Laparoskopie - cysta

474
23.8.06 09:29

Laparoskopie - cysta

Ahoj holky,
jsem 3 tydny po druhem porodu a bohuzel se mi ve 20tt objevila 6×7cm velka cysta na vajecniku. Puvodne mi ji chteli pri cisari odstranit, ale nakonec se dr. rozhodl, ze mi radeji udela po sestinedeli laparoskopii, tak jsem z toho cela vydesena, nebyla jste nahodou nektera na laparoskopii? Take chteji hospitalizovat i malou se mnou kvuli kojeni a z toho mam taky strach, jestli nebude plakat (cizi prostredi..) v te dobe ji bude cca 8 tydnu. Furt na to musim myslet, nejdriv ten cisar a ted jeste laparoskopie. Vse mi budou delat v Podoli.

Diky predem :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
23.8.06 10:02

ja jsem byla na laparoskopii z jineho duvodu, ale prubeh je stejny…
prijmou o den driv, pak jdes dopoledne na operaci, pri ktere ti udelaji do bricha 3 dirky, jedna je v pupku a nafouknou ti do nej vzduch…
odpoledne po operaci /patek/ jsem byla jeste oblbnuta z narkozy a bolelo me bricho od vzduchu a i jizvy, ale nic hroznyho, dokonce jsem asi 2 minuty chodila po chodbe :wink:
dalsi dva dny se stav prudce zlepsuje, kdybych mela jineho dr. mohla jsem jit klidne uz v sobotu nebo v nedeli domu, ale bylo to pres vikend a jemu se nechtelo psat propoustecku, takze jsem odchazela v pondeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
23.8.06 11:30

Ahoj

také jsem byla na laparoskopické operaci: a to dokonce 2× za poslední 2 roky…

Poprvé na žlučníku - 2 měsíce po porodu: malé dirky, ale vstát jsem mohla až 3 den (mě to prostě nešlo), ale paní na operaci se mnou už chodila 5 hodin po operaci…

Podruhé to byla operace MT : a to jsem chodila už k večeru, sice jizvy bolely, ale dalo se…

Mám za to, že to bude stejné - nebo třeba menší než císařský řez. To je přeci jenom o dost větší jizva…

A znám maminku, co byla také na laparoskopii i s malou - kojila i po operaci… Takže se nemusíš bát, určitě to bude dobré…

Věra
přeji hodně zdraví a …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.8.06 12:25

ahojky, ja byla na laparoskopii taky dvakrat, neni to nic hroznyho, vetsinou me to dost bolelo, kdyz to prichazelo k sobe (ale to ti utlumi praskama), udelaji ti tri maly dirky, nemely by ti zustat ani moc veliky jizvy, vetsinou jsem uz druhy den chodila, u te druhe operace jsem mela jeste dren, protoze se operace malinko zkomplikovala (vnitrni krvaceni), ale i tak jsem byla snad za 3 dny domka, takze hodne sily a at ti to dobre dopadne :)
 Majka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
23.8.06 13:06

Ahojky,
na laparoskopii jsem byla pred peti lety. Bylo mi tehda 20. Take jsem z toho mela strach, ale nic to neni.
V nemocnici jsem byla asi tri dny kvuli tomu.
Je to jeden z takovych mene obtiznych zakroku, a zvlast kdyz jdes do Podoli, tam bych se nebala vubec. Pracuje tam moje tchyne, nedavno jsem se tam byla podivat a kdyz to srovnam co mame ve meste tady..tak je to co do pece nesrovnatelne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
23.8.06 13:09

Majko, ty mas tri dirky? Mne tehda udelali jen dve.
Jednu pul cm pod pupikem a druhou asi 10 cm niz.
DLouho mne to nebolelo, akorat jsem byla oblbla z narkozy. A take si vzpominam, ze jsem po operaci docela trpela nadymanim. To jak te pri operaci nafouknou, aby do te videli a mohli procistit. Ale jinak o tom clovek uz ani poradne nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.8.06 13:17

Jeje, me udelali tri, ale vlastne jedna byla kuli tomu drenu, takze normalne taky dve, nejhorsi je, ze me kuchli podruhe presne tam, kde poprve, takze se jizvy pekne rozsklebily, kort tejka v tehu, ale snad se to zase spravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí