Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Pri druhem tehotenstvi me zacala bolet cela panev, tesila jsem se, ze po porodu bolest prejde ale bohuzel je to dva roky a bolest stale mam. Gynekologicky jsem v poradku, rentgen bricha mam take v poradku, myslim, ze jednou mi braly s brichem i panev. Sono take v poradku. Ale zhruba posledni pul rok me boli prava kycel, neboli to porad, ale treba dva tydny ano a pak zase ne. Neboli me to pri pohybu, chodim normalne, ale boli me to v klidu. Boli me to jakoby z boku a obcas b trisle. Chystam se z nova k doktorovi, ale strasne se bojim, ze mam v te kycli nador.
proč zrovna nádor?
Mohu vás ubezpečit, že pokud byste měla 2 roky osteosarkom / chondrosarkom v oblasti kyčle, tak byste vypadala docela jinak.
@Havlova píše:
A co takhle obyčejnou artrózu?
to je moc nudné asi
@Doctus ta kycel sama o sobe boli asi pul roku, ta panev mozna vic jak dva roky, ale ja v ni mam reflux v zilach, tak si rikam, ze to treba muze byt tim. Jeste me napadlo, ze nosim dva roky dite na ty pravy strane, takze mozna je ta kycel jen prezizena
Ja myslela, ze to mate potvrzene. Podle me to bude od bederni patere. Zadejte si do vyhledavace blokada SI.
Z googlu:
A jak se projevuje blokáda SI skloubení?
Typická je zezačátku jednostranná, tupá bolest v oblasti spodních beder, zhruba uprostřed hýžďového svalu. Vystřelovat může k bokům, po zevní straně stehna až ke koleni. Postupem času může být problém na obou stranách. Bolest bývá přítomna hlavně ráno, po probuzení, nebo po delší době neaktivity. Také při vstávání z auta či hlubokého křesla.
Ta blodada se pozna i tak, ze kdyz si lehnes na zada, tak jednu panevni kost mas jakoby vys. Take jedna noha je vyrazne kratsi treba o 2 cm, tim vnika pri chuzi nerovnost a odviji se to v tom panevnim dnu a kycelnim kloubu, da se rict, ze to netlumi ty narazy a proste to tam boli, vystreluje.
Pomaha spat s nejakou polohovaci pomuckou mezi stehny, ale staci i hodne plny polstar. Ale kazdopadne to chce pravidelne cviky prave na tu blokadu.
Příspěvek upraven 07.09.23 v 16:51
@stinga píše:
to je moc nudné asi
To vždycky koukám, když pacienti rádi hledají nějakou vzácnost.
Ne, to nebude artróza, já tam mám určitě nádor
Paní Nováková, ale vždyť vás ta kyčel bolí už 4 roky
No však 4 roky tam mám nádor
Tak určitě
Ja se omlouvam, ja jsem s tema katastrofickejma scenarema protivna i sama sobe 😀
@Doctus píše:
To vždycky koukám, když pacienti rádi hledají nějakou vzácnost.Ne, to nebude artróza, já tam mám určitě nádor
Paní Nováková, ale vždyť vás ta kyčel bolí už 4 roky
No však 4 roky tam mám nádor
Tak určitě
Prostě zadáte do googlu bolest v…, únava a hádejte co vyjede? ![]()
Zajdi si k doktorovi a pote rovnou na fyzio, kde te srovnaji i s tou panvi a daji cviky. Nechapu, proc zbytecne plasis a proc jsi to neresila uz davno, kdyz s tim mas takovou dobu potize.
Muze to byt spousta veci, sakroiliakalni skloubeni, svalove dysbalance, artroza, prenesene bolesti kvuli nevhodnym pohybovym stereotypum… Nador to teda nebude, to te muzu uklidnit. Objednala bych se na ortopedii a ke kvalitni fyzioterapeutce.
Pri druhem tehotenstvi me zacala bolet cela panev, tesila jsem se, ze po porodu bolest prejde ale bohuzel je to dva roky a bolest stale mam. Gynekologicky jsem v poradku, rentgen bricha mam take v poradku, myslim, ze jednou mi braly s brichem i panev. Sono take v poradku. Ale zhruba posledni pul rok me boli prava kycel, neboli to porad, ale treba dva tydny ano a pak zase ne. Neboli me to pri pohybu, chodim normalne, ale boli me to v klidu. Boli me to jakoby z boku a obcas b trisle. Chystam se z nova k doktorovi, ale strasne se bojim, ze mam v te kycli nador.