Máslové sušenky - prosím recept

31594
21.7.12 15:50

Máslové sušenky - prosím recept

Ahoj,
hoďte mi osvědčený recept na máslové sušenky. Teď jsem jedny udělala, ale jsou strašlivě sypké a dětem to ani nemůžu dát do ruky, protože by z toho byla hned drť, tak bych potřebpvala něco, co aspoň trochu drží při sobě. Nebo je nějaký fígl, že se mají odležet a pak se nebudou tak sypat? :nevim: dík

(dělala jsem poloviční dávku ze 280g másla, 300g hladké mouky, 2 žloutky, 70g cukru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5086
21.7.12 16:04

A co udělat klasické linecké z másla ;) ale to je určitě dobré nechat uležet přes noc a pak péct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.7.12 16:54

@Gladys Máš tam strašně moc másla, jinak to vypadá na klasické linecké. To se dělá v poměru 3:2:1 mouka - máslo - cukr. Takže másla by mělo být cca 150g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.12 17:30

No jo, ale já chci máslové sušenky, ne linecké :nevim: Takové ty, jak se nastříkají takové vroubkované na plech zdobícím pytlíkem. To z klasickýho lineckýho těsta neudělám, leda nějakým lisem na sušenky, ale to nebude to ono, já chci ty křehké máslové, jen chci vědět, jak to udělat, aby nedrželi pohromadě jen dokud na ně někdo nesáhne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.12 17:38

@Gladys a nemyslíš linecké třené? Podle Tvého popisu to tak vypadá - stříkají se pytlíkem na plech a úúúúúúúplně se rozplývají na jazyku :lol:. Recept bohužel nemám :( možná zítra ;), když se nikdo neozve a bude to vůbec ono ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.12 17:47

@Bublana no já nevím :lol: Třeba je linecké třené to samé jako máslové sušenky, já je mám teda spojené hlavně s máslovými sušenkami z plechové krabice z Holandska nebo Belgie a chutná to jinak, linecké je sušší, víc moučné (teď myslím takové to, co prodávají po 6ks namáčené do čokolády a slepené marmeládou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.12 18:04

@Gladys tak to bude ono :palec:. Zítra zjistím recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
21.7.12 18:12

Mám podobný téměř totožný recept 250g hl. mouky, 200g másla(tuku),70g moučk. cukru a 2 žloutky

jednou jedinkrát jsem je udělala tak, že že jsem je utřela a hrozně se sypaly, když je normálně klasicky uhňácám, tak je těsto tužší, jde hůř tlačit, ale jsou famozní, já je ještě na půl máčím v čokošce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.12 18:28

@Bublana dík, vyzkouším. Ono se u nás stejně sežere všechno, momentálně si jen já vymýšlím pro svůj mlsný, těhotenský jazyk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.12 18:34

@ínid aha, já si říkala, zda to nebude i konzistencí tuku, dala jsem si ho trochu změknout do mikrovlnky a šlehala elektrickým šlehačem, tak to zkusím příště uhňácat. ale teda tou stříkačkou to neprotlačím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
21.7.12 18:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
21.7.12 18:37
@Gladys píše:
@ínid aha, já si říkala, zda to nebude i konzistencí tuku, dala jsem si ho trochu změknout do mikrovlnky a šlehala elektrickým šlehačem, tak to zkusím příště uhňácat. ale teda tou stříkačkou to neprotlačím :|

použít mlýnek, tím to půjde velice lehce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terie
21.7.12 19:46

Máslové sušenky z Labužníka ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
21.7.12 21:14

@ínid mlýnek nemám a nechce se mi ho kupovat, zatím, už tak mám všemožných přístrojů dost a místa nějak ubývá. Do mlýnku půjdu, jen jestli najdu ten správný recept :lol:

@elfans vyzkoušeno? Beru jen osvědčené recepty :mrgreen:

@Terie ukládám, vyzkouším, s těmi bílky to zní už kapku rozumněji, aby to drželo při sobě

Bude ze mě sušenková královna :twisted: Ale říkám si, že pokud chci fakt kvalitní sušenky, dobré a nenakupovat to po krabicích v Makru, tak holt to musím vymakat, tři malý prďoši už budou mít nějakou spotřebu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
21.7.12 21:22

@Gladys Bohužel ne, ale nalákala si mě, takže nejspíš zítra zkusím. Pak podám reference:) Teta mi vozí máslové sušenky z anglie a ještě garibaldi, mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí