Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gina108 píše:
Chachá, tak lítat se s prckem fakt nedáááá a přes víkend mi ho taky nikdo nepohlídáale začíná mě docela bavit vařit a vyrábět dorty. No takovej koníček z nouze, to jsem dopadla
Já si svoje bývalé náročné koníčky teď nemůžu dovolit časově ani finančně…no a krom jiného jsem ze zoufalství začala aspoň běhat… (pro mne dřív nejhorší sport na světě!!! )
Ale netušila jsem, že může být ještě „hůř“ a mohlo by mě začít i bavit vaření
![]()
Když ještě Matýsek ležel a nepohyboval se, tak jsem šila na stroji, i když spal - nebudilo ho to.
Pak jsem s tím na nějakou dobu přestala a teď už jsem zase začala, akorát obráceně - večer, když spí, tak jen stříhám, dělám střihy, špendlím apod., protože šití na stroji ho už budí… A přes den s ním šiju, ale je to tak trochu o nervy, to je jasný.
V uplynulém školním roce jsem taky chodila tancovat každé úterý večer, ale asi jen půl roku (pak mně to přestalo bavit, hodně se tam změnilo, když jsem tam přes rok a půl nechodila …).
Jo a když byl ještě miminko, tak jsem hodně četla, to mně zas teď moc nebaví…
Jsem zvědavá, co ze z mých koníčků vyklube při druhém miminku, které čekáme ![]()
Vzhledem k tomu, že můj koníček jsou knihy tak ano - stíhám..
zrovna včera jsem nechala v knihkupectví přes 700.-, takže tak..
jo jo, tak koukám, že se něco stíhat dá
, malýmu je teprve půl roku a kousek, tak toho ještě spolu moc nepoděláme, ale taky se těšim, až budem věšet prádlo, dávat do pračky a tak, a na to šití taky snad někdy zas vybyde čas, bude celej od nití, ale může si hrát s kouskama látek, to by ho mohlo bavit
, a je fakt, že na knížku je taky občas čas
Heduš píše:
jo jo, tak koukám, že se něco stíhat dá, malýmu je teprve půl roku a kousek, tak toho ještě spolu moc nepoděláme, ale taky se těšim, až budem věšet prádlo, dávat do pračky a tak, a na to šití taky snad někdy zas vybyde čas, bude celej od nití, ale může si hrát s kouskama látek, to by ho mohlo bavit
, a je fakt, že na knížku je taky občas čas
U nás to šití bohužel takto idylicky nevypadá … Matýska nejvíc zajímá šicí stroj a snaží se mi tam všude štelovat páčky, takže ho musím pořád odhánět, aby mi tam nestrčil ruku … Navíc člověk pořád musí myslet na to, že musí dávat z dosahu nůžky, špendlíky, dávat bacha, aby dítě nevytahávalo špendlíky z látky, zajistit jehlu proti spuštění, když se jen někam otočím apod…
Ale postupně se to lepší
Jen papírový střih bych si netroufla dělat, protože z toho by zbyl trhací kalendář
Matymu by se to móóóóc líbilo ![]()
Ahoj,ja stiham vse
.Mam tri deti,12 a 9let a nejmladsimu 20 mesicu.Kdyz jsou deti ve skole,nebo i doma,to je jedno,vsechno stihnu do 13hodin.To znamena,uklidit,uvarit,vytrit,vyluxovat,mezitim pracka pere,povesim,obden uklid koupelny,denne wc.Delam to tak kazdy den.Odpoledne jdeme s detma ven a vecer deti do postele (hlida manzel) a ja muzu jit se svym ctyrnohym milackem ven,chodime na velke a dlouhe prochazky.
Taky se samozrejme stane,ze je maly nemocny,tak chce chovat,utesuji ho,to stihnu max. uvarit,ale jak je v poradku,vse je ve starych kolejich.
froggy,me to nedela problem,absolutne
.Nevim,jsem na to zvykla,mam hodne deti
.
možná se mi to zdá neskutečné,ale s prckem nestíhám,dostpotřebuje pozornost.Až bude větší,doufám,že to taky tak zvládnu.Babičky na hlídání nemám.
froggy,tak moje deti nepotrebovali pozornost.Prvni i druhe dite si hralo samo,pak spolu a kdyz se narodil maly,byl hrozne hodny,porad jen spinkal.Takze jsem si delala porad to svoje.Ted maly dela vse se mnou,uklizi periny,vyhazuje bordel do kose,nandava pracky
.
Pak jde v poledne spat na cca 2 az 3 hodiny a mam zase spoustu casu
.
Vetsi deti uz me tolik nepotrebuji.
To jsi měla velké štěstí.První je hyperaktivní a to jsem měla fofr.Vůbec jsem o takové diagnoze nevěděla a neudržel pozornost nad ničím.Byla to fuška,ale zvládla jsem to.Až ve škole mě poslali na vyšetření.Nějak mi bylo divné,že děti kamarádek jsou v klidu a ten můj neposedí.Začal chodit už v 10 měsících.Doufám jen,že malej nebude to samé.Dnes se spinkal krásně a trošku jsem si odpočinula a uvařila a dala do kupy koupelnu se záchodem.Možná už přešel ten první čas a mimi začne mít režim.V noci naštěstí moc už nebantuje a budí se max 2×
Tak to je neco jineho,kdyz mas maleho hyperaktivniho.Moje deti byly hodne vsechny a da se rict,kam jsem je dala,tam i nasla,dokud nezacali chodit.Ale prvni dve byly i tak klidnejsi,druhe dite mi spalo do 13mesicu dvakrat denne po 2 hodinach a pak celou noc od 20:00 do 8:00.
Maly je ale zivejsi,teda je to divoch kdyz se nudi,musim ho zamestnat prave tim,ze mi pomaha (za vsim co udela si zatleska jak hezky to umi
)pak vsechno stihnu.
Klidne bych sla i do ctvrteho,ale manzel nechce zatim ani slyset
.