Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem 3 tydny po druhem porodu a bohuzel se mi ve 20tt objevila 6×7cm velka cysta na vajecniku. Puvodne mi ji chteli pri cisari odstranit, ale nakonec se dr. rozhodl, ze mi radeji udela po sestinedeli laparoskopii, tak jsem z toho cela vydesena, nebyla jste nahodou nektera na laparoskopii? Take chteji hospitalizovat i malou se mnou kvuli kojeni a z toho mam taky strach, jestli nebude plakat (cizi prostredi..) v te dobe ji bude cca 8 tydnu. Furt na to musim myslet, nejdriv ten cisar a ted jeste laparoskopie. Vse mi budou delat v Podoli.
Diky predem ![]()
Simona
ja jsem byla na laparoskopii z jineho duvodu, ale prubeh je stejny…
prijmou o den driv, pak jdes dopoledne na operaci, pri ktere ti udelaji do bricha 3 dirky, jedna je v pupku a nafouknou ti do nej vzduch…
odpoledne po operaci /patek/ jsem byla jeste oblbnuta z narkozy a bolelo me bricho od vzduchu a i jizvy, ale nic hroznyho, dokonce jsem asi 2 minuty chodila po chodbe ![]()
dalsi dva dny se stav prudce zlepsuje, kdybych mela jineho dr. mohla jsem jit klidne uz v sobotu nebo v nedeli domu, ale bylo to pres vikend a jemu se nechtelo psat propoustecku, takze jsem odchazela v pondeli
také jsem byla na laparoskopické operaci: a to dokonce 2× za poslední 2 roky…
Poprvé na žlučníku - 2 měsíce po porodu: malé dirky, ale vstát jsem mohla až 3 den (mě to prostě nešlo), ale paní na operaci se mnou už chodila 5 hodin po operaci…
Podruhé to byla operace MT : a to jsem chodila už k večeru, sice jizvy bolely, ale dalo se…
Mám za to, že to bude stejné - nebo třeba menší než císařský řez. To je přeci jenom o dost větší jizva…
A znám maminku, co byla také na laparoskopii i s malou - kojila i po operaci… Takže se nemusíš bát, určitě to bude dobré…
Věra
přeji hodně zdraví a …
ahojky, ja byla na laparoskopii taky dvakrat, neni to nic hroznyho, vetsinou me to dost bolelo, kdyz to prichazelo k sobe (ale to ti utlumi praskama), udelaji ti tri maly dirky, nemely by ti zustat ani moc veliky jizvy, vetsinou jsem uz druhy den chodila, u te druhe operace jsem mela jeste dren, protoze se operace malinko zkomplikovala (vnitrni krvaceni), ale i tak jsem byla snad za 3 dny domka, takze hodne sily a at ti to dobre dopadne ![]()
Majka
Ahojky,
na laparoskopii jsem byla pred peti lety. Bylo mi tehda 20. Take jsem z toho mela strach, ale nic to neni.
V nemocnici jsem byla asi tri dny kvuli tomu.
Je to jeden z takovych mene obtiznych zakroku, a zvlast kdyz jdes do Podoli, tam bych se nebala vubec. Pracuje tam moje tchyne, nedavno jsem se tam byla podivat a kdyz to srovnam co mame ve meste tady..tak je to co do pece nesrovnatelne!
Majko, ty mas tri dirky? Mne tehda udelali jen dve.
Jednu pul cm pod pupikem a druhou asi 10 cm niz.
DLouho mne to nebolelo, akorat jsem byla oblbla z narkozy. A take si vzpominam, ze jsem po operaci docela trpela nadymanim. To jak te pri operaci nafouknou, aby do te videli a mohli procistit. Ale jinak o tom clovek uz ani poradne nevi.
Jeje, me udelali tri, ale vlastne jedna byla kuli tomu drenu, takze normalne taky dve, nejhorsi je, ze me kuchli podruhe presne tam, kde poprve, takze se jizvy pekne rozsklebily, kort tejka v tehu, ale snad se to zase spravi ![]()