Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ženy, mám jeden asi veeelmi naivní dotaz, máte, nebo od kdy jste měly na mateřské čas na své koníčky? jsem si naivně představovala, jak bude mimčo někde lozit, já ho občas někam přesunu a já sibudu pěkně šít na stroji, chaaaaa
…no jo, jasně, realita je zcela jiná, ale stejně mě zajímá, od kdy jste tak své koníčky zase stíhaly? teď ten čas prostě není, večer, když malej usne, tak doklízím, navařím si třeba na dva dny, připravím pračku na další den, prostě dodělávám co se přes den nestihne, možná kdybych si to ještě líp zorganizovala, že by třeba nějakej ten večer vyšel, že bych mohla zas něco ušít nebo tak, ale to já zas dám přednost posteli, hmmmm…tož nevím, jak to máte vy?
Nevím jak máš staré mimčo, ale tak od půl roku jsem začala zase chodit cvičit takže každé úterý navečer je jen moje a hlídá taťka. Zbytek koníčků šel trochu stranou, miluju knížky ale u těch teď zásadně usínám
a zbytek je sport a ten realizuju buď s malou a nebo o víkendu s taťkou (brusle, kolo). Sama moc ne prostor na to není.
Po večerech, když děti spí… Já většinu domácích prací dělám s dětmi - pračku dává Helenka a mimi se v tom hrabe, prádlo věšíme spolu, společně nakládáme, zapínáme i vyklízíme myčku, luxujeme, jednodušší věci vaříme… prakticky večer jen douklízím, občas vařím (když se mi nechce nebo do toho něco vleze přes den) jo a žehlím, to s dětmi nedělám.
Aerobic šel stranou. Ale kdo chce, v nastalé situaci si najde nové.Já bych moje nové bydliště v životě nepoznala, nebýt nekonečných procházek. Víc jsem běhala s kočárem, teď už malý není do kočáru, zato dnes jsem se najedla v lese lesních jahod, jak nikdy v životě. U čtení usínám a šít s malý se taky nedá.
Jo pravda, taky většinu domácích prací dělám přes den s malou, pomalu začíná pomáhat, prádlo jí hodím na zem a ona mi ho podává, z myčky mi podává příbory. Tak abych večer měla čas pro sebe nebo i společně s taťkou ![]()
Tak já hodně četla,to dělám,když malá přes poledne spí,tedy pokud neuklízím.Jinak taky většinu věcí dělám i malou,líbí se luxovat,prádlo v pračce.A pokud si chci hodit relax,tak vyrazím s kamarádkou na dopoledne na kávičku,to ale musí hlídat manžel.
Chachá, tak lítat se s prckem fakt nedáááá a přes víkend mi ho taky nikdo nepohlídá
ale začíná mě docela bavit vařit a vyrábět dorty. No takovej koníček z nouze, to jsem dopadla ![]()
Já zatím nic nestíhám a je mi to líto,měla jsem dost zájmů.knížky, filmy, sport všeho druhu, hory.No a tak se těším,až malý povyroste.Jsou mu zatím skoro 3m.Jsem na tom stejně jako ty.
U nás už se začíná blýskat na lepší časy. Co malej spí celou noc, tak zvládneme i filmy na DVD, neb kino zatím nehrozí
Domácí práce zvládám přes den - praní, luxování. Vaření moc ne, jak se někde postavím, malej je u mě a ství se, takže je to o nervy, kdy sebou někde švihne. Sportujeme o víkendech celá rodina. A zbytek snad nějak časem ![]()
Ja zacala chodit dva vecery v tydnu cvicit, kdyz byly mladsi asi ctyri mesice… Sice to bylo tak akorat na prestavku v kojeni, ale i tak dobry…
U knizky taky zasadne usinam a kupodivu jsem s miminem cetla aspon trochu, ted uz prakticky vubec,,, v knihovne si pujcuju tak tri knizky na mesic a vracim je s penale za dva mesice a vetsinou je jedna nedoctena a druha neotevrena…tu posledni vetsinou stiham… ![]()
nic jineho nedelam…jen jsem zacala pect a udelala si z toho maleho konicka ![]()
Ted uz nekoukam ani na tu televizi, kdyz si nahodou neco nahraju, stejne vetsinou nenajdu cas si to pustit…
ted se premlouvam udelat si koncika z zehleni a prani… delam to porad, tak bych mela aspon neco…
![]()
Ne absolutně ne- kromě mimi,školy,RD a psa nestíhám nic!!!!!!!
Chtěla bych více dělat na zahradě i o dům se lpe starat,cvičím jen doma,teď momentálně mám zkouškové,takže na cvíčo moc času nemám!
Potřebovala bych 48 hodin na den
Na koni jsem jěště neseděla a v blízké době to nehrozí,na kole taky ne,ach jo!Obdivuju všechny,co že to stíhají i s koníčky
![]()
Čas na koníčky? Co je to ?
![]()
S dvěma malýma dětma, přičemž jedno už přes den nespí a začínající stavbou domu jsem fakt šťastná, když si na 10 minut sednu (při tom samozřejmě kojím, že jo
).
Kdy na koníčky čas mít budu fakt netuším, ale už se na to těším
. Moc.