Manželův syn chtěl od nás pryč

104
31.7.14 23:40

Manželův syn chtěl od náš pryč

Ahoj. Nastal u nás takový problém, který jsem ani ve snu neočekávala. Manžel má 5ti letého syna z předchozího manželství. Máme s ním určený styk. Nikdy nebyl problém, rád k nám chodil a prostě se mu u nás líbilo. Dneska nám ho bývalá manželka přivedla a v pohodě. Najednou začal hystericky řvát, že tady být nechce, že chce jít pryč. Byla jsem zrovna u mamky která bydlí o patro níž a jak jsem šla domů našla jsem je před vchodem. Manžel mi řekl, co se děje a že ho odvádí. Natož jsem mu řekla ať neblbne a vytáhla je zpátky nahoru. Malý začal řvát a nechtěl ani vejít do bytu a dělal scény. Tak jsem zavolala manželově bývalé a odvedli jsme jí ho. Mluvili jsme o tom co za tím může být a na nic nepřišli. Ale shodli jsme se, že u každého má jiný režim a pravidla, tak jsem manželovu bývalou pozvala ať příjde příští týden k nám a s manželem proberou co s malým dál a určí se nějaká společná pravidla. Nechápu, proč dneska dělal takové hysterické scény, když vždy bylo všechno v pohodě a byl tu rád. Je to možná zapříčiněno tím, že jsem ve 23.tt, manžel občas něco řekne o miminku, babičky taky a dneska jsem měla vytahané věci pro mimi, protože jsem si je třídila a byly po celém bytě. Je zvyklý mít taťku jen pro sebe, tak mě napadlo jestli nezačíná žárlit a nedělá to kvůli miminku. Podotýkám, že manžel se mu maximálně věnuje, nic mu nezakazuje, neřve na něj a než aby mu plácl tak by si radši nechal useknout ruku. Navíc u nás může co chce. Nic se mu nezakazuje ani nepřikazuje. Nemáte některá podobnou zkušenost? Protože toto se stalo poprvé a ani jeden to s manželem nechápeme. Ale prostě bohužel jestli to je kvůli tomu, tak to bohužel. Rozdíly ani jeden neděláme ani dělat nebudem, to by nás ani ve snu nenapadlo, ale nebudu přeci kvůli tomu před ním schovávat veškeré věci pro mimi a až se narodí tak nebudu mimčo cpát k babičkám, aby náhodou nežárlil…Nevím co v této situaci dělat… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
radmar
31.7.14 23:44

Tak pětileté deti občas scény delaji, asi opravdu cítí konkurenci v miminku…pokud jsem to pochopila a bývalou partnerkou mate slusne vztahy, tak věřím, ze to vyresite :hug:

• Citovat
  • Upravit
radmar
31.7.14 23:47

Nene miminko necpat k babičkám, veci neschovavat, normalne ho zařadit do"provozu"domácnosti…toto je tvůj bráška, sestřička…nedelat rozdílu, ono se to podá…nedelat mu ústupky, jen vysvětlovat, vysvětlovat…

• Citovat
  • Upravit
104
31.7.14 23:49

Jo dělají ale toto z ničeho nic..prostě nechápem..jenže on nemá důvod cítit konkurenci. dělá se vše jak chce on, dostane co chce, nic se mu nezakazuje (neříkám, že s tím souhlasím, ale mé dítě to není, tak mám smůlu)..ale prostě bohužel já budu hájit hlavně zájem mimi a jestli mu vadí, že prostě taťka bude mít miminko tak s tím mu nikdo nepomůže…neřeknu kdyby jsme ho nějak omezovali na úkor mimi co se má narodit, ale toto v žádném případě neděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.7.14 23:50

Ale my vysvětlujem, beru ho sebou na nákupy pro mimi, ukazujeme mu fotky ultrazvuku…nevím prostě toto nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
1.8.14 00:04

Je to normalni, petilety deti proste obcas delaj sceny, navic u vas je to teda okoreneny tim, ze bude mit sourozence mimo domov.. Vezmi si, ze pro kazdy dite je prichod sourozence sok, i kdyz je rodina harmonicka a nerozpadla… Je to velka zmena. Priprav se@ ze zacatku to bude tezky, az se mimi narodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
1.8.14 00:13

Zarli…je to pro nej vice nove, vice hmatatelne. Trpelivost a lasku. Byvalka vypada na rozumnou zenskou, treba malemu taky pomuze to vice pochopit ;) Nicmene bych mu to nedavala neustale tak okate najevo- smir se prijde sourozenec.Chce si prijit hrat, videt tatu ne se prohrabavat tunamy veci pro mimino-_mysleno nadnesene :kytka: to se srovna, uvidis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.8.14 00:22

Tak u bývalky má ročního bráchu, kterého má se svým novým a nijak si nestěžovala, že by žárlil. nedáváme mu to okatě najevo, ale prostě miminko má vyhrazené místa kde má své věci (poličky, košíčky, skříň) a nebudu to kvůli něho víkend co víkend odnášet do sklepa, aby to náhodou neviděl. tátu mu nikdo neodpírá má ho o víkendu kolik chce, tak nezbývá fakt jen doufat, že to bude dobré :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
1.8.14 00:32
@nely21 píše:
Tak u bývalky má ročního bráchu, kterého má se svým novým a nijak si nestěžovala, že by žárlil. nedáváme mu to okatě najevo, ale prostě miminko má vyhrazené místa kde má své věci (poličky, košíčky, skříň) a nebudu to kvůli něho víkend co víkend odnášet do sklepa, aby to náhodou neviděl. tátu mu nikdo neodpírá má ho o víkendu kolik chce, tak nezbývá fakt jen doufat, že to bude dobré :kytka: :kytka:

v tom bych viděla ten,,problém,, - už ví, co to obnáší, když se objeví na scéně sourozenec…doma u mamky už jsou dva a on musí brát,,ohledy,,…a ted je jasný, že i u táty budou dva a zase se bude muset dělit…
nenaděláš s tím nic, příchod sourozence prostě předkládat jako fakt, neomílat to dokola ani nezatajovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.8.14 00:41

@nely21 nevím jak dlouho to ví, že u vás čekáte mimi.. dejte mu čas. A příště mu řekněte o co přišel, když odešel..třeba se cosi někde dělo, chtěli jste tam jít, užít si to a nešli, protože odešel.. Nebo jset šli bez něho a mrzelo vás, že si to neužil s vámi.. Pětiletého přece musíte umět na něco utáhnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
1.8.14 06:26

Tohle je bohužel normální. Zrovna měl prcek nějaký špatný den, ukňouranou náladu a tak to na něj přišlo. U nás to jednu dobu manželova dcera taky dělala, pak jsme zjistili, že kvůli tomu, že u nás byl přísnější režim, tak to tím zkoušela abychom povolili a pak taky kvůli tomu, že ji maminka říkala, že je jí bez dcerky smutno, že bez ní brečí, že je sama doma :zed: My ji teda domů nevraceli, ale snažili se zabavit, vysvětlit a pak kdyžtak nechali vyvztekat. Ale vy maté asi pěkný vztah s bývalkou, takže když se na to všichni 3 vrhnete, tak to tomu malému taky dojde.
Jinak určitě děláte vše dobře. Vysvětlovat, zapojovat do přípravy na miminko, ale zároveň mu to nějak nevnucovat.
Ale manžel by se měl zamyslet nad nějakým režimem a výchovou. Měl by být potom pro obě děti stejné a ne pro staršího volnější, že jezdí na návštěvy. Pak to dělá v rodině velké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.14 06:32

Moji kluci občas mají takové důvody pro svoje „rozčarování“, že by ses divila, že „nemají důvod“. Jsou to děti, a jestliže mají důvod, tak mají důvod. To, že nám dospělým s enezdá být dost dobrý pro takové scény… je prostě naše enchápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.8.14 14:43
@Saman píše:
Tohle je bohužel normální. Zrovna měl prcek nějaký špatný den, ukňouranou náladu a tak to na něj přišlo. U nás to jednu dobu manželova dcera taky dělala, pak jsme zjistili, že kvůli tomu, že u nás byl přísnější režim, tak to tím zkoušela abychom povolili a pak taky kvůli tomu, že ji maminka říkala, že je jí bez dcerky smutno, že bez ní brečí, že je sama doma :zed: My ji teda domů nevraceli, ale snažili se zabavit, vysvětlit a pak kdyžtak nechali vyvztekat. Ale vy maté asi pěkný vztah s bývalkou, takže když se na to všichni 3 vrhnete, tak to tomu malému taky dojde.
Jinak určitě děláte vše dobře. Vysvětlovat, zapojovat do přípravy na miminko, ale zároveň mu to nějak nevnucovat.
Ale manžel by se měl zamyslet nad nějakým režimem a výchovou. Měl by být potom pro obě děti stejné a ne pro staršího volnější, že jezdí na návštěvy. Pak to dělá v rodině velké problémy.

no tak jestli si tímhletím chce něco vynucovat co se mu nelíbí tak to asi nepochodí. jenomže manžel ne aby ho nechal až se uklidní..my se prostě musíme o půl 10 večer sebrat a jít udělat co chce pětileté dítě…chápu, že je to jeho dítě, ale nejde aby se dělalo vše tak jak chce on. teď ustupuju a držím se zpátky, ale jestli toto hodlají praktikovat až se malá narodí tak bude asi zle. jako co on si večer usmyslí, že tu být nechce, já naložím mimi do kočárku a půjde se tak fakt to ne. nevím no…buďto to má nějakou příčinu nebo to byl jen momentální rozmar..nevím mno :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
1.8.14 15:09

@nely21 Tak pro to dítě to určitě nějakou příčinu má, ikdyž pro dospělého to může být hloupost. Chce přijít na to proč a dítěti to vysvětlit. Podle mě není taky dobře, hned dítě běžet vrátit, že je problém. Pak to bude to dítě dle mého chtít i třeba když bude hubováno, nebude chtít spát atd. Aspoň u nás to nevlastňáček zkoušel. Zkusila bych třeba zavolat večer jeho mamce, ať mu vysvětlí, že teď je u taťky, nebo že třeba je pryč, tak za ní teď nemůže, že si zavolají zas ráno a podobně.
Bude to jen blbé období, ale nastavit pravidla a výchovu by jste si měli co nejdřív. Pak jsou o tom dlouho debaty a hádky a s mimčem to nebude zrovna nejklidnější období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí