Manžel hledá sám sebe před porodem prvního dítěte

150
31.7.14 22:13

Manžel hledá sám sebe před porodem 1.dítěte

Dobrý večer, rozhodla jsem se touto cestou sdílet svoji situaci a zjistit, jestli má někdo podobný zážitek.
Jsme manželé 6 let a za teď už měsíc a půl se nám narodí první dítě. Před 3 týdny na základě dlouhodobě neřešených problémů (spíše nedorozumění, jsme oba uzavření a máme problém s komunikací) se manžel sesypal, zjistil, že potřebuje najít sám sebe, zjistit co chce a to nehledě na závazky na hypotéku, dítě na cestě, co tomu kdo řekne apod. Potřebuje zjistit, co ke mě cítí a jestli to má být tak, že spolu zůstaneme. Potřebuje na to přijít svobodně, aby si za tím mohl stát a neopakovala se podobná situace třeba za pár let.. Dozvěděla jsem se, že pro mě vytvořil jiný svět, ve kterém dělal všechno pro to, abych byla šťastná, ale měl druhý, ve kterém byli přátelé, záliby a tyto dva světy se prý moc neslučovaly, proto je oddělil. Nevěděla jsem to. Prý to chtěl řešit už před půl rokem, možná se ani nechtěl přestěhovat do domu, který jsme spolu dlouho vybírali, možná chtěl spoustu věcí jinak… Teď z toho, co jsme spolu budovali, nezbylo nic, což by mohlo být fajn v případě, že bychom to začali znovu „správně“ stavět. Spíš to ale vypadá tak, že jelikož on potřebuje čas a prostor aby se rozhodl a nátlak by ho spíš odradil, tak se já v takových vlnách překonávám, jeslti to zvládnu a snažím se nemyslet, co se stane, jeslti opravdu odejde. Nutno podotknout, že on je z toho taky totálně špatný, moc ho mrzí že to nechal dojít až tak daleko a řeší to když čekáme dítě, na které se těší a rozhodně chce udělat všechno pro to, abychom měli dobrý vztah a mohl se podílet na výchově, nechce se jen tak sbalit a odejít.. Na jednu stranu bych ráda podporovala Cestu pravého muže (kdo znátě Deidu), na druhou stranu jsem totálně zhnusená a strašně nešťastná, že se nám tohle stalo a nevím, jestli jeho rozhodnutí můžu nějak ovlivnit. Srdceryvné scény nedělám, ale často mě napadá, že se odstěhuju a dítě neuvidí…není to naschvál, je to moje obrana..
Snad je z toho alespon trochu jasná podstata problému, budu ráda za komentáře těch, které máte s podobnou nebo totožnou situací zkušenost, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
31.7.14 22:18

Nerozumím tomu, proč se manželský a rodinný život a kamarádi neslučují? :think:
Když muž přemýšlí, je to fajn, ale když přemýšlí až moc, je to nebezpečné… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
31.7.14 22:30

Pockej az se narodi mimi. Treba se vse uklidni a on si uvedomi ze Vas miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.7.14 22:31

Třeba by mu při rozhodování pomohlo vyčíslit, jaké bude mít při odchodu náklady.
Výživné na tebe (do dvou let dítětě), výživné na dítě, splátky společných dluhů a tak. Pokud vím, tak NOZ dost hájí zájmy „slabšího“ při rozvodu (což budeš v tomto případě ty a dítě). Zjisti si to.
Naopak bych oběma doporučovala myslet a mluvit o tom, co bude po případném rozchodu.
V každém případě by z finančního hlediska bylo lepší, kdyby odešel až za těch pár let, až budeš mít po mateřské a budeš vydělávat.
Od dítěte ho odřízneš těžko - když bude chtít, tak s dítětem kontakt mít bude. Pokud tedy nejsi nějaká šílenka, co kašle na soudní rozhodnutí a riskne radši pokuty. Dítě má právo na oba rodiče a je to tak dobře, minimálně obecně vzato.

S podobně sebehledajícím magorem jsem žila, naštěstí bezdětně. Cítím s tebou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
31.7.14 22:38

@Grainne já tedanevím, ale pokud tvůj muž dělal všechny věci z „donucení“ že si to např. okolí přálo, myslím hypotéku, dům, dítě atd. a ted ho to dohnalo, nevidím to moc růžově. Podle mě se cítí zatlačený do kouta a přemýšlí, jak z toho ven. Nedokážu ti poradit, ale určitě bych zvážila všechny možnosti i tu, že zůstanete sami. Chlapy jsou vesměs zbabělci… jaké má koníčky, není to např. cestování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 22:38

Omlouvám se, že anonymně.. Moje velmi dobrá kamarádka se ocitla v této situaci letos v dubnu již podruhé. Poprvé od ní odešel manžel před devíti lety při narození první dcery - vrátil se za půl roku. Letos v červnu se jí narodil chlapeček a pán se znovu potřeboval najít a v dubnu od nich odešel. Šel bydlet s milenkou - i když kvůli ní to prý nebylo(hahaha) a už má opět snahu se „vracet“.. nechal ji totálně ve štychu, musela vypovědět byt, protože by ho nedokázala zaplatit a město jí naštěstí schválilo startovací byt. Když požádala svého drahouška, aby jí pomohl se stěhováním, tak měl zrovna v plánu výlet s milenkou.. No jsem ráda za to, co mám doma. I když to u nás také nebylo vždy jednoduché, ale vždy jsme to ustáli a vím, že by manžel udělal pro rodinu první-poslední.
Zakladatelce přeji hodně sil, není to pro tebe jistě jednoduchá situace, vůbec ti ji nezávidím. Drž se, ať to dopadne jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
12272
31.7.14 22:39

Je promiň, ale jsem na tvého chlapa naštvaná asi i za tebe. Podle mě je to s. ráč Teď, když ho nejvíc potřebuješ, se bude hnípat v nějakých svých pocitech a bebíčkách, která v sobě nashromáždil proto, že vám měl potřebu stavět „vzdušné zámky“. Asi se zalekt té zodpovědnosti, která přijde s dítětem, třeba by mu stačila nějaká promluva, držím palce. Vůbec nevím, co poradit. :hug:

Příspěvek upraven 31.07.14 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335

@Knihomyš :mrgreen: :mrgreen: :palec: Tak ty bys mu pomohla najít sama sebe dokonale. Lepší, jak ledová sprcha či armáda cvokařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

@Grainne to si manžel dával se sebehledáním docela na čas to načasování se mu taky moc nepovedlo…To, že na něj netlačíš je moc dobře. Jen mi přijde, že neumí převzít zodpovědnost. A v této situaci, kdy budou na něm závislí 2 lidé je to dost sobecké. A jak už tu zaznělo - bylo by lepší kdyby začal hledat sám sebe až budeš moci jít do práce a nebudeš zcela odkázaná na něj.
Možná bych se ho zeptala, jak to chce řešit prakticky - prodat dům, nebo on bude splácet hypo a poplatky a bude bydlet jinde?
Jinak přeju hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
31.7.14 22:42

@pusina1 No přemýšlím, co bude mít lepší efekt, jeslti vzít ho k porodu právě proto, že by se mu mohlo rozsvítit, nebo mu to naopak „zakázat“. KAždopádně jsem si podporu u porodu představovala jinak… :nevim: Byli jsme na jedné hodině předporodní přípravy a po ní se mi omlouval, že ho moc mrzí že musím řešit náš vztah, když mám úplně jiné starosti..takže to trochu efekt mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
31.7.14 22:47

@Grainne a ten váš vztah řeší on nebo ty? měla jsem pocit, že jenom on… Nezlob se na mě, ale podle mě mástrach a neví jestli to zvládne… často se to bohužel řeší útěkama nebo milenkama, prostě jak jsem psala zbabělci… ty řeči o hledání jsou jen řeči, bohužel, výmluvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
31.7.14 22:47

@Terlas Ne to jsi úplně nepochopila, řešili jsme tyhle věci vždycky spolu a vypadalo to, že to chce, neměla jsem z toho opačný dojem, a nikdo jiný to po něm nechtěl, ani já ho netlačila do kouta. Cestování je i můj velký koníček, o těch jeho dalších bych se nerozepisovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
31.7.14 22:50

Podle mě zpanikařil, že bude otcem a bojí se jestli tuhle novou roli zvládne a tak panikaří a řeší unikovou cestu ven aby na něm nebyla ta hlavní tíha ten balvan, to že jeho žena najednou nebude jen jeho a vlastně ze začátku nebudue vůbec jeho, co mu vyprávěj kamarádi jaký to s ženskýma po porodu je, co si vyprávěj v hospodě, sex žádnej, ženská unavená protivná, dítě pořád řve, musí pomáhat ženská ho buzeruje, musí se starat, je mu dáváno na jevo že je neschopnej atd atd a tak se toho nejspíš chce elegantním způsobem (on si to myslí) ušetřit a až se to uklidní ty se zajedeš do systému a budeš vše zvládat zjistí že se už našel a že chce zpět a žeje vlastně otec dobrý a že ta jeho nová role je fajn a zase bude klid
chlapi jsou prostě divná stvoření :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
31.7.14 22:52
@tiffany píše:
Je promiň, ale jsem na tvého chlapa naštvaná asi i za tebe. Podle mě je to s. ráč Teď, když ho nejvíc potřebuješ, se bude hnípat v nějakých svých pocitech a bebíčkách, která v sobě nashromáždil proto, že vám měl potřebu stavět „vzdušné zámky“. Asi se zalekt té zodpovědnosti, která přijde s dítětem, třeba by mu stačila nějaká promluva, držím palce. Vůbec nevím, co poradit. :hug:Příspěvek upraven 31.07.14 v 22:39

Jo občas si to říkám takhle :) Chodí k psycholožce, já to taky řeším jinde, teď už to zvládáme řešit i spolu ale rozhodně ne stylem buď zůstaneš, nebo neuvidíš dítě apod. Jinak děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.7.14 22:55
@Takyjedna píše:
@Knihomyš :mrgreen: :mrgreen: :palec: Tak ty bys mu pomohla najít sama sebe dokonale. Lepší, jak ledová sprcha či armáda cvokařů.

Manželé by si měli pomáhat, ne? :andel:
Jako chlap, který se začne hledat ve chvíli, kdy má sakra závazky (hmotné i morální), je podle mě ichtyl.
Krom toho si myslím, že zakladatelky snaha „nemyslet na to, co bude, jestli on odejde“ v podstatě přináší daleko větší stres a závislost na manželovi. Největší strach je z neznáma a nejhorší smrt je z vyděšení.
Ovšem mně se to kecá, já se v těhotenství změnila v rottweilera a už mi to zůstalo… Nevím, jestli se otec mého dítěte třeba taky nechtěl hledat, možná se jen nezmínil z pudu sebezáchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí