za pochopeni ohledne těch zubů a věcí s tím souvisejicich.
Ja jsem v podstate cekala, ze z tehle diskuse vyjdu jako špatna - uplne se nedivim. Spis me prekvapuje, ze to neni az tak drsne…
Jen stale hledam nekoho, kdo na tom byl. podobne jako ja a jak to vse dopadlo.
Opravdu se povazuje za vyzrale a rozumne zustat s muzem, jehoz doteky jsou vam skoro az neprijemne a proste to doklepat
?
Neni sobecke, kdyz k tomu dojde - nedat mu sanci byt stastny s jinou zenou, ktera mu muze nabidnout vic.
Vim jde o deti, kdyby ne, uz bych davno nic neresila…
Sobecké je, si vzít někoho z rozumu, pořidit si děti a pak začít pitvat, že jsem chudinka, co potkala někoho jiného…
A píšu ti to jako někdo, kdo přesně tohle udělal! Už je to hodně dávno. A jestli chceš vědět, jak to z odstupem dopadlo a co si teď o sobě myslím, tak to už budu psát jen v soukromé zprávě.
jo a mám dvě děti ![]()
Ahoj,
Je mi 43, mame s manzelem 2 deti - 7 a 9 let.
Brala jsem si ho, protoze to bylo bud svatba nebo rozchod. Ale jeste nez jsme do toho sli, na rovinu jsem se ho ptala zda to vazne chce, protoze jsem k nemu nikdy necitila lásku.
A po sedmi letech chozeni, uz jsem ani nedoufala, ze budu.
Zili jsme docela spokojene.
Je se ted s nekym sblizila (je to hezke, ale laska to asi neni - mozna zatim). Ja mam vubec problem se zamilovanim. Jako mlada jsem se zatvrdila a po 2 nestastnych laskach si rekla, ze uz si nenecham ublizit… nejak jsem.si to vsugerovala a lasku jiz nepoznala.
Rikam, si, ze snad jeste jednou v zivote bych to chtela prozit i kdyby to melo skoncit pro me zase nestastne.
S manzelem to bylo celkem.fajn. pak jsem mela ale pocit, ze vsechmo delam doma jen ja. Na druhou stranu posledni pul rok se hodme stara o deti a v podstate se da rict, ze se vazne moc snazi.
Jenze…
Ja uz s nim ani nechci mit sex (a to daleko drive nez jsem potkala jineho muze).
Celé to vlastne vziklo tim, ze o sebe nejak extra nepecoval. Nechodil k zubari a dost se mu rozjela paradontoza, coz znamenalo opravdu nesnesitelny zapach z ust.
Nejdrive jsem naznačovala, pak mluvila jiz dost konkretne. Bohuzel to s nim.nic nedelalo, dospelo to k tomu, ze uz jsem na rovinu rikala jak hrozne mu tahne z pusy. Vzdy jen zasycel a byl. urazeny… cesty autem probilaly v naproste tichosti, nechtela jsem, aby mluvil a celou cestu jsem mela hlavu otocenou na druhou stranu. Dokonce jsem se stydela,.kdyz jsme. nekde byli a on mluvil na ostatni.
To proste nemuže nikdo chtit, aby na nej nekdo takovy vlezl…
Zuby si uz vyresil, ale ja uz se nejak nedokazu nasmerovat k pohodovemu vztahu
Dost se mi zprotivily doteky - nemam zajem o jakykoli fyzicky kontakt s nim.
Ale odejit - nevim… moc dobre si uvedomuju, ze nejvetsi zasah by to byl pro deti.
Nechci jim brat tatu a on by nikdy nesouhlasil s tim, ze deti budou u me a k nemu jen vikendy. Takže by to skoncilo střídavou péčí. Ja si to moc predstatvit nedovedu…
Zatim ten muj vztah s jinym. muzem trva prilis kratce a jsem si vedoma toho, ze je to prvotni poblazneni. Ale mam pocit, ze by to. mohlo fungovat…
Vlastne bych jen rada vedela, zda je tu jina zena, ktera odesla od muze se kterym jen prezivala a zda toho litovala ci nikoli a hlavne jak deti???