Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
ráda bych malému před dovolenou pořídila bezpečnou autosedačku, která by byla skvělá v poměru cena-kvalita. V nedávých testech jsem narazila mimo jiné také na značku RECARO, která tam na mě vykoukla v několika kategoriích jako naprostá pecka. A hlavně je to údajně německá výroba. Dřív jsem ji moc neznala, ale od té doby mi přijde, že ji vidím v každém druhém autě
Dokonce na jejich FB stránce probíhaly i teď nějaké akce.
Máte tento malý zázrak prosím někdo doma? Je za tou super cenou taky super kvalita? ![]()
Manžel mé velmi dobré kamarádky je automechanik. O jiné sedačce než Recaro pro jejich dvojčata nechce ani slyšet. Prej to je firma, co vyrábí sedačky do formulí, takže co do bezpečnosti prý absolutní top.
Podle mě těží jen z prestiže značky. Jedni z rodiny ji mají a upřímně mi nepřijde ničím výjimečná. V jednom testu sedačka recaro úplně propadla, protože se urvala z isofixové základny. Takže za mě ne, nepovažuji je za bezpečné sedačky. Zvolila bych radši osvědčené výrobce autosedaček Römer nebo Maxi cosi.
@Froseth píše:
Podle mě těží jen z prestiže značky. Jedni z rodiny ji mají a upřímně mi nepřijde ničím výjimečná. V jednom testu sedačka recaro úplně propadla, protože se urvala z isofixové základny. Takže za mě ne, nepovažuji je za bezpečné sedačky. Zvolila bych radši osvědčené výrobce autosedaček Römer nebo Maxi cosi.
I my máme Recaro, a to z toho důvodu, že nemrhají peníze na Reklamu, ale peníze dávají do testu, které prokazují, že Recaro je jedna z nejlepších značek. Jak píše @Dabba Recaro je značka autosedaček do Formulí 1 ![]()
Jo a na Isofix bych sama dítě nikdy nedávala ![]()
Römer je taky kvalitní značka, ale Maxi Cosi? Nejsem si jistá.
@Froseth píše:
Souhlasím. Autosedačky jenom od ověřených a prověřených značek.
@TkanickaLucka to, že dělají sedačky do formulí je údajné plus z jakého důvodu?
sedačka do formule nemá absolutně nic společnýho s autosedačkou pro malý děti
já bych zase kvůli bezpečnosti nevozila děcko bez isofixu ![]()
@Verunecka289 vždyť je to prověřená značka, v testech dopadají velmi dobře
@Verunecka289 Možná proto, že sedačky do Formule 1 vymýšlí ti nejlepší technici světa a já jsem tak nějak klidnější, když vím, že na sedačce pro mě dítě se podíleli právě Ti nejlepší.
A dle názorů výrobců autosedaček (bez rozdílu značky) … Isofix nerovná se automaticky bezpečné.
Každý nechť vozí své dítě v čem chce, zakladatelka se ptala na naše názory, jistě nechtěla aby se tu rozpoutala bitka…
![]()
@TkanickaLucka jen pro info, ten technik co dělá sedadla do formule tak nedělá dětské autosedačky, jsou to oddělené divize,společného mají jen logo a mmch, od 31.18.2018 končí Recaro s výrobou autosedaček a kočárků.
@steeve píše:
@TkanickaLucka jen pro info, ten technik co dělá sedadla do formule tak nedělá dětské autosedačky, jsou to oddělené divize,společného mají jen logo a mmch, od 31.18.2018 končí Recaro s výrobou autosedaček a kočárků.
Takové oficiální informace nemám - tisková zpráva atp., a že je to jiná divize snad není známkou, že jedno je horší než druhé, úzce spolu spolupracují. Každopádně, my svou Recaro doma již máme, takže konec výroby nás nijak neovlivní. ![]()
@steeve píše:
Omlouvám se, již jsem dohledala… ![]()
https://en.recaro-cs.com/…18-2346.html
@steeve Zdravím Steeve, pídila jsem se po netu a našla jsem dovozce (asi oficiální pro čr-autoseating.cz), kde jsem vyšťárala pár informací.
Sedačky jsou prý beze změny prodávány do konce roku a na všechny je poskytována plná záruka bez omezení i do budoucna, tak by to mělo být oukej
Prý pozastavujou jen dětský sedačky…netušila jsem, že vyrábí například i sedačky do letadel.
Shodou okolností jsem natrefila na netu na informaci, že německá značka Kiddy je prej už od roku 2017 v insolvenci …to ale nepatří pod recaro, nebo jo?
@Mary85 ano, jak jsem psal výše výroba a prodej dětských autosedaček a kočárků končí 31.12.2018. Záruku samozřejmě drží dál.
Kiddy je jiná firma, jiná značka.
Máme Recaro. Já tu značku neznala a ptala jsem se sestry, ktera bydlí v Německu, a říkala, že tam mají všichni bud Recaro nebo tuším Britax Romer. Teď zvazuju Cybex, ale vlastně jen proto, že dcera v autě zvraci a ta Recaro se dost blbě pere ![]()
@steeve Tak bezva, asi by byla škoda nevyužít těch jejich akcí teď a sedačku koupit, když je servis stále v pohodě ![]()
@Dzejn111 náš prďola naštěstí nezvrací, ale zkusím pořídit i ten letní potah. Díky za tip ![]()