Maso jako mandle - znáte tenhle pojem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
2.11.13 19:36
@danyk píše:
@KPKristy marcipánové brambůrky? To myslíš takový ten zákusek - piškot prořízlý středem, tam asi kakaový krém, obalené v potahovce z marcipánu a obalený v prášivým kakau??
Mňam. No ten jsem už neměla ani nepamatuju. Mívali ho v pekařství Ječmínek, tam jsem o něm věděla. No, asi až ve středu pojedu k dr., tak budu mít v kapse plánek Ječmínků po Praze :think:

Tyhle brambory mám taky ráda, ale tohle je něco jinýho. Jsou to kuličky z marcipánu obalené v kakau http://www.zentis.de/…Potatoes-Bag :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.11.13 19:43

@KPKristy to neznám, ale teda vypadá to nebezpečně návykově.

Příspěvek upraven 15.07.15 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.11.13 19:45
@danyk píše:
@KPKristy to neznám, ale teda vypadá to nebezpečně návykově.

Si piš!! U mě zařvaly za tři dny tři sáčky :roll: :oops:. Jsou teda jen stogramové, ale jako jeden ke kafi je fakt pecka, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.13 19:54

Výraz jsem nikdy neslyšela, ale mám pocit, že jsem to slyšela o něčem jiném než o mase. Rozhodně to chápu jako přirovnání k mandlím- suchým plodům, ne ke krčním mandlím, jakože to byla vzácná pochoutka nebo tak něco (nakonec při cenách mandlí to může být pro někoho vzácná pochoutka i dnes :mrgreen: ). Z filmu Což takhle dát si špenát znám maso jako z nemluvněte a přitom pochybuju, že by hodně kuchařů ochutnávalo nemluvně.

@KPKristy to jsou ty brambory, jak před Vánoci prodávají jako brambory a před Velikonocema je přemodelují na vajíčka, žejo? :mrgreen: Ty jsou fakt mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.11.13 19:57
@Samamama píše:@KPKristy to jsou ty brambory, jak před Vánoci prodávají jako brambory a před Velikonocema je přemodelují na vajíčka, žejo? :mrgreen: Ty jsou fakt mňam.

Tak to je možný. Já je objevila teprve nedávno, to znamená ty předvánoční. Uvidím na jaře, jestli budou vajíčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
2.11.13 20:00

U nás se to říkalo, ale v souvislosti opravdu, že je výborné jako kdysi vzácné mandle. O těch zabijačkových jsem nikdy neslyšela. Jo a mandličky z biskupa jsou taky mňam, o ty jsme se se ségrou vždycky praly, když máma náhodou pekla kachnu nebo husu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.11.13 20:02

O mase jsem to nikdy neslyšela.
Ale v pohádce Hrnečku vař se říká: Kaše jako mandle.
Myslím si, že rozhodně nejde o mandli v krku, ale o mandli, skořápkový plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.11.13 20:04

Tady jsem to našla, je to od Erbena, Hrnečku vař:
http://www.cist.cz/…/hrnecku.htm
Nikde jinde jsem přirovnání jídla k mandlím nečetla nebo neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
2.11.13 22:15

Tak si holky představte, že jsem se nezávisle na sobě dnes zeptala několika lidí, co s jim vybaví při spojení „maso jako mandle“ a všichni mi řekli, že ty mandle ze zabíjačky :roll: :zed:. Tak já nevim, to bude asi nějaký místní pojem nebo co :roll: a jsem divná já a ne manžel. Jinak ale děkuji za příspěvky, alespoň že na emiminu mi někdo rozumí :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.11.13 22:18

Já na zabíjačce nikdy nebyla, takže ten zabijačkový názor je pro mě naprosto mimo. Co to napsat jako dotaz do jazykové poradny Ústavu pro jazyk český AV ČR??

Příspěvek upraven 15.07.15 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
2.11.13 22:19

@Cuarentena Máš pravdu, kaše jako mandle je určitě častější pojem. O mase jako mandle jsem četla v románu Vlasty Javořické, ta tu mandli hodně používá ;) Třeba máslo jako mandle, mléko jako mandle…Prostě jednoznačně to znamená luxusní chuťový požitek, ale mě tu každý tvrdí, že u masa ne, že tam je to ta mandle z krku :roll: :roll: :roll: TATAŘI :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
2.11.13 22:23

@admin Prosím, když už mi musíte měnit název diskuse, což v tomto případě tak trochu chápu, tak mi alespoň odstraňte tu hrubku. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.11.13 06:11
@Paoloska píše:
@Cuarentena Máš pravdu, kaše jako mandle je určitě častější pojem. O mase jako mandle jsem četla v románu Vlasty Javořické, ta tu mandli hodně používá ;) Třeba máslo jako mandle, mléko jako mandle…Prostě jednoznačně to znamená luxusní chuťový požitek, ale mě tu každý tvrdí, že u masa ne, že tam je to ta mandle z krku :roll: :roll: :roll: TATAŘI :pocitac:

Tak potom by se to mělo ujasnit, a kdo má pocit, že to chutná jako mandle z krku má říkat rovnou „to je masíčko jako mandle z krku“ :poblion: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
3.11.13 09:59

@Paoloska Omlouvám se za překlep, opravila jsem.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
3.11.13 17:56
@KPKristy píše:
Tak potom by se to mělo ujasnit, a kdo má pocit, že to chutná jako mandle z krku má říkat rovnou „to je masíčko jako mandle z krku“ :poblion: :mrgreen:
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová