Máslové sušenky - prosím recept

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
21.7.12 21:24

@elfans tak to budu zvědavá, nakoupila jsem v akci několik kostek másla a plato vajec, takže materiál je připraven :lol:
A ty co jsem dělala, tak sice rozsýpací, ale zkrátka ta chuť másla, to snad v žádných normálně dostupných sušenkách není. A udělat si odpoledne čajík či kafe a dát si domácí sušenku - mňam :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.7.12 21:29

Chutnaly mi tyhle z mimibazaru , ale měla jsem je ve formě dětských piškotů (kydám dvěma lžičkama), takže jestli drobí, fakt netuším :)

Skotské a Labužnické vypadají pěkně, až mě dohoní mlsná, vyzkouším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
22.7.12 17:36

@Gladys Tak hotovo a jsou luxusní!!! Drobí se, ale nijak extrémně. První várku jsem lehce připekla. A jinak jsem dodržela přesný postup. žádné šlehání, tření, vyvalování. Váleček uhňácanýho těsta jsem nechala tak 3h v ledničce a pak jen nakrájela a pekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.12 22:14

Gladys, já jsem pako, recept nemám, zapomněla jsem ho u mamky a samozřejmě si ho nepamatuju :oops:. Až s ní budu mluvit, tak mi to nadiktuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 12:29

@Gladys tak jsem tu po dlouhé době s receptem :oops: :oops:
250 g másla (hodně změklé)
1 vejce
180 g cukru moučka

• dát všechno do šlehače a vyšlehat úplně do pěny (asi 10 minut).

Pak vyměnit metlu za takový ten hák, přidat tam 350 g hladké mouky dobře promíchat, aby to bylo měkké. Naplnit zdobící pytlík a stříkám na plech. Péct v rozehřáté troubě asi na 200 stupně dorůžova.

Příspěvek upraven 19.09.12 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 12:33

Ještě přidám jeden, ten jsem vyzkoušela a fakt taky mňamka
100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
160 g hladké mouky + špetka prášku do pečiva
Máslo s cukrem třít do pěny, postupně přidávat žloutky a nakonec přidat mouku smíchanou s prdopečem. Dát do pytlíku, stříkat na plech nebo do silikonových fomiček. Péct při 180 stupních dorůžova.
Já jsem plnila do silik. formiček, vyšlo mi to na čtyři platíčka. Nakonec polévám čokoládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
7.10.12 18:07
@Gladys píše:
@elfans tak to budu zvědavá, nakoupila jsem v akci několik kostek másla a plato vajec, takže materiál je připraven :lol:
A ty co jsem dělala, tak sice rozsýpací, ale zkrátka ta chuť másla, to snad v žádných normálně dostupných sušenkách není. A udělat si odpoledne čajík či kafe a dát si domácí sušenku - mňam :jazyk:

Ahojky, zajímalo by mě, jestli jsi našla tedy nějaký super recept na ty sušenky…taky jsme dnes jedny z obchodu zblajzli na posezení…díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí