Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj osmiměsíční Kamilek má od miminka problém snést jakoukoli pokrývku hlavy. Jako úplně malé miminko vždycky proplakal tu část oblékání, kdy jsme dávali čepičku. Když už byla na hlavě a šlo se ven, byl v klidu.Říkali jsme si, že to časem přejde, že to dělají všechny děti, ale nepřešlo to. Před pár měsíci zjistil, že se dá čepice sundat, když ještě není zavázaná, tak se o to samozřejmě při každém oblékání pokoušel. Nedávno se naučil rozvazovat šňůrky a hned na to čepice letí na zem. Nevím, co s ním.
Má na hlavě málo vlásků a v tomhle nemožném počasí prostě musí nějakou pokrývku hlavy mít. Dneska to došlo tak daleko, že mu čepice nešla rozvázat a tak ji tahal a vztekal se, až si na jedné straně krčku odřel kůžičku.
Má tam červenou čáru, jako by se šktil. Už jsem bezradná. Nevím, co mu mám dát na hlavu, aby mu to nevadilo. Vyzkošeli jsme i klobouček, kšiltovku, „piráta“, i jen takovou tu nenápadnou poddajnou „hučku“, co se jen natáhne na hlavu. Všechno sundává. Když ho zabavíme, chvíli na čepici zapomene, ale pak …pryč s ní!
Máte někdo podobný problém? Poraďte, prosím. A nevíte, čím mu mám ošetřit tu odřenou kůžičku pod bradičkou? Ach jo! ![]()
Ahojky,tak já jsem na tom stejně,ale když byla malá,tak jí čepička nevadila,teď jsem jí začala dávat klobouček,a přesně,když má zábavu pohoda,ale pak šup dolu.Když jí má vručičce ukazuje,že patří na hlavu,ale nechat si jí tam nechce.
jojo taky nám vždycky cokoliv na hlavě vadilo. Pořizovala jsem zásadně čepice s tkaničkama, sice je nerozvazuje ale ví že když jí stáhne dozádu tak to jde taky.
Poradím jen vydržet.
U nás nakonec jakž takž na hlavě vydrží šáteček a postupně se to lepší. Když je nejhůř máme hodně mikin s kapucou tak nasazuju to,a le to už taky umí sundat. No a když je fakt zima a nic na hlavě nenechá tak už plesknu přes ručku. ![]()
V teple to tak neřeším, chvíli jí nechám a pak nasadím znovu, někdy stáhne hned, jindy jí vydrží dlouho.
To samé jsme teď měli se sponkou do vlásků, nechtěla jsem stříhat, nejdřív to sundavala naprosto pořád a postupně se tolepšilo a teď už jí má ve vlasech v pohodě. ![]()
Všude stejné
![]()
Hroooozná sranda a šup, klobouček už je dole a ještě si na něho pro jistotu sedne aby nebyl vidět ![]()
Trénujeme s kloboučkem i doma, Xkrát za den vyhrabu klobouček z krabice s hračkama a nasadím - někdy ji to baví a má ho na hlavě i 30 sec.
, někdy si ho sama nasadí a počká až ji pochválím a pak zase šup a je dole
![]()
To je aspoň zábava, na co my máme doma tolik hraček, když nějvětší sranda je s kloboučkem ![]()
Milhaus mě malá čepici stáhnne a dává si jí jakoby na hlavu,ví přesně kam patří
![]()
No my to samý,sice s ní na sluníčko chodit nebudu,ale máme bazének a ten je na sluníčku,tak něco mít musí.Třeba vydrží i ten klobouček.
U nas je jakakoli pokryvka hlavy do deseti sekund dole… Kdyz je vazaci, je schopna se na tom uskrtit, ale neda pokoj, dokud ji neserve… Uz mame doma skoro vsechno, co se da koupit a zkouseli jsme po dobrem i po zlem… nic… Po duraznejsim opakovanem zhouknuti si v zime nechala cepici na hlave, ale musela jsem ji stale kontrolovat, protoze treba pri nastupu do busu, hned cepice letela dolu… Uz jsme i jeden klobouk ztratili…
pozor sponečky ksem jí musela dávat už od 7 měsíců a byla to docela pohoda.ale udeřil 11 měsíc a šup sponka byla v puse,tak jsem vzala nůžky ofina šla pryč a sponky neřeším.
Ale co na ten bolavý krček? Mám nutkání prubnout Sudokrém, ale nevím…Je mi ho tak líto.. ![]()
My „sponečkujeme“ cca od 3 měs., malá je šílený hároš a bylo to v pohodě asi do minulého týdne - od té doby je na ![]()
Já jen lítám a zkouším jestli dnes bude v kurzu gumička nebo skřipeček nebo pinetka nebo sponečka
![]()
tak synovec, to má zase naopak, v čepici chodí i doma, jinak spustí neskutečný řev, hystericky se vzteká dokud mu čepici někdo zase nenasadí ![]()
možná to bude mít nějaké jiné vysvětlení které nemá s čepicema nic společného
zkusim popátrat po netu