Masáž hráze- bolí vás to? Podělte se o zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
24.8.06 11:49

Ahoj holky,
trochu jsem se Vám sem namotala, jinak patřím do srpňátek a termín mám za týden :)
Co se týče té masáže, taky jsem se toho chtěla ujmout, ale pořád mám nějaké problémy s výtoky a kvasinkami a tam se to NESMÍ, pravděpodobně by se to nějak rozneslo dál. Takže kdo se tady ptal jestli s kvasinkami lze tak NE :! Mějte se hezky Janca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
24.8.06 12:31

Zajímavý, mám já to informace… :roll: No, je vidět, že můj pan Dr je odborník :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
24.8.06 13:12

Taky jsem pravidelně masírovala. Nastřižená jsem byla trošičku, horší to bylo uvnitř, protože ta moje nedočkavka se drala na svět i s ručičkou u hlavinky. Takže celý masírování bylo na prd :? 8)
Ale myslím si že to něco do sebe určitě má. Jak psala holčina přede mnou pozor na ty výtoky, pokud je tak NEmasírovat!
Přeju hlavně pohodvý porod všem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.8.06 13:28

Taky jsem masírovala, sama, měsíčkovým olejem Bubchen, 250ml za cca 130,–Kč. Je i proti striím, zbytek jsme použili na občas suchou kůži pro celou rodinu. 25 ml Weledy za 2 kila, pokud se ti masáž nelíbí můžeš maximálně tak hodit do koše, použité balení bych se nepokusila ani někomu dát (kvůli kontaminaci). Dobrý olivový olej je fajn, když na nic tak aspoň do salátu.
Jo a u porodu bylo všechno špatně, akurát mně chválili, že mám hráz pěkně povolenou, nestříhali a nejem šitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
24.8.06 13:54

Masáž hráze

Ahoj holky,

taky se zapojím se svojí zkušeností. Masírovala jsem poctivě sama a při porodu mi asistentka řekla, že mám bohužel hráz dost vysokou, takže by se přimlouvala za nástřih. Já s tím souhlasila a tak jsem stejně nastřižená byla. Faktem je, že se mi jizva rychle hojila a seděla jsem v porodnici dřív než ostatní holky, ale těžko říct, jestli to bylo jen kvůli masáži nebo by to tak probíhalo i bez masáže :) .
Ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
24.8.06 14:18

Holky,
tak já taky masírovala, teda manžel a můžu říct, že zbytečně. Naše holčička nešla ven, byl nástřih, nakonec ji musel primář chytnout za hlavičku a vytáhnout, čímž se mi roztrhla celá hráz včetně tlustého střeva 8O Hlavně že jsem masírovala, pocitvka jedna :P

Jo a masáž bolela, tak jsem si říkala, jaký bude asi porod a proti tomu byla masáž jako pohlazení :D

Prostě nespoléhejte, že když budete masírovat, tak nebudete šité nebo jen málo jako já, naivka :roll:

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TP
2782
24.8.06 14:19

ty jóóó to si mne pěkně vyděsila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
24.8.06 14:38

Jejda to jsem nechtěla… Měla jsem těžký porod, ale mizerně mi bylo jen první den, strašně rychle jsem se zahojila. Neboj neboj neboj!!!

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
24.8.06 22:45

má zkušenost

Ahojky maminy,
před 3 lety jsem masírovala, začala jsem jemněji a přidávala a přidávala - tedy manžílek :) Používala jsem Welledu a výsledek super! Záleží také na elastyčnosti Vás samotných a pak hlavně kde a s kým rodíte. Mne nestřihli a ani jsem nepraskla, takže odvahu a hodně úspěchů :D
PS: Mám pocit že to má smysl pro maminky, které chtějí rodit tzv. přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
25.8.06 00:27

Ahoj holky,

ja taky poctive masíruju-teda přítel, sice si tam došáhnu, ale myslím že on tam může podstatně lépe než já, takže jsem mu tuto činnost přenechala :lol: Nemůžu říct že by mi masáž vyloženě bolela,ale je to dost nepříjemný :cry: Termín mám za týden, tak jsem sama zvědavá jesli mi to masírování k něčemu bude :! :?: :! Dám pak vědět.
Používám olej od Weledy, pravda nevím proč to prodávají v tak velkém balení-to bych musela masírovat deset let abych to vypotřebovala, ale každopádně je lahvička opatřena kapátkem, takže žádná kontaminace nehrozí BaroF- jedině že bys to násilně otevřela a flusla do toho :! :! Ale každopádně si mi velice pobavila :D :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
15.3.07 10:38

**Ahojky
Kolik týdnů před porodem jste začaly masírovat?
Manžel se na to těší už od dvou čárek na testu :D

A ten olejíček od Weledy se dá sehnat přímo v lékárně?** 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
16.3.07 09:50

Rakentka,
s masírování se má začít tak v 32 - 34tt. Já už jsem taky začala, i když moje PA, říká, že se masírovat nemusí, že stačí hráz natírat olejíčkem, aby byla kůže elastičtější.
Já používám 100% olivový olej za studena lisovaný.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
16.3.07 12:58

**Kati
a natíráš hráz jen zvenku, nebo se může olej použít i zevnitř?

Nějak si pořádně neumím představit, co a jak a KDE s tou hrází - tak se raději ptám :oops:** 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
16.3.07 19:01

Raketko,
olejem natírám zvenčí, ale četla jsem, že se může použít i dovnitř. Určitě to nevadí, protože i do bazénu se tampóny nasakují olejem, takže to jistě není na závadu.
Já zadala do vyhledávače „masáž hráze“ a hned první se objevily stránky mimina, je to tento odkaz - www.ds-soft.info/mimino/view.php?…, tam je masáž popsaná.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.22 15:30

Holky, vy co máte po porodu, jak jste řešily bolestivou hráz? Je něco, co vám zarušeně pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí