Kožní problém nebo infekce?

Anonymní
7.9.23 17:25

Kožní problém nebo infekce?

Dobry den, začátkem srpna jsem měla na noze klíště, po nejake době se mi ba místě vytvořilo TOTO..Mazu masti s kortikoidy,,propolisem.Na kožní mám termín v RIJNU(dřív termín nemají),nohu viděl praktik ale neví. Nemáte některá zkušenost? Pred dvěmi týdny to bolelo, reagovalo na slunce, pocit koprivy v tom nyní nic.Jen je to větší, světlejší.obrazky dle času a postupu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44457
7.9.23 17:36

Klíště - flek, který se zvětšuje a světlá. Opravdu praktika nic nenapadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6710
7.9.23 17:53

Do nemocnice s tym nemozes ist?
teda na nejaku ambulanciu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
7.9.23 19:09

Jak je to dlouho co to praktický lékař viděl? Zvětšující se, blednoucí flek = 1. stadium boreliosy. Já bych dala antibiotika, pokud to po nich zmizí, tak je to jasné, pokud ne, tak jdeš na to kožní. Ale mě to přijde vcelku jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
7.9.23 19:11
@Havlova píše:
Klíště - flek, který se zvětšuje a světlá. Opravdu praktika nic nenapadá?

no možná to viděl v začátku, kdy to úplně typické není, nevím jak to je velké, já to měřím a u těch co mi nepřijdou typické poučím, že v případě že se to bude rozšiřovat, tak ať přijdou znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9075
7.9.23 19:16

Bolí to. Je to horké?
Borelióza, ale taky klidně růže. A že praktik neví, je tristní… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
7.9.23 19:33
@alisekR píše:
Bolí to. Je to horké?
Borelióza, ale taky klidně růže. A že praktik neví, je tristní… :(

tak zrovna růže to nebude. A tak žádný lékař neví vše, nevíš kdy to viděl, ono takhle bych řekla že je to borelioza, ale pokud to viděl před 2 týdny, tak to nemuselo tak vypadat. Asi usuzoval na nějakou lokální reakci nebo třeba kontaktní ekzém, když nasadil kortikoidy. Ale vzhledem k tomu že tam bylo klíště, a flek nemizí, naopak se zvětšuje, tak bych usuzovala na tu boreliozu, takže zajít za lékařem znovu. Další možnost je infekce kůže po tom kousnutí hmyzem. Na oboje zaberou antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.23 20:46

U praktika jsem byla před 2 týdny a takto to nevypadalo. Vyadalo to jako bych se spalila o něco. I to takto reagovalo na slunce-pálilo.Kortikoid.mast mám od známe, která před důchodem dělala na kožní ambulanci a říkala at zkusím. Taky mi to přišlo, jako růže. Ale ja jsem laik, co ja poznám. Teď se mi to jeví, jako boreliozovy flek. Neboli na dotek, není teplý, vystouply.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.23 20:48

Aktuálně to vypadá takto

• Citovat
  • Upravit
8004
7.9.23 22:30
@Anonymní píše:
U praktika jsem byla před 2 týdny a takto to nevypadalo. Vyadalo to jako bych se spalila o něco. I to takto reagovalo na slunce-pálilo.Kortikoid.mast mám od známe, která před důchodem dělala na kožní ambulanci a říkala at zkusím. Taky mi to přišlo, jako růže. Ale ja jsem laik, co ja poznám. Teď se mi to jeví, jako boreliozovy flek. Neboli na dotek, není teplý, vystouply.

růže vypadá úplně jinak, ta to není. Navíc růže je streptokoková infekce s celkovými příznaky (horečka, schvácenost) a léčí se antibiotiky, kortikoidy by jí naopak jen zhoršily. Ale ta boreliosa je fakt pravděpodobná. V pondělí zajdi za lékařem znova. Měla jsi klíště a máš zvětšující se erytém, který je uvnitř vybledlý. Na této poslední fotce je to jak z učebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 12:09

@Lucka1111 tak jsem se vratila ze střediska. S antibiotiky. Prý teď už ukázková borelka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44457
8.9.23 12:11

Vždyť ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat