Zachovaly byste rodinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
1.8.14 17:27
@zoidberg píše:
On asi vůbec nechápe co se ti honí v hlavě, stejně jako by to nepochopila naprostá většina heterosexuálních mužů. Z jeho pohledu si své otcovské a živitelské povinnosti vzorně plní a tvé emoční výlevy nejspíš připisuje měsíčnímu cyklu. Tady asi jiná šance než rozvod není, i kdyby se ti podařilo na sílu ho změnit, tak zase bude nešťastný a věčně stěžující si on.

podle me je toto nazor muze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 19:00
jak s ulevou zabouchavam dvere. Pak se ale probudim…
Žár města schovaný za mlhou s vůní kaváren. Opar iluze se zvolna rozpadá. Realita ve slámě všedních dní jak kladivo na kovadlinu v nitru mém těžce dopadá. Proč zrovna já podlehl mámení, že snad zázrak vodu ve víno promění. Z návodu na život od všech prokletých už teď vím, kdo mi ty ztracené roky zaplatí. Den za dnem přemýšlím jak si tě víc zprotivím. I kdyby si mi přinesl duhu z konce světa snad, nesnaž se vědět jak dlouho jsi ve mě navždy pohřbený. Teď, když zrcadlo zítřka zpovídám marně chytám jeho pohled pravdivý mé ego z toho odrazu hrůzu má. Tak zvolna ze zítřku procitám, když vidím vše, co vidět nechtěl jsem a jestli chceš nemusíme být ti poslední před bouří. Snad moje i tvoje tvář šanci ještě má nemít vrásky prokletých..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
1.8.14 19:41

Ahoj, po precteni tveho vykladu..mas padne duvody jit si vlastni cestou. nezajem neco resit je evidentni, ty jsi jinde, chces od Zivota vic… a dcerka? jiste se domluvite na navstevach, zustanete nadale casem „prateli“. Je to mozna pro jine drsne, ale ja bych svuj zivot neobetovala pecivalu, co ma vse na haku jen kvuli spolecnemu ditku.
Byt tebou na tyden vypadnu, utridim si myslenky a zacnu jednat. at k zachovani manzelstvi, ci nikoli. Je to tvuj zivot, rid se dle vlastnich tuzeb. Myslim si, ze po precteni nekolika stranek a tvych pokusu vse zachranit a bez odezvy mas na to vic nez pravo. Preji hodne, hodne fajn novych dni, at se rozhodnes jakkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
1.8.14 19:48
@Anonymní píše:
@pepina 11
To je moc krasny prispevek, dekuji! Mate pravdu v tom, ze muj odchod/neodchod mi vic ublizil, nez pomohl. Ano, asi neveri, ze to myslim vazne a ze me to tolik mrzi.

Znovu jsem precetla celou diskusi a moc vsem dekuji, presne tohle jsem od ni ocekavala-co clovek, to nazor a ja si to musim poskladat dle sveho.
Momentalne to vidim tak, ze 1)najdu terapeuta pro sebe, abych se naucila lepe komunikovat s muzi a resila sve nedostatky, 2) chci to zkusit nechat byt do doby, nez doplati hypo a ja pujdu naplno do prace (cca rok a pul), protoze bez financi to bydleni ted stejne resit nejde, nebo alespon hodne spatne. Ale priznavam, ze pri vyhrocenych situacich, kterych je nyni, diky muzove ignoraci a me nediplomacii nyni pozehnane, si casto predstavim, jak s ulevou zabouchavam dvere. Pak se ale probudim a rikam si-co ditko? A je to vic ma chyba, nebo jeho? Proste se v tom placam. Ale znovu moc dekuji vsem, beru si od kazdeho neco.

Mela bych preci jen jeste jednu prosbu-nemate nejakeho muze, ktery by toto posoudil? Zajima mne i jejich nazor.

Zakl.

Ptala jsem se nyni..rekl, jak by jsi reagovala, kdybych byl takovy? vlastne hodne, neproblemove „mouchy snezte si me“? Byla by jsi se mnou?…tak vidis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
3.8.14 20:57

Jak ja ti rozumim… Jsem městská holka a utekla jsem z vesnického bydlení, bylo to tam priserne, ale jaksi po roce jsem se vrátila a zase sním o městě. Ale děti jsou na 1.miste a chtějí zde žit, takže v pohodě vydržím a jednou se do města vrátím.. Toť příběh ze života :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.14 22:02

@thea
dekuji i za tento postreh! pokud jinak vse funguje, urcite to nebudete muset „vydrzet“, ale cas si uzijete spolecne.

jinak ja jsem se chvili odmlcela, vse vstrebavam a rysuje se mi reseni. nic prevratneho, ale troufam si rict, ze spravnx smer.az budu mit vice casu, rozepisu se a dam vedet tem, co je to zajim, ci co resi neco podobneho.
zatim hezky vecer!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.14 18:36

ZAKL.

Dobry vecer vsem,
tak se zase po case ozyvam, jak to ted u nas vypada. Když jsem psala naposledy, muj plan byl zacit vic myslet na sebe - chodit cvicit, sama s kamarady atp a tolik se v tom vzthu nebabrat, nechat to plynout. Plany byly, ale realita je jina a to z duvodu, ze mala je neustale nemocna (cca každých 14dni :,( ), takze to znamena, ze bud se o ni staram, nebo se o ni staram a ještě to sama chytnu. Momentalne vse vygradovalo tak, ze jsem skončila v nemocnici s podezrenim na mononukleózu a potrebovala jsem, asi vůbec poprvé v nasem vztahu, aby se manzel staral o mne. opadlo to tak, ze první den nemoci me vyhudroval kvůli nejake blbosti, tykajici se jeho kamarad, druhy den vecer se mne po ulozeni dcery ani neprisel zeptat, zda něco nepotrebuju a dnes, terti den, jsem mela domluveny odvoz od nej do nemocnice na infuzi, tak nevstal (pry se mu vybil tel.) - ja spim v podkrovi a on v prizemi s dcerou, abych ji nenakazila a nechodila ji na oci (ona pak ke mnechce a breci).
Co se tyce našeho spolecne traveneh casu - k narozkam, kter jsem mela před dvěma mesici, jsem mu rekla, ze nechci NIC, jen každý tyden, max. 14dni s nim jit nekam SAMA posedet. Takze k narozkam jsem opravdu NIC nedostal a plan samozrejme nefunguje.
V komunikaci je to tez orisek - jak jsem na nej napruzena, assi se vyjadruji dost ustepacne a on mi to kontruje shazovanim a výsměchem.
Takze za mne - uz si nedovedu predstvit, ze bychom ještě mohli byt spolu. Jen se musim ted zkusit zaridit ohlene bydleni a pokud se to zadari, tak se naucit zit se svým svědomím, které mi hlasi, ze si za to, v sobecke touze po diteti, muzu sama a ze ji tim snad neznicim zivot :(.
Rada uvitm vase další postřehy k situaci.

• Citovat
  • Upravit
27738
5.12.14 18:49

Zakladatelko tak to je mi moc líto, ono takový chlap by potřeboval po hlavě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
5.12.14 19:07

Zakladatelko neporadim, jen podporim Nejsi v tom sama, také mam doma volecka nedokážu se odhodlat k rozvodu. Nesnasim se za to jaký jsem slaboch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.14 19:29

@ka2ka
diky moc za podporu :hug:

@superandrysek
Každý k tomu svému rozhdnuti potřebuje impuls. Ja nemuzu rict, ze je mnazel idiot, jen rikam, ze se ke mne, vicemene hl.od narozeni dcery, zacal chovat tak, jak je pro mne uz neunosne. A ma nynejsi nemoc me utrdila v tom, ze musim něco udelat. Zaroven chodim sama na terapii a srovnavam si, co a jak. Nechci tady byt za hrdinu, nevim zda a kdy se mi povede ve doathnout, ale momentalne nevidim jiné vychodisko, jsem z manžela uplne vystavena. :(

• Citovat
  • Upravit
12067
5.12.14 21:03

:,( můj pocit je stejný, navíc se uz ten stres projevu na mem zdraví. Na jaké chodis terapie? Kolik je dceri? Unas je také vicemene problém od porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.14 21:13

@superandrysek
chodim k psychoterapeutovi, cca 1× za 14 dni.byla jsem tam tak 6× a az do minule jsem nemela pocit, ze bysme vyrazneji rozlouskli nejaky problem, ale na te posledni celkem uhodil hrebicek-dle meho vyptaveni, bytse povazuji za silniu a dominantnejsi osobu, mi rekl, ze manzel me ma vlastne na haku.coz je ve finale fakt.„sranda“ je, ze o nem si vsichni jeho znami a rodina mysli, ze je podpantofak. jinak dceri je rok a pul a je to nas milacek.

• Citovat
  • Upravit
12067
5.12.14 21:23

:( dekuji, byt teda dceru milujete tak se rozvedes? Naše malicka je stejne stara. Co vas intimní život? U nás uz dlouhodobe na bodu mrazu, manžel to vůbec nepotřebuje. To ja jsem ve fázi ze si bohužel o něm myslím ze je blb. Achjo, ve me uz se to zlomilo a uz se jen odhodlavam. Co ti terapeut poradil? Zachovat rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.14 22:08

@superandrysek
oni neradi, každý clovek je jiny a univerzalni rada bneexistuje. spis se tam rozebira, co člověka vede k jeho chovani atp a zda by to neslo jinak. Ale nikdo ti nereknne „seber se a jdi“. Dceru zbožňuju, manzel, doufam, tez, ale nase komunikace uz téměř nefunguje. Sex nebyl uz asi 9mesicu, ted uz i kvůli mne, nemuzu spat s nekym, kdo me denodenne odmita a nerespektuje. rozvod neresim, spis ten odchod, zkusila jsem kdeco (krom nevery) a jsem tu porad jedina vyrizena. omlouvam se za chyby, jak je mi zle, tak pisu potme v posteli.

• Citovat
  • Upravit
12067
5.12.14 22:34

Drž se. Je to neuveritelne, jako bych to psala ja. Z jakého jste regionu? Mozna si me dodala silu, před pár chvílemi jsem řekla manželovi At odejde, me je ted mnhem lip na duši, ale to bude spis adrenalinem. Jemu se nechce, bude to jeste tezke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí