Máslo vs. Hera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
6.11.22 21:58

Miluji linecké od naší mamky a jeden rok se mi zdálo divné, pořád jsem ho zkoumala až mamka řekla, že tam dala místo másla Heru, aby ušetřila. Z másla bylo prostě chutnější, ale sežralo se nakonec tak jako tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
6.11.22 22:05

Taky pecu z Hery. Za prve kvuli cene (kdo by dneska chtel pect z masla za 70 Kc) a za druhe proto, ze z Hery je to testo proste vlacnejsi. I kdyz dneska Hera co neni v akci uz je taky palka…
Mam jedinou podminku, ze to musi projit troubou, syrova Hera je hnus, takze do kremu jedine maslo.
Driv jsem z ni pekla uplne beztrestne, necetla jsem slozeni, ted jsem se koukla, ze obsahuje palmovy tuk, tak mam trosku vycitky, ale rikam si, ze kdyz z ni pecu 20 let a zijem, tak to nesmim tak resit. :roll: Ale kdyby existoval obdobny tuk bez palmace, bylo by to fajn… jen ze sadla jsem zkousela, ale z toho je nam tezko od zaludku, takze to nepraktikuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
6.11.22 22:11

https://www.vimcojim.cz/…0x10699.html
Beru sice ochudili, ale neslapnete s ní vedle. I Stella na pečení je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
6.11.22 22:14
@KackaHracka píše:
Taky pecu z Hery. Za prve kvuli cene (kdo by dneska chtel pect z masla za 70 Kc) a za druhe proto, ze z Hery je to testo proste vlacnejsi. I kdyz dneska Hera co neni v akci uz je taky palka…
Mam jedinou podminku, ze to musi projit troubou, syrova Hera je hnus, takze do kremu jedine maslo.
Driv jsem z ni pekla uplne beztrestne, necetla jsem slozeni, ted jsem se koukla, zeobsahuje palmovy tuk, tak mam trosku vycitky, ale rikam si, ze kdyz z ni pecu 20 let a zijem, tak to nesmim tak resit. :roll: Ale kdyby existoval obdobny tuk bez palmace, bylo by to fajn… jen ze sadla jsem zkousela, ale z toho je nam tezko od zaludku, takze to nepraktikuju.

Trochu bizárek :roll: vy žijete a spousty orangutanů a dalších živočichů díky palmáči ne. Ale to je jen takový detailek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
6.11.22 23:04

@vedma007

Lidi si často pletou zdravotní ne/závadnost a etické hledisko.
I když ty kravky na máslo taky úplně nejšťastněší životy nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.11.22 23:22
@Anca12345 píše:
Proč se tak zatracují rostlinné tuky jako Hera? Všude čtu, jak je na pečení máslo nej a Hera apod. je hnus. Dneska jsem z Hery máslové zkusila upéct bábovku a nepoznám rozdíl. Proč jsou rostlinné tuky horší?

No fuj z Hery pekla tchyna cukrovi a nebylo to k jidlu, ja teda ten rozdil u cukrovi zda je z masla nebo Hery poznam hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.11.22 23:38

Peču s oboji nemáme s tím problém to i sníst :lol: například v sobotu jsem neměla ani jedno a chtěla jsem dělat buchtičky s krémem no byla jsem líná jit do obchodu co si budem a místo teho jsem tam dala sadlo a chuťově byli dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
7.11.22 01:44

Vždycky peču z másla. Hera a různé podobné hnusy mi nemůžou domů. Četla jsi něco o problematice kácení lesů kvůli olejovým palmám? Jak se kvůli hnusnému tuku kácí pralesy a ubývá zvířat :pocitac:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.11.22 04:07

Hera mi nevadí, ale pečení z másla má lepší chuť. S chutí sním cukroví a buchty s tím i tím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
7.11.22 08:40

Rozdíl poznám. Z másla je cukroví lepší. Ještě je úplně nejlepší si vybrat co nejtučnější máslo. Kvůli alergii u syna, ale teď peču dost z Hery a teď i bez vajec. Třeba Vánočka mi chutnala víc než máslová. Z Hery a mandlového mléka byla skvělá. Perníčky jsou z Hery nerozpoznatelné. Teď jsem pekla i bez vajec a úplně super. Nikdo nepoznal rozdíl. Ale u takového toho klasického hodně máslového cukroví to poznám. Máslo je máslo. Na krémy je prý skvělý Alsan. Chci také vyzkoušet až budu péct synovi dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
7.11.22 08:49
@krajta
@krajta píše:
Vždycky peču z másla. Hera a různé podobné hnusy mi nemůžou domů. Četla jsi něco o problematice kácení lesů kvůli olejovým palmám? Jak se kvůli hnusnému tuku kácí pralesy a ubývá zvířat :pocitac:?

Tohle jsem říkala taky. No teď jsem ráda, že ty náhražky mám. Je teda fakt, že raději používám oleje (řepkový, slunečnicový) a sádlo. Ale na to pečení je to trochu problém. Sádlo mi chuťově vadí v cukroví. Jiná náhražka asi není. Nebo jsem na ni nenarazila. Ještě jsem zkoušela péct z kokosového oleje. Jde to, ale úplná bomba to nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
7.11.22 09:07
@krajta píše:
Vždycky peču z másla. Hera a různé podobné hnusy mi nemůžou domů. Četla jsi něco o problematice kácení lesů kvůli olejovým palmám? Jak se kvůli hnusnému tuku kácí pralesy a ubývá zvířat :pocitac:?

A četla jsi něco o tom, jak se mají krávy ve velkochovech, odkud se bere máslíčko ;) ;)?

Já osobně si myslím, že zdravotní i etické hledisko bude dost podobné u obou. V 90s frčely margaríny, máslo se zaklínalo kvůli cholesterolu nebo nevím čemu… dneska zase máslo frčí a margaríny se prezentují jako hnus.

Já nejím kravské mléko, nejčastějí používám na pečení Alsan S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
7.11.22 09:09

Umělé tuky nekupuji, peču jedině z másla. zase na Vánoční pečení tohle nedělám tolik a 1× za rok nebudu šetřit na pečení. To raději péct nebudu a udělám jen vánočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
7.11.22 09:55
@Freeandwild píše:
A četla jsi něco o tom, jak se mají krávy ve velkochovech, odkud se bere máslíčko ;) ;)?

Já osobně si myslím, že zdravotní i etické hledisko bude dost podobné u obou. V 90s frčely margaríny, máslo se zaklínalo kvůli cholesterolu nebo nevím čemu… dneska zase máslo frčí a margaríny se prezentují jako hnus.

Já nejím kravské mléko, nejčastějí používám na pečení Alsan S.

Souhlasím, já nad tím etickým hlediskem taky přemýšlím, ale máslo mi z toho nevyšlo úplně nejlépe. V Heře je sice palmáč, ale jen částečně… To by to máslo muselo být bio, ale to si zase nemůže dovolit každý… A hledisko zdravotní - transmastných kyselin je v Heře méně než v máslu…Já to beru tak, že pokud toho nekupuju moc (kde to jde používám spíš olej, nebo to kombinuju), tak to zas taková trága není… :nevim: Nejhorší mi přijde, když někdo nadělá spoustu kil máslového cukroví, a pak se to po Vánocích vyhazuje…Ono je to zase takový trend a symbol poctivé a kvalitní kuchyně, když se používá jedině máslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
7.11.22 10:22
@Markéta80 píše:
Umělé tuky nekupuji, peču jedině z másla. zase na Vánoční pečení tohle nedělám tolik a 1× za rok nebudu šetřit na pečení. To raději péct nebudu a udělám jen vánočku.

Nemluvím úplně o šetření.. spíš mě zajímaly důvody, proč někteří odmítají rostlinné tuky a upřednostňují máslo.
A rostlinné tuky pro mě nejsou umělé. Co je na tom umělého? ( ptám se, nerýpu)

Já třeba mléko nepiju, volím radši právě rostlinný mlíka, některé mléčné výrobky taky radši kupuju rostlinné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí