Kolik masa mají dostat miminka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja nekde cetla, myslim, ze nejdriv kolem 15g a casem navysit na 30g. Nebo jinak…nejdriv polevkova lzice vareneho najemno nakrajeneho masa a casem dve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V hotových příkrmech by to mělo být vše podle věku, proč málo? Já někdy dávám maso k obědu i k večeři, pak zase maso vůbec nemá nějaký den. Místo toho žloutek, červenou čočku a tak. Když vařím, žádné tabulky nemám. Spíš jestli mu stačí ta dávka ve skleničce, náš chtěl jíst víc, než je ve skleničce, tak jsem kupovala větší pro starší děti. Ale spíš vařím, sklinky mám jako záchranu, kdyby nebyl čas nebo došly nápady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem kdysy četla, že orientačně by to měl být kousek asi jako dlaň daného dítěte. Takže se toho plus mínus držím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam den maso,den zloutek 1/4.V ten sklenicku 190 gr. maso je 8%-15 gr. mislim ze je malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjitka123 píše:
V hotových příkrmech by to mělo být vše podle věku, proč málo? Já někdy dávám maso k obědu i k večeři, pak zase maso vůbec nemá nějaký den. Místo toho žloutek, červenou čočku a tak. Když vařím, žádné tabulky nemám. Spíš jestli mu stačí ta dávka ve skleničce, náš chtěl jíst víc, než je ve skleničce, tak jsem kupovala větší pro starší děti. Ale spíš vařím, sklinky mám jako záchranu, kdyby nebyl čas nebo došly nápady.
Ja davam den maso,den zloutek 1/4.V ten sklenicku 190 gr. maso je 8%-15 gr. mislim ze je malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy nejsem odborník na výživu, ale co jsem kde četla, tak hotové příkrmy ve skleničkach jsou plné vody a mají málo živin. Někde byl test a právě třeba masa v nich bylo hrozně málo. Proto se doporučuje vařit domácí a kupované mít jen výjimečně a přidávat do nich min. lžíci oleje. Jinak to věkové označení na skleničkách je jen orientační a to podle toho, jak moc je obsah rozmixovaný, nemá to žádnou spojitost s tím co v té skleničce je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit