Zachovaly byste rodinu?

Anonymní
31.7.14 22:50

Zachovaly byste rodinu?

Dobry vecer vsem. uz dlouho zvazuji, zda svuj problem probrat i z pohledu jinych a dnes jsem se po dalsi, nikam nevedouci debat s manzelem rozhodla zkusit vas pozadat o vase nazory.
Jsem s manzelem pres 4 roky ve vztahu a mame ditko lehce pres rok. Dotaz nejdrive zobecnim a nasledne vysvetlim-„zustaly byste v partnerstvi, kde vse zdanlive funguje (pomoc v domacnosti, zadne dluhy, relat. stejny smysl pro humor, alkohol a zabavy v mezich normy atp.), ale kde nefunguje vzajemna chemie a porozumeni“?
Kdyz jsme se s manzelem poznali, uz tehdy jsem s nim resila, ze vztah k intimitam a k sexu je, mirne receno chladny. Manzel je sice „vseho a temer kdykoli“ schopen, ale prumerne zalozeny clovek z nej vyciti, ze k tomu vubec nema vztah a ze vetsinou se premaha. Proc, to dodnes nevim, resili jsme to xkrat a v zacatcich vztahu mi vzdy nasliboval, jak to chce resit a jak si sam uvedomuje, ze je to problem. A dnes? Pry mu neprijde, ze nejaky problem ma ( momentalne jsme v odd. loznicich a bez sexu pres 4 mesice).
Druhy problem je v nasich „puvodech“. Ja jsem z mesta, manzel ze vsi a stehovala jsem se ja k nemu. Tehdy ovsem s domluvou, ze do budoucna budeme resit bydleni spolecne, ke spokojenosti obou ( ja bych do mista, kde zijeme, dobrovolne nikdy bez nej bydlet nesla a on to vedel). Dnes je to opet tak, ze stale slibuje, ale me dochazi, ze to nikdy nesplni.
Od tohoto se odviji i teti, celkovy problem a to jsou sliby obecne. Kdyz je „zle“ i kdyz neni, manzel rad veci slibije. Ty obycejne, ale bohuzel i ty zasadni. Vestinou je pak uz nesplni a jen se vymlouva, nebo omlouva. Jinymi slovy se na nej neda spolehnout, protoze spoustu veci udela, ale spoustu ( a mezi nimi i ty dve zasadni, vyse zminene) taky ne.
Takze jak byste se zachovali vy? Rozbili byste rodinu ditete, jehoz maminka byla naivni a tata je slibotechna? Nebo jsou me duvody, proc chci odejit malicherne? Jeste doplnim, ze v poradne jsme byli, ale nedopatrenim ze strany terapeutu jsme tam museli prestat chodit a jelikoz to tehdy (jako temer vse) byla moje iniciativa, nechci uz ted zajistovat dalsi, manzel vi, jakou krizi prozivame a opet sliboval, jak neco zaridi a doted to neudelal.
Vim, ze je to psane zmatene a nelze do jednoho textu obsahnout vse, ale budu rada za zhodnoceni, idealne i od muzu (vasich msnzleu, znamych, mistnich atp.).Jeste doplnim, ze jsme ve veku 30-40.
predem vsem dekuji za jakykoli postreh.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
31.7.14 23:02

Já osobně bych takový vztah dál neudržovala. Když jsou ve vztahu problémy, děti to vycítí a není to pro ně nic dobrého. Raději se v klidu a po dobrém rozejít a jít si každý svou cestou, než si pak ve stáří vyčítat, že jsi žila celý život tak, jak jsi nechtěla, žijeme jen jednou.
To, že chlap není na sex, na tom není nic špatného, takových lidí je spousta ale problém je to v okamžiku, kdy protějšek má jiné potřeby. Ty jsi očividně nespokojená, chtěla bys to jinak ale podle mě pokud na to není, tak s tím prostě nic neuděláš, takže buď se s tím smíříš, nebo si najdeš milence a nebo prostě odejdeš :nevim:
Manželovi jsi zkoušela říct, že pokud to tak půjde dál, odejdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 23:09

@Verca1989
Ano, vse je probrano nescetnekrat. A to prave, z me strany, je momentalne nejvetsi hrebik do rakve z me strany-manzel vidi, jak jsem nestastna (sex, ale hl. neschopnost reagovat na me potreby) a zrejme je mu to jedno. Nerada soudim neoverene veci, ale myslim, ze kdyby mu to jedno nebylo, tak s tim neco dela. Jen doplnim, ze ta nynejsi, dlouhodoba intim absence je uz na muj popud, nemam vubec chut resit sex, kdyz vztah nefunguje a dosel do tohoto bodu.

• Citovat
  • Upravit
16986
31.7.14 23:14

Zkusim to napsat co nejvic v kostce, takze pokud ti to prijde strohe, odpust, neni to tak mysleno. Tys na jeho „podminky“ pristoupila nekolikrat. Proste jsi nekolikrat dala najevo, ze ho beres se vsim vsudy: presla jsi vase rozdilne touhy, i pres ne jsi se prestehovala za nim tam, kam bys dobrovolne nesla (sla jsi ale dobrovolne, neverim, ze te donutil pod hrozbou smrti), pak sis ho vzala, pak jsi s nim otehotnela a porodila jeho dite. Nikdy, krom „šumu“ (verbalni projev) jsi činem nevyslala signal, ze ti na nem neco zasadne vadi. Naopak jsi vzdy potvrdila činy, ze s nim chces byt v dobrem i ve zlem. Tak si myslim, ze on ani nema racionalni duvod pochopit, proc ti najednou tolik veci vadi. V podstate se muze citit vyuzity k tomu, aby ti pomohl k diteti.
Pro me tebou uvedene hodnoty (pomoc v domacnosti, zadne dluhy, relat. stejny smysl pro humor, alkohol a zabavy v mezich normy atp.) jsou zasadni pro dlouhodoby vztah a vychovu deti. Pokud mas ale jine priority pro dlouhodoby vztah, musis zacit jednat ty. Pokud slibil stehovani a nekona, zacni bydleni hledat ty a jen mu oznamuj casy dojednanych schuzek. Pak uvidis nakolik je schopny zmeny. Nevim ale, jestli by bylo lepsi bydlet ve meste, nechat se nalezite opylit, zacvaknout za nej dluh v hospode (prinejmensim) a vesele necekat na dalsi opyleni.
Pozn.: jsem velmi silne sexualne zalozena a take trpim nedostatkem, tudiz nehodnotim z pozice nekoho, kdo je schopny zit bez sexu.

Snad jsem ti pomohla srovnat myslenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
31.7.14 23:15

Tezko tezko radit. Treba ja jsem momentalne jako tvuj manzel- sex mi nechybi, nemusela bych ho mit i rok- co se stalo nevim :nevim: manzela miluju, skvele nam to klape, ikdyz muj je trochu snilek a ja tvrdy realista. Rozbijet rodinu..hmmm, duvody nemas malicherne, stastna nejsi a kdo vi jestli on ano. Asi bych se sesedla s drahym a rekla, ze takto dal ne, ze pomyslis na rozluku protoze… Treba ho to nakopne vic, nez ke slibum. Sex si ale myslim asi nespravis, jestli je takovy od zacatku- stareho psa novym kouskum- vsak vis. Poloz si otazku, nebo si sepis pro a proti proc zustat nebo nezustat. Kazdy mame pravo na stesti, neni treba se nekomu obetovat(byt mame deti, domy, byty, pujcky…) Je to tvuj zivot.Zij si ho dle sveho presvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 23:21

@AniNevim
Ano, i tohle mi pomaha, diky! ja, samozrejme, vidim tu situaci zkreslene-jsem v ni zainteresovana. s nadhledem vidim jen veci, ktere se netykaji me:). a mate pravdu, pristoupila jsem na to, ALE s jeho slibem, ze to budeME (spolecne) resit. a dnes to resim jen ja a partner uz prichazi jen s vymluvami, nebo zmenou nazoru. mozna jsem naivni, ale ja proste neslibuju neco, o cem vim, ze to nemuzu dodrzet. takze ted jsem tu fakt dost ztracena. ale jinak mate samo pravdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.14 23:26

@svycarka
ja prave uz odesla-docasne k tatovi-manzel za nami prijel a opet nasliboval „budu to resit, nechci o vas prijit“ atp. jsou to uz 2mes a doted nic. v tomto ale delam chybu i ja, asi hrozim nejak plane, nebo nevim. ale jak uz jsem psala, toto nas vztah odepisuje uplne nejvic, ten jeho nezajem,nereseni.ja vim, ze takovi chlapi jsou, ale opomnela jsem zminit, ze uz se mu takto jedna rodina rozpadla. je to tedy hlavne asi ma chyba, ze jsem verila, ze podruhe tu chybu neudela (ma jeste syna z toho svazku).

• Citovat
  • Upravit
6160
31.7.14 23:29

Já bych ve vztahu setrvala, obzvlášť pokud je to hodnej mužskej a báječnej táta. Kvůli takové sobecké malichernosti jako je sex bych nebrala dítĕti tátu - půjčování o víkendech nenahradí např. každovečerní čtení pohádek.
Najdi si milence a zatloukej.
Manželství se má opečovávat a ne rozbíjet (netýká se to násilí, závislostí…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.7.14 23:32

Čekáš od něj nějakou iniciativu, ale evidentně on na to moc není. Zkus ji převzít, třeba kdyby se jen vezl, tak by bylo po tvém a ty bys byla spokojenější.

Já bych to zkoušela do mrtě, pokud by šlo o chlapa, který je hodný a mně je s ním příjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 23:37

@zvědavá borůvka
jj, s tim souhladim a prave proto jsem se vratila. ale ma to dva hacky-co se milence tyce, tak sice nejsem svata, ale zatim si to neumim srovnat ve svem svedomi, byla jsem s jednim kamaradem, chtela jsem, ale nedkazala jsrm to.me to proste neprijde, jako reseni. a druha vec je, ze jste se tu vsechny hodne zminoaly o tom sexu, me ale vic vadi to, ze manzel cim dal vic nereflektuje na zadne me potreby. shrnuto-jsem mestska „fiflena“,chci jet na vylet, jit na vecu, snidani, kafe, kino, cokoli. a to odpada cim dal vic.resp. uz to neni ubec. a to, ze zijeme, kde zijeme me taky drti.ale pravidelna hospoda v nedeli, sport ve st a sobota/ 1/14dni s maminkou, to slape jako hodinky..

• Citovat
  • Upravit
16986
31.7.14 23:38
@Fjodorka píše: Čekáš od něj nějakou iniciativu, ale evidentně on na to moc není. Zkus ji převzít, třeba kdyby se jen vezl, tak by bylo po tvém a ty bys byla spokojenější.Já bych to zkoušela do mrtě, pokud by šlo o chlapa, který je hodný a mně je s ním příjemně.

presne tak. A take jak psaly @svycarka a @zvědavá borůvka
Sednete si, domluvte se na nejakem terminu, do kdy poresite:

• bydleni,
  • sex,
  • nevim co? - uz asi nic? :think:

Takze bydleni: drahy, budu hledat inzeraty a dojednavat schuzky, ty jako majitel baraku na vesnici mas mistrovske oko, takze budes jezdit se mnou a prohlizet nemovitosti. Po dvou tydnech od rozhovoru bych mela domluvenou prvni schuzku, jakoukoliv, i kdyby se to tobe samotne nelibilo. Abys vedela, zda s tim hnete nebo ne.
Sex: — ehm… mno… nevim… kleknout si nad nej, udelat si to a pak nejlepe vystrikat mu pusu, i kdyby sis mela treba jen trochu ucvrnknout, myslim, ze to v tom nepozna. Nic radikalnejsiho me nenapada, ale ja jsem „zkazena“, musis zhodnotit ty, co by mu vzalo dech krom analu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
31.7.14 23:41
@Anonymní píše:
@svycarka
ja prave uz odesla-docasne k tatovi-manzel za nami prijel a opet nasliboval „budu to resit, nechci o vas prijit“ atp. jsou to uz 2mes a doted nic. v tomto ale delam chybu i ja, asi hrozim nejak plane, nebo nevim. ale jak uz jsem psala, toto nas vztah odepisuje uplne nejvic, ten jeho nezajem,nereseni.ja vim, ze takovi chlapi jsou, ale opomnela jsem zminit, ze uz se mu takto jedna rodina rozpadla. je to tedy hlavne asi ma chyba, ze jsem verila, ze podruhe tu chybu neudela (ma jeste syna z toho svazku).

tak bud ty ten General Doma- rekni co a jak a co se bude dit. ocividne nei manzel aktivni typ. preber to za nej. Ahoj lasko, zitra mame ty schuzky kvuli bytu u mesta..atd.. jinak jako chlap se mi zda fajn. Slusny, hodny tata i manzel.ale chapu, ze to nemusi byt vse… jak si myslis, ze by na rozchod reagovali deti? jsi schopna se postavit na vlastni nohy? Nebo, po cem vlastne touzis? Vyborny sex a aktivni, sebevedomy Partner? Sama vis, ze to v soucastnem mit nebudes..takze semel si vse dohromady co ti za to stoji a co ne. Osobne, ja jsem sobec a kde jsem dala sanci nescetnekrat a nepomohlo, jdu si svoji cestou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
@Anonymní píše:
@zvědavá borůvka
jj, s tim souhladim a prave proto jsem se vratila. ale ma to dva hacky-co se milence tyce, tak sice nejsem svata, ale zatim si to neumim srovnat ve svem svedomi, byla jsem s jednim kamaradem, chtela jsem, ale nedkazala jsrm to.me to proste neprijde, jako reseni. a druha vec je, ze jste se tu vsechny hodne zminoaly o tom sexu, me ale vic vadi to, ze manzel cim dal vic nereflektuje na zadne me potreby. shrnuto-jsem mestska „fiflena“,chci jet na vylet, jit na vecu, snidani, kafe, kino, cokoli. a to odpada cim dal vic.resp. uz to neni ubec. a to, ze zijeme, kde zijeme me taky drti.ale pravidelna hospoda v nedeli, sport ve st a sobota/ 1/14dni s maminkou, to slape jako hodinky..

chapu. Takze si domluv hlidani, vyfiflen se, priprav mu obleceni a oznam, ze se proste jde, ze je to domluvene (bud stul v restauraci, koupene listky kamkoliv nebo kamaradi nekde cekaji). Pak opet priprav obleceni, oblec sebe, dite, nachystej svacu a oznam, ze se jede do zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Fjodorka
me uz s nim ale prijemne neni, jsem strasne zklamana:( a hl. vycerpana. potrebuju se venovat ditku a tohle+zivot v tehle dire, kde on ma vse a vsechny a ja travim zivot v aute proste neni. hl. bych pro male chtela trochu pestrejsi zivot. aby melo moznosti, jako ja (nasi mi hodne v zivota dali-vzdelani, moznosti, rozhled) a to tady(jak mistem, tak u manzela)postradam.

• Citovat
  • Upravit
16986
31.7.14 23:45

Ehm, diteti je lehce pres rok… Ztim potrebuje jen mamu, jidlo, mamu, piti, tatu, postel, mamu, sucho. Zij pritomnosti. Je ale pravda, ze v roce syna mi take hodne sibalo tim, jak toho jeste moc nenachodil a nase 2hodinove prochazky se odehravaly na 50 metrech ctverecnich a ja znala kazdou popelnici ve ctvrti nazpamet a chtelo se mi vseho nechat a utect. A to nebydlime na vsi, ale sle mych meritek by tahle dira nikdy nemohla byt mestem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí