Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky,moje osmiletá dcerka má neustále mastné vlasky,umýváme přes den,ne-li denně.Vyzkoušeli jsme všechny šampony co se dají koupit v drogerii a nic.
A co zkusit neumývat?
Prostě to vydržet.
Nevím, jestli by to fungovalo i u tak malé holčičky, ale mně to zabralo.
Nesnáším mastné vlasy a zbožňuji pocit čerstvě umytých vlasů, došlo to až tak daleko, že jsem si mohla umývat vlasy i dvakrát denně, jak rychle se mi mastily ![]()
Rozhodla jsem se s tím něco dělat, nejdřív jsem se snažila protáhnout interval mytí na jednou za den, později jednou za dva dny. Šlo to ![]()
Jo jo, čím víc mejete, tím víc a rychleji se mastí. Zkuste prodloužit intervaly, třeba mít vlásky jen 2× týdně. Ale chce to vydržet, ze začátku se budou ještě mastit. Když by to nepomohlo, zkuste zajít na kožní, třeba něco poradí.
Díky,zkusím tedy koupit nějaký šampon v lékárně třeba Panthenol,prý je šetrný a zkusit tedy umývat ne tak často. ![]()
Pokud se vlasy myjí denně, je důležité mýt opravdu jen vlasy a nedrbat vlasovou pokožku!!! Aby nedošlo k další aktivaci mazových žlázek…a taky nepoužívat hodně teplou vodu, ale spíše chladnější aby se zatáhly póry mazových žlaz.
já také trpěla na mastné vlasy. ráno jsem umyla a večer už jsem měla pocit, že mi mastnota teče z hlavy. Na doporučení kadeřnice jsem je přestala mýt tak často a opravdu to pomohlo. Teď je myji každý druhý, třetí den. Po malou holčičku to asi není vhodné, ale používám suchý šampon. Nasypu to do vlasů a oni jsou takové hrubší, takže se tolik nemastí.
Holky,tak jsme na ty vlasy vyzkoušeli šampon od Avonu z řady Advance Techniques 2v1 proti lupům pro všechny tipy vlasů a myjeme vlasy třetí někdy i čtvrtý den.
V tomto věku u dívky jde už i o začínající pubertu a je na tom stejně jako moje dcera, které se vlasy taktéž strašně mastí…mejeme jednou týdně a dvakrát týdně chodí plavat, tak si je jen ve sprše opláchne vodou… chudáci holky, ještě je má celkem dlouhé a nepomohlo je ostříhat… ![]()
@Arlenne píše:
Holky,moje osmiletá dcerka má neustále mastné vlasky,umýváme přes den,ne-li denně.Vyzkoušeli jsme všechny šampony co se dají koupit v drogerii a nic.
Právě, co se dají koupit v drogerii.
Nekupujte tam šampony na vlasy, myjte jimi hřebeny. Na vlasy kupujte kvalitní kosmetiku. Já používám Matrix Biolage, myji vlásky dceři - 6 let. Také se jí mastily, ale už ne. Stačí jednou, dvakrát za týden a jsou pořád hezké.
Na mastne vlasy doporucuji sampon Tea Tree, take umyvat hreben/kartac ![]()