Jak vyklopit piškotový korpus?

1227
19.7.12 12:19

Jak vyklopit piškotový korpus?

Holky, máte některá fígl, jak vyklopit piškotový korpus? Mám korpus upečený v hrnci (na patrový dort) a jeden díl ne a ne vyklopit. Boky mám oddělené, drží dnem. Opravdu nerada bych ho roztrhala, je z osmi vajíček. Napadá vás, jak na něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5437
19.7.12 12:28

Ahoj, napadá mě přiložit na dno utěrku namočenou ve studené vodě :nevim:.

Příspěvek upraven 30.10.12 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.7.12 12:37

Tchýně vždycky tvrdila, že jedinej fígl na bezpečné vyklopení korpusu je pečicí papír vystříhnutej ve tvaru dna. Ale to jsem přišla s křížkem po funusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
19.7.12 12:48

Taky mě napadá jen ta utěrka… :nevim: nebo možná bych zkusila vzít třeba vidličku a postupně zajíždět pod korpus víc a víc… Kdyby se ti kousek náhodou utrhnul, tak to pak zamázneš krémem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
19.7.12 12:59

Já bych ho překrojila na půl a pak nějak podebrala(pokud máš takovou tu dortovou lžíci tak s tou by to mělo jít v pohodě)pak to jen slepíš krémem… a též bych napřed položila na studenou utěrku nebo do trošky vody v umyvadle…ale jinak je na to vyborný ten pečící papír no :nevim: tak příště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.7.12 12:59

Já jsem to opatrně podbírala obracečkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
19.7.12 13:15

Bouchni s hrncem pořádně o tvrdou podložku, dnem dole. Měl by se odrazit. Jinak už jen ta utěrka. Tak držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.7.12 13:30

Zkus napustit do dřezu studenou vodu a ten hrnec tam na chvíli nechat stát, jinak mě nic nenapadá…a jinak jak píšou holky, příště si vystřihni kolečko z pečícího papíru a dej na dno, já už to jinak nedělám a korpus vypadne skoro sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.7.12 13:31

Co odkrojit slabý pruh kolem dokola a objet to nití? Jako když se prokrajuje dort na promazání.
Jestli je to připečený, tak jakékoliv šťourání by to mohlo potrhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.7.12 13:31

Určitě příště dej na dno papír - a teď buď dorazit nebo opatrně oddělit ode dna obracečkou. Studená utěrka zabírá jen na horké, to už asi nemáš.

A ještě jedna rada - občas mám podobný problém u bábovek, pomáhá otočit dnem vzhůru a vyčkat - občas vypadne sám, pomalu, díky gravitaci. Jenže se u toho sem tam roztrhne:(:(:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
19.7.12 13:53

Holky díky, postavila jsem to na chvilku do vody a pak několikrát třískla o podlahu, ale nic moc, uvolnila se asi polovina, zbytek se strhl vrchem. Ale je to dost vysoké, nějak to okrojím a snad se to podaří nějak zamáznout.
Pečicí papír používám běžně na plechy a takové ty odendávací formy, do hrnce mě jej nenapadlo dát :nevim: Příště budu chytřejší, drahoušci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí