Mapovitý jazyk s aftou

Anonymní
7.9.23 18:04

Mapovitý jazyk s aftem

Ahoj maminky 🫶
Máte někdo zkušenosti? Poprvé se mi to objevilo v 7. měsíci těhotenství. Nyní jsem 10 měsíců po porodu a stále se to objevuje. Vždy se to zaceli a poté zase objeví. Pořád na stejném místě. Vždycky se udělá aft a poté mapa. Byla jsem u Dr. krev OK a stěr z jazyka také. Už jsem vcelku zoufalá. Dá se s tím něco dělat? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9741
7.9.23 18:26

To snad ani nebude aft (to by hodně bolelo), ale takový rozsáhlejší mapovitý jazyk.

Co se s tím dá dělat? Nic moc.

Proč to vzniká? Těžko říct, příčina není známá.

Co s tím? Přijde na to. Účinná léčba neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.23 18:46

Ahoj,
no, nejsem v téhle oblasti odborník, ale dle TČM to vypadá na nějaký problém v oblasti jater nebo žlučníku - aspoň teda podle mapy jazyka. Ale jaterní testy Ti asi lékař z krve dělal, ne?
Asi bych zašla za nějakým, kdo se v TČM vyzná. Máš to už dlouho a normální mi to nepřijde. Tradiční čínská medicína se na diagnostiku podle jazyka dost specializuje. Mám za to, že panu MUDr. Hoffmanovi z Č. Budějovic se dá fotka jazyka poslat i přes internet a do pár dnů Ti odpoví.

• Citovat
  • Upravit
139
7.9.23 19:06
@Anonymní píše:
Ahoj,
no, nejsem v téhle oblasti odborník, ale dle TČM to vypadá na nějaký problém v oblasti jater nebo žlučníku - aspoň teda podle mapy jazyka. Ale jaterní testy Ti asi lékař z krve dělal, ne?
Asi bych zašla za nějakým, kdo se v TČM vyzná. Máš to už dlouho a normální mi to nepřijde. Tradiční čínská medicína se na diagnostiku podle jazyka dost specializuje. Mám za to, že panu MUDr. Hoffmanovi z Č. Budějovic se dá fotka jazyka poslat i přes internet a do pár dnů Ti odpoví.

Zdravím :) Nejsem si úplně jistá jestli přímo jaterní testy, ale brala krev toť jediné. Jenom, že jsem měla více železa. Poté vzala znovu a železo bylo OK. Ach jo, bojím se. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
7.9.23 19:11
@Hell95 píše:
Zdravím :) Nejsem si úplně jistá jestli přímo jaterní testy, ale brala krev toť jediné. Jenom, že jsem měla více železa. Poté vzala znovu a železo bylo OK. Ach jo, bojím se. :think:

Odběry u mapovitého jazyka jsou k ničemu. Případné změny nesouvisejí s mapovitým jazykem a jsou náhodným nálezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.9.23 19:27

@Doctus
Vy jste nějakým odborníkem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.9.23 19:31
@Hell95 píše:
@Doctus
Vy jste nějakým odborníkem? :think:
:lol:

nápověda

zkuste popřemejšlet, co by tak mohl znamenat ten jeho nick
a obrázek v ikonce

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.9.23 19:32
@Doctus píše:
Odběry u mapovitého jazyka jsou k ničemu. Případné změny nesouvisejí s mapovitým jazykem a jsou náhodným nálezem.

jsou, to je pravda

někdy si to lidi k tomu tzv vydupou

tedy zejména, když už dlouho odběry nebyly, no dlouho – řekněme déle

a fakt to s ničím nijak nesouvisí
:nevim:
a nikdy nic v těch odběrech nevybádáme

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
@Borrealis píše: :lol:

nápověda

zkuste popřemejšlet, co by tak mohl znamenat ten jeho nick
a obrázek v ikonce

;)

V dnešní době člověk neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
@Hell95 píše:
V dnešní době člověk neví :nevim:

to je samozřejmě absolutní pravda :palec:

ale jinak, jak jste se ptala, tak ano, je, poradil dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.9.23 19:39

@Borrealis
A prosím, jak to víte vy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
7.9.23 20:30
@Hell95 píše:
@Borrealis
A prosím, jak to víte vy? :lol:

Tak muzes hádat znova a nápověda je jako Doctus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.9.23 21:26
@Anonymní píše:
Ahoj,

Zdravím :) Tak jsem byla znovu u Mudr. požádala jsem o jaterní testy a biochemku. Jaterní testy v pořádku akorát vyšší cholesterol a vyšší hodnoty triglyceridů. Byly mi předepsaný léky. Ještě jsem zapomněla zmínit, že v těhotenství mi řekli, že mám vyšší hodnoty štítné žlázy, užívám Letrox 75, tak nevím zda to může mít ještě souvislost se štítnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 23:29
@Hell95 píše: Více

Ahoj, nevím, jestli to aktuálně ještě řešíš (mmch. mě zajímá, jak se to vyvíjí), ale aspoň třeba pro ostatní: existuje oddělení orální medicíny, spadá to pod stomatologii. Tam se zabývají přesně takovými problémy - sliznice úst, dásně, jazyk - jsou např. v Praze na Karláku. Pozor na orální Lichen planus např.

• Citovat
  • Upravit
139
4.10.24 22:29
@Anonymní píše: Více

Dobrý večer
Děkuji za Vaši odpověď :)
Nicméně jsem zjistila, že u mě to způsobují rajčata. Pár dní jsem vynechala rajčata a měla jsem krásný jazyk. Po delší době jsem si dala a opět se mi to rozjelo. :D Takže musím. opet vysadit a nejlíp snad nikdy ani nejist :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí