Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@elfans tak to budu zvědavá, nakoupila jsem v akci několik kostek másla a plato vajec, takže materiál je připraven ![]()
A ty co jsem dělala, tak sice rozsýpací, ale zkrátka ta chuť másla, to snad v žádných normálně dostupných sušenkách není. A udělat si odpoledne čajík či kafe a dát si domácí sušenku - mňam ![]()
Chutnaly mi tyhle z mimibazaru , ale měla jsem je ve formě dětských piškotů (kydám dvěma lžičkama), takže jestli drobí, fakt netuším ![]()
Skotské a Labužnické vypadají pěkně, až mě dohoní mlsná, vyzkouším!
@Gladys Tak hotovo a jsou luxusní!!! Drobí se, ale nijak extrémně. První várku jsem lehce připekla. A jinak jsem dodržela přesný postup. žádné šlehání, tření, vyvalování. Váleček uhňácanýho těsta jsem nechala tak 3h v ledničce a pak jen nakrájela a pekla.
Gladys, já jsem pako, recept nemám, zapomněla jsem ho u mamky a samozřejmě si ho nepamatuju
. Až s ní budu mluvit, tak mi to nadiktuje.
@Gladys tak jsem tu po dlouhé době s receptem
![]()
250 g másla (hodně změklé)
1 vejce
180 g cukru moučka
Pak vyměnit metlu za takový ten hák, přidat tam 350 g hladké mouky dobře promíchat, aby to bylo měkké. Naplnit zdobící pytlík a stříkám na plech. Péct v rozehřáté troubě asi na 200 stupně dorůžova.
Příspěvek upraven 19.09.12 v 12:46
Ještě přidám jeden, ten jsem vyzkoušela a fakt taky mňamka
100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
160 g hladké mouky + špetka prášku do pečiva
Máslo s cukrem třít do pěny, postupně přidávat žloutky a nakonec přidat mouku smíchanou s prdopečem. Dát do pytlíku, stříkat na plech nebo do silikonových fomiček. Péct při 180 stupních dorůžova.
Já jsem plnila do silik. formiček, vyšlo mi to na čtyři platíčka. Nakonec polévám čokoládou.
@Gladys píše:
@elfans tak to budu zvědavá, nakoupila jsem v akci několik kostek másla a plato vajec, takže materiál je připraven
A ty co jsem dělala, tak sice rozsýpací, ale zkrátka ta chuť másla, to snad v žádných normálně dostupných sušenkách není. A udělat si odpoledne čajík či kafe a dát si domácí sušenku - mňam
Ahojky, zajímalo by mě, jestli jsi našla tedy nějaký super recept na ty sušenky…taky jsme dnes jedny z obchodu zblajzli na posezení…díky:-)