Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@debra.morgan píše:
Pssst o tom se nemluví, panuje představa, že všechny krávy žijí na zelené louce jak kráva Milka.
No jdu to zrovna psát, všichni řeší palmac a ty krávy, co? To je každému jedno
co se týče etiky je uplně jedno jestli hera/maslo. ![]()
Řekla bych, že máslo je z tuků nejzdravější. Nic jiného nepoužívám. Heru jsem nikdy nekupovala a myslím, že je to hnus, obsahuje palmáč.. a tomu se vyhýbám, jak to jen jde.
V 90kách se rostlinné tuky doporučovali, ale to je snad už dávno vyvrácené jako omyl. Naopak díky rostlinným tukům se neskutečně zvedl výskyt cukrovky. Kdysi jsem o tom četla poměrně obsáhlý a odborný článek, co rostlinné oleje dělají v těle. Teda kromě olivového.. ten je v pohodě.
Ten komu nevadí sádlo, může použít na pečení a smažení.. je taky super a zdravější než ty umělé kostky čehosi. Já teda nejím nic vepřového, ale lidi z toho pečou i buchty a vánočky.
Skvělé by bylo mít vlastní kravičku a dělat si vlastní domácí máslo
než ty z velkochovů, ale bohužel no..
Dělala jsem mramorovanou bábovku ze Zlaté hany. Těsto krásně nadýchal, ALE:po upečení se silene drobila. Takže zde zkušenost, máslo nenahrazovat ![]()
A už jste zkusila udělat například britské máslové sušenky z Hery místo z másla?
Dyt to je kekel. Ten ocas je bída.
@Anca12345 píše:
Proč se tak zatracují rostlinné tuky jako Hera? Všude čtu, jak je na pečení máslo nej a Hera apod. je hnus. Dneska jsem z Hery máslové zkusila upéct bábovku a nepoznám rozdíl. Proč jsou rostlinné tuky horší?
Někdo rozdíl pozná a někdo ne. Moje mamka taky tvrdí, že je to jedno, ale mně její věci až tak nechutnají. Zkoušela jsem dle její rady dát Heru do biskupského chlebíčku, který dělám s máslem, a všichni doma jsme rozdíl poznali.