Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Doctus píše:
To vždycky koukám, když pacienti rádi hledají nějakou vzácnost.Ne, to nebude artróza, já tam mám určitě nádor
Paní Nováková, ale vždyť vás ta kyčel bolí už 4 roky
No však 4 roky tam mám nádor
Tak určitě
Mně deset bolelo břicho, taky jsem se uklidňovala tím, že kdyby to bylo něco vážného, tak už jsem na prkně.
Díky za potvrzení
@Anonymní píše:
a ono to občas i vzácnost je. Já 10 let chodila na neurologii, že me brni nohy. Celou dobu mě lékařka ubezpečovala, že to nic není. Dostala jsem spoustu injekci vit. B. a vířivku na nohy. Az se to zhoršilo tak, že jsem sotva chodila. Výsledek Sclerosis multiplex. 10 let jsem neměla léčbu a to je opravdu prusvih. Neuroložka za těch 10 let neudělala žádné vyšetření kromě EMG, které bylo v pořádku. Kdybych Googlila a nespoléhala se jen na doktory, tak dnes možná lépe chodím, třeba i kognitivní problémy by nebyly tak hrozně. Není to asi případ zakladatelky, ale i nepravděpodobné diagnózy se objevují.
Tak zrovna déledobé brnění dolních končetin si zasluhuje řádné došetření k vyloučení ev. i roztroušené mozkomíšní sklerózy. ![]()
@Anonymní píše:
@Doctus a ono to občas i vzácnost je. Já 10 let chodila na neurologii, že me brni nohy. Celou dobu mě lékařka ubezpečovala, že to nic není. Dostala jsem spoustu injekci vit. B. a vířivku na nohy. Az se to zhoršilo tak, že jsem sotva chodila. Výsledek Sclerosis multiplex. 10 let jsem neměla léčbu a to je opravdu prusvih. Neuroložka za těch 10 let neudělala žádné vyšetření kromě EMG, které bylo v pořádku. Kdybych Googlila a nespoléhala se jen na doktory, tak dnes možná lépe chodím, třeba i kognitivní problémy by nebyly tak hrozně. Není to asi případ zakladatelky, ale i nepravděpodobné diagnózy se objevují.
Kdybych 10 let chodila s problémy k lékaři a ty problémy se zhorsovaly, tak snad změním lékaře ne? Nebo aspoň navštívím dalšího, pro druhý pohled ![]()
Příspěvek upraven 08.09.23 v 14:34
@Anonymní píše:
@Doctus a ono to občas i vzácnost je. Já 10 let chodila na neurologii, že me brni nohy. Celou dobu mě lékařka ubezpečovala, že to nic není. Dostala jsem spoustu injekci vit. B. a vířivku na nohy. Az se to zhoršilo tak, že jsem sotva chodila. Výsledek Sclerosis multiplex. 10 let jsem neměla léčbu a to je opravdu prusvih. Neuroložka za těch 10 let neudělala žádné vyšetření kromě EMG, které bylo v pořádku. Kdybych Googlila a nespoléhala se jen na doktory, tak dnes možná lépe chodím, třeba i kognitivní problémy by nebyly tak hrozně. Není to asi případ zakladatelky, ale i nepravděpodobné diagnózy se objevují.
To je mi lito, ale na druhou stranu - 10 let tve problemy neurolozka ignorovala, a ty sis nevydupala ani rezonanci nebo nenasla jineho neurologa?
@Anonymní píše:
Pri druhem tehotenstvi me zacala bolet cela panev, tesila jsem se, ze po porodu bolest prejde ale bohuzel je to dva roky a bolest stale mam. Gynekologicky jsem v poradku, rentgen bricha mam take v poradku, myslim, ze jednou mi braly s brichem i panev. Sono take v poradku. Ale zhruba posledni pul rok me boli prava kycel, neboli to porad, ale treba dva tydny ano a pak zase ne. Neboli me to pri pohybu, chodim normalne, ale boli me to v klidu. Boli me to jakoby z boku a obcas b trisle. Chystam se z nova k doktorovi, ale strasne se bojim, ze mam v te kycli nador.
Klidové bolesti, které odcházejí při pohybu… to vypadá na atrozu. Ta se běžně po porodu zhoršuje. Najdi si schopného ortopeda, pošle tě aspoň na rtg a uvidí se.
@Amassakoul píše:
Klidové bolesti, které odcházejí při pohybu… to vypadá na atrozu. Ta se běžně po porodu zhoršuje. Najdi si schopného ortopeda, pošle tě aspoň na rtg a uvidí se.
Artróza je viditelná na rtg?
@Bellamia píše:
@Venetia samozřejmě, že ano
Super a je tam viditelné i něco kolem kosti, kloubů…nebo to už musí být sono?
Mě začala bolet kyčel na jaře, je mi 35..byla jsem v létě na rentgenu u ortopeda a nějak nic závažného tam není. Chodím teď na rehabilitace a magnet.
Objednej se a uvidíš, ale věřím, že to nebude nic a kdyby přeci jen mělo být, tak tím, že nikam nepůjdeš to nevyřešíš.
@Venetia na rentgenu vidíš třeba jak moc je sesedla chrupavka, zda tam nejsou nějaké osteofyty a další. Pro rozšířené zhodnocení se pak doplňuje rezonance, tam už jsou vidět šlachy, upony a další měkké struktury.
@Bellamia píše:
@Venetia na rentgenu vidíš třeba jak moc je sesedla chrupavka, zda tam nejsou nějaké osteofyty a další. Pro rozšířené zhodnocení se pak doplňuje rezonance, tam už jsou vidět šlachy, upony a další měkké struktury.
Díky
@Bellamia píše:
Kdybych 10 let chodila s problémy k lékaři a ty problémy se zhorsovaly, tak snad změním lékaře ne? Nebo aspoň navštívím dalšího, pro druhý pohledPříspěvek upraven 08.09.23 v 14:34
Trochu idealistické. Já byla u gastroenterologa, praktika a internisty. Kolečka vyšetření, ale jeden výsledek naprosto ignorovaný a druhý špatně odebraný, takže falešně negativní. Všichni jeli podle jedné představy co mi je. Je to psychické. Jste mladá a zdravá. Tak jsem to brala, že jsem magor a mám to psychické. Po deseti letech mně náhodou zachránila kožní, když už se mi chronické gastro potíže, projevovaly i hroznými ekzémy na kůži. Kdybych tenkrát googlila, něco bych si asi vydupala, ale věřila jsem lékařům. ![]()