Máte doma Haničku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
20.2.16 17:26

Tak já jsem Hanka. A ač je ta četnost veliká, tak za celou dobu studií jsem žádnou vrstvenici tohto jména nepotkala. Neznám ani žádnou starší Hanu. Až sousedka tak pojmenovala svou dceru, takže znám čtyřletou Haničku. Mnohem častěji potkávám Any. Dokonce jsem se jednu dobu chtěla přejmemovat, nemám ráda tu základní podobu Hana.
Jako výhoda mi třeba oproti Anně příjde větší variabilita jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.16 17:26
@boball píše: Švagr má, jsou jí čtyři roky. A spolužačka, má dceru Hanku, té je sedmnáct.Příspěvek upraven 20.02.16 v 17:23

Zakladatelka:
A je švagrová Hanka? A spolužačka také Hanka?

• Citovat
  • Upravit
15088
20.2.16 17:27
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
A je švagrová Hanka? A spolužačka také Hanka?

Ne, ani jedna se tak nejmenuje.

Příspěvek upraven 20.02.16 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.16 17:28

@Sofie2013

Zakladatelka:

To jsem ráda, snižuje věkový průměr Hankám!!!

• Citovat
  • Upravit
5
20.2.16 17:37

Mám doma Haničku, je její 10 let. Jméno jsme dávali po tchýni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
20.2.16 17:38

Hana je priserny jmeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
20.2.16 17:40
@Madam-Owl píše:
Hana je priserny jmeno…

Každému se líbí něco jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
20.2.16 17:45

Já mám třeba problém s oslovením Hanka, hrozně se mi nelíbí :roll: přitom to jméno Hana miluju, dceři říkáme všelijak, ale Hanko jí říkat nebudu nikdy :roll: ale jsem smířená s tím, že jí tak ve školce nebo škole třeba říkat budou.My ji nejčastěji říkáme Haňa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
20.2.16 17:56

Máme Haničku. Myslela jsem si, jak to není v dnešní době originální jméno, a ve školce se teď ve stejné třídě sešly hned tři:-D Jsem ze jména nadšená, myslím, že se většině lidí buď líbí, a nebo jim alespoň přijde neutrální. Jinak na dětských hřištích a v hernách už toto jméno jde taky častěji slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
20.2.16 17:58

Osobně jsem poznala Han docela dost, z toho pět je v mém blízkém okolí. Nejstarší je 65 let, nejmladší 15. Jméno se mi moc líbí ve tvaru Hani a Hanička. Hana a Hanka mi naopak zní jako nadávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
20.2.16 18:01

Jinak já znám nositelek jména Hana opravdu hodně. Samozřejmě spíše dospělých. Ale když to spočítám, z okolí vím asi o pěti malých Haničkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.2.16 18:07

My doma Hanu nemame, ale mame v rodine (23let) a ta svoje jmeno nesnasi a vyzaduje at ji okoli rika Honey :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.2.16 18:15

Znam asi 17 letou Hanu, jina vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.2.16 18:16

-

Příspěvek upraven 16.06.17 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
20.2.16 18:20

Máme skoro čtyřletou. A na rovinu napíšu(tak jak to říkám každému, kdo se mě na to zeptá),že se mi to jméno nijak zvlášť nelíbí, z mé strany bylo pouze ústupkem a kompromisem. Být jen na mě, dcera se jmenuje jinak. Říkám jí jen Hani nebo Hano, nelíbí se mi Hanka(to se mi vyloženě ekluje),ani Háňa nebo podobný paskvil.

Když se narodila, okolí to přijalo nemastně neslaně, každý jen kývl hlavou, ve skutečnosti se toto jméno líbí pouze důchodkyním u Lidlu, protože každá druhá z nich je Hana nebo Hanu v rodině má. Já jsem měla nespočet kamarádek tohoto jména. Beru to tak, že o jméně nerozhoduji sama. Rozhodně ale nemám pocit, že bych tuto dceru k vůli jménu měla méně ráda. Každý se nějak jmenuje a já jsem to tak přijala, protože se to jméno moc líbilo chlapovi.

Nejstarší dcera má jména dvě, to jsme se tenkrát shodli a líbí se nám to i teď, po několika letech. A nejmenší dcerka má jméno, které je v ČR málo dávané, neoposlouchané a neobvyklé. Nositelek okolo tří set.To byla „bomba“.Buď se to jméno líbilo(většina, řekla bych sedmdesát procent) nebo nelíbilo, ale neexistovalo žádné kývnutí hlavou nebo pokrčení rameny, když jsme oznámili jméno(všem až po narození, aby nám ho někdo „nevyfoukl“).Její jméno je samo o sobě nádherné a nemám potřebu ho nijak zdrobňovat nebo časovat. S chlapem jsme se každý setkali za život pouze s jednou ženou tohoto jména.

Na Haně - vykopávce z doby minulé, chlapovi dost záleželo a i když se mi to jméno moc nelíbí, beru to tak, že si to přál a vybírali jsme jí to z láskou. Já jsem s láskou souhlasila. Její jméno neovlivňuje můj vztah k ní.

Haničku znám v okolí pouze jednu, asi o 3 roky starší a jinak je to jméno, které vyrostlo se starší generací. Na hřištích ani nikde mezi dětmi ho neslýchám. Do školky nechodí, ale dostanu se na jmenný seznam přijatých dětí v některých školkách a na seznam nově narozených občánků - toto jméno se v našem městě téměř nevyskytuje(i proto jsem s tím nakonec souhlasila).

Taky mě překvapilo, že nepřišel boom po Haničce Suché z Ordinace.Ta naše je podobně stará, ale nevěděla jsem to, v té době jsem Ordinaci nesledovala(nevydržím se dívat léta na jednu mýdlovou operu).

Příspěvek upraven 20.02.16 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová