Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojka. Máme römer safefix, když je nacvakly isofix je nutno pasat i pasem? Nebo stačí vždy jedno? Buď iso nebo jen pas? Děkuji ![]()
isofix drzi sedacku, pas drzi dite. takze samozrejme, ze pasat!
@nozu ale jasný ze dite je připoutany
ptam se ohledně pasu co drží sedacku, máme totiž tu která ma možnost iso i pasu, tak nevím jestli autosedacku připevnit obojím
jedna o autosedacku pro roční dite..na dite je 5 bodový pas uvnitř sedačky
Preferuje se vždy Isofix, pokud je možné obojí, tak obojí. Některé sedačky s isofixem ale nemají vodítka pro připoutání pásem. My máme zatím vajíčko s isofixem a poutáme navíc i pásem.
@Darvulia no já prave vůbec nevím, počkám ještě jak někdo napise a jinak v pondělí se půjdu zeptat do prodejny ![]()
@Kokoska17 píše:
@Darvulia no já prave vůbec nevím, počkám ještě jak někdo napise a jinak v pondělí se půjdu zeptat do prodejny
V návodu to není? Nebo co nevíš? Snad je logické, že čím víc ochranných systémů použiješ, tím lépe.
Mela jsem pro nase dite stejnou autosedacku. Upevnila jsem isofixem a jeste pas provlikla hackem,co tam byl. Ten pas i lip sedel dceri kolem ramen.
@Darvulia protože v prodejně (jiné než kam mám v plánu zajít) mi řekli, ze se to vzájemně vylučuje , ze vzd ma byt jen ten jeden, v návodu je tak vždy napsána verze buď iso, nebo jen pas , nic o vzájemný tam není. Ale zase si taky říkám, ze bych radši ještě pojistila pasem..
@Kokoska17 píše:
@Darvulia protože v prodejně (jiné než kam mám v plánu zajít) mi řekli, ze se to vzájemně vylučuje , ze vzd ma byt jen ten jeden, v návodu je tak vždy napsána verze buď iso, nebo jen pas , nic o vzájemný tam není. Ale zase si taky říkám, ze bych radši ještě pojistila pasem..
Aha. Tak to jsem jelen
@Kokoska17 My jí měli a když byl isofix, tak jsme pásem už nepásali, ale jde použít obojí zároveň.
A myslíš, že když to připoutáš i pásem, že něco zkazíš? Že pak isofix bude fungovat hůř? Koukni na youtube, máš tam několik videonávodů.
@Kokoska17 to je ta s opěrnou nohou? Pokud ano, tak již pás nepotřebuje. Ale Romer pak má sedačky v té druhé váhové kategorii i bez opěrné nohy a ty potřebují pás speciální na oko umístěné na zadní straně sedadla.
Máme taky tuto sedačku a používáme obojí, nijak se to nevylučuje. Když jezdíme po dálnici, chci toho jištění samozřejmě co nejvíc…