Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
hoďte mi osvědčený recept na máslové sušenky. Teď jsem jedny udělala, ale jsou strašlivě sypké a dětem to ani nemůžu dát do ruky, protože by z toho byla hned drť, tak bych potřebpvala něco, co aspoň trochu drží při sobě. Nebo je nějaký fígl, že se mají odležet a pak se nebudou tak sypat?
dík
(dělala jsem poloviční dávku ze 280g másla, 300g hladké mouky, 2 žloutky, 70g cukru)
A co udělat klasické linecké z másla
ale to je určitě dobré nechat uležet přes noc a pak péct ![]()
@Gladys Máš tam strašně moc másla, jinak to vypadá na klasické linecké. To se dělá v poměru 3:2:1 mouka - máslo - cukr. Takže másla by mělo být cca 150g.
No jo, ale já chci máslové sušenky, ne linecké
Takové ty, jak se nastříkají takové vroubkované na plech zdobícím pytlíkem. To z klasickýho lineckýho těsta neudělám, leda nějakým lisem na sušenky, ale to nebude to ono, já chci ty křehké máslové, jen chci vědět, jak to udělat, aby nedrželi pohromadě jen dokud na ně někdo nesáhne ![]()
@Gladys a nemyslíš linecké třené? Podle Tvého popisu to tak vypadá - stříkají se pytlíkem na plech a úúúúúúúplně se rozplývají na jazyku
. Recept bohužel nemám
možná zítra
, když se nikdo neozve a bude to vůbec ono
.
@Bublana no já nevím
Třeba je linecké třené to samé jako máslové sušenky, já je mám teda spojené hlavně s máslovými sušenkami z plechové krabice z Holandska nebo Belgie a chutná to jinak, linecké je sušší, víc moučné (teď myslím takové to, co prodávají po 6ks namáčené do čokolády a slepené marmeládou)
Mám podobný téměř totožný recept 250g hl. mouky, 200g másla(tuku),70g moučk. cukru a 2 žloutky
jednou jedinkrát jsem je udělala tak, že že jsem je utřela a hrozně se sypaly, když je normálně klasicky uhňácám, tak je těsto tužší, jde hůř tlačit, ale jsou famozní, já je ještě na půl máčím v čokošce.
@Bublana dík, vyzkouším. Ono se u nás stejně sežere všechno, momentálně si jen já vymýšlím pro svůj mlsný, těhotenský jazyk ![]()
@ínid aha, já si říkala, zda to nebude i konzistencí tuku, dala jsem si ho trochu změknout do mikrovlnky a šlehala elektrickým šlehačem, tak to zkusím příště uhňácat. ale teda tou stříkačkou to neprotlačím ![]()
Koukej, vypadají krásně! http://veroniquecuisson.blogspot.cz/…linovym.html
@Gladys píše:
@ínid aha, já si říkala, zda to nebude i konzistencí tuku, dala jsem si ho trochu změknout do mikrovlnky a šlehala elektrickým šlehačem, tak to zkusím příště uhňácat. ale teda tou stříkačkou to neprotlačím
použít mlýnek, tím to půjde velice lehce.
@ínid mlýnek nemám a nechce se mi ho kupovat, zatím, už tak mám všemožných přístrojů dost a místa nějak ubývá. Do mlýnku půjdu, jen jestli najdu ten správný recept ![]()
@elfans vyzkoušeno? Beru jen osvědčené recepty ![]()
@Terie ukládám, vyzkouším, s těmi bílky to zní už kapku rozumněji, aby to drželo při sobě
Bude ze mě sušenková královna
Ale říkám si, že pokud chci fakt kvalitní sušenky, dobré a nenakupovat to po krabicích v Makru, tak holt to musím vymakat, tři malý prďoši už budou mít nějakou spotřebu ![]()
@Gladys Bohužel ne, ale nalákala si mě, takže nejspíš zítra zkusím. Pak podám reference:) Teta mi vozí máslové sušenky z anglie a ještě garibaldi, mňam.