Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Krásné sobotní odpoledne!Máme doma Haničku…chodí do školky…
Když se narodila, tak mi v porodnici říkali (spíš říkaly
), že toto jméno už tam pěkně dlouho nebylo. Přijde mi, že je to docela oblíbené jméno, i často dávané. Ale je pravda, že já se už dlouho taky s tímto jménem nesetkala. Ani ve školce, ani ve škole.
Máte doma Haničku? Jestli ano, kolik jí je? Klidně i anonymně…
Prosím o zachování anonymu…
Ahoj, jsem Hana a od mala to jmeno nemam rada. Je tvrde a obycejne… shodou okolnosti jsem i ucitelka v MS a obcas se tam toto jmeno vyskytne, je pravda, ze to ale neni tak casto jako treba Anicka, ale zase je castejsi nez Jana..
Velke plus ale je, ze se snad he vsem prijmenim… takze ze vseho mi vyplyva, ze je to super jmeno
, ikdyz bych ho sve dceri asi nedala…
Máme doma tříletou Haničku
pro mně nejkrásnější jméno a nikde v okolí jí nikdo nemá a lidi se diví, kde jsme na ní přišli
i mně v porodnici říkaly, že se dává hrozně málo. Mám ještě Lucinku (9let) a Marušku(2 měsíce).
Znám jedinou Hanu, teď má kolem 20. Jinou neznám a to se pohybuju ve školství.
@GeromaDaPraga Ale podle věkového průměru to bývalo oblíbené dříve. Teď už asi moc ne.
Zakladatelka:
Moc vám děkuji za odpovědi. Tak opravdu to není tak moc časté. I když jsem nyní našla, že je v ČR cca 150 tis. Haniček, 13. v žebříčku, ale věkový průměr 50 let. Je pravda, že když někdy říkám její jméno, tak třeba někdo napíše Anna…
@GeromaDaPraga nevim,13. misto mi neprijde nejak caste.Je fakt, ze je je to zprumerovano na 50. let.
@kolik píše:
Znam jednu Hanu a je to desna…, takze kdyz jsem se rozhodval jake jmeno dceri, tak Hana urcite ne. Ale to ma tusim kazdy clovek nejake asociace jmen a konkretnich lidi…
Zakladatelka: tak tohle znám…pod určitým jménem se mi někdo „neoblíbený“ objeví a jaké to kdysi bylo pěkné jméno
!
@Eemii píše:
@GeromaDaPraga nevim,13. misto mi neprijde nejak caste.Je fakt, ze je je to zprumerovano na 50. let.
Zakladatelka: hodně časté mi přijde Anna a to je 14. v žebříčku…
Vlastne mi to prijde jako takove normalni obycejne jmeno, ale přitom znam osobne jen dve. vrstevnici me a moji mamy, takze cca 30 a 60let. dite zadne
![]()
@GeromaDaPraga jako mas pravdu.Ale az ty padesatnice nebudou, tak to jmeno temer zmizi.Ja pracuju x let v zarizeni pro seniory a pamatuju na dve Hanky, proto jsem se tak divila.
Zakladatelka:
já snad znám jen Hanu Zagorovou, napadá mě herečka Hana Wagnerová, zpěvačka Hana Ulrychová… a teď mě už nikdo nenapadá…
@Anonymní píše:
Zakladatelka:já snad znám jen Hanu Zagorovou, napadá mě herečka Hana Wagnerová, zpěvačka Hana Ulrychová… a teď mě už nikdo nenapadá…
Hanička z Ordinace ![]()
Krásné sobotní odpoledne!
Máme doma Haničku…chodí do školky…
Když se narodila, tak mi v porodnici říkali (spíš říkaly
), že toto jméno už tam pěkně dlouho nebylo. Přijde mi, že je to docela oblíbené jméno, i často dávané. Ale je pravda, že já se už dlouho taky s tímto jménem nesetkala. Ani ve školce, ani ve škole.
Máte doma Haničku? Jestli ano, kolik jí je? Klidně i anonymně…
Prosím o zachování anonymu…