Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milá děvčata,
znáte prosím vás pojem „maso jako mandle“? Jako blbost, ale jestli mi nepomůžete, normálně manžela uškrtím
Prý se říká, že je maso jako mandle, myšleno ty mandle z krku, co někdo s oblibou jí při zabíjačce, že je prostě stejně křehké…úúúúúúááá
. Já mu tvrdím, že maso jako mandle znamená, že je prostě tak dobré, i když je pravda, že s chutí mandlí to nemá nic společného. Normálně jsme se kvůli tomu večer málem pozabíjeli
Podotýkám, že mám samozřejmě i mnohem závažnější starosti
, berte můj dotaz s nadhledem ![]()
Nic takového jsem nikdy neslyšela a to se u kuchařů pohybuju pořád ![]()
Já tohle přirovnání slyšela a vyložila bych si ho jako ty - maso je tak dobré, že je jako mandle. Dřív byly mandle vzácné, tak si na nich lidi asi extrémně pochutnávali.
Jako mandle z krku, to by mě v životě nenapadlo a je to nechutný, blééé ![]()
Taky se říká „maso jako mandlička“, a to těžko bude mandlička krční. Možná nosní
![]()
Nikdy jsem neslysela, ze by se na zabijacce jedly mandle z krku.Fuuj jen ta predstava je hrozna ![]()
Myslim, ze je to mysleny, ze je maso proste vyborny
Slyším to prvně. Ale vyložila bych si to tak, že je prostě výtečný. Přirovnání ke krčním by mě nenapadlo
Tvl. Prase ma mandle? Asi bych mela doplnit nedostatky v bilogii…
Jinak prirovnani at k tem nebo tem slysim prvne ![]()
@KPKristy píše:Jako mandle z krku, to by mě v životě nenapadlo a je to nechutný, blééé
Taky se říká „maso jako mandlička“, a to těžko bude mandlička krční. Možná nosní![]()
Taky bych řekla, že „maso jako mandle“ znamená dobře upravené a moc dobré ![]()
Holky, dík
Právě proto, že opravdu málo lidí ty vepřové mandle jí a vůbec zná, tak jsem manželovi říkala, že tohle přirovnání je totální kravina
. On zase argumentoval, že co má dobré maso a skořápkové mandle společného, no zkrátka super inteligentní rozhovor ![]()
Ale jinak ty vepřové mandle nejsou špatné ![]()
@Paoloska souhlasím s tebou, prostě je tak lahodné jako nějaká extrémní dobrůtka, za kterou lidé považovali klasické mandle, bo jim byly vzácné. Za mě by to muselo být „maso jako pistáciová Deli“
Příspěvek upraven 15.07.15 v 19:40
@Burj Chalifa píše:
V drůbežím biskupu jsou dvě mandličky, snad tukové žlázky.
Fuj
Můj děda biskupy miloval ![]()
@danyk píše:
@Paoloska souhlasím s tebou, prostě je tak lahodné jako nějaká extrémní dobrůtka, za kterou lidé považovali klasické mandle, bo jim byly vzácné. Za mě by to muselo být „maso jako pistáciová Deli“
Jo? Tak to já bych mohla říkat „maso jako solené pistácie“ nebo „maso jako marcipánové brambůrky“ ![]()
@KPKristy marcipánové brambůrky? To myslíš takový ten zákusek - piškot prořízlý středem, tam asi kakaový krém, obalené v potahovce z marcipánu a obalený v prášivým kakau??
Mňam. No ten jsem už neměla ani nepamatuju. Mívali ho v pekařství Ječmínek, tam jsem o něm věděla. No, asi až ve středu pojedu k dr., tak budu mít v kapse plánek Ječmínků po Praze ![]()
Příspěvek upraven 15.07.15 v 19:41