Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám béžový, tři roky. Vodu tvrdou tak, že baterie v koupelně jsou po třech letech na odpis. Dřez je v pohodě, mám ve stejném i baterii a nejradši bych to měla i v té koupelně… Po každém dni jej pretřu hadrem s froschem a nemám žádný flek ani problém a to mi ho manžel první rok polil kyselinou, byl tam flek a po několika mytích nádobí zmizel… Jsem nadmíru spokojená do jiného už bych nešla.
Mám necelých 10 let v černé barvě a vodu HODNĚ trvdou.
Používám parní čistič a po vyčištění a uschnutí kápnu na papírový ubrousek olej a impregnuju ![]()
Po této proceduře jako nový.
Ja mam teda keramiku a nemenila bych. Ovsem kvalitni keramicky drez je strasne drahy, ty z Ikea se stipou. Tenhle se ani nehne. Ale nerikam radeji nikomu kolik stal. ![]()
Mám černý 5let. Vodu fakt hodně tvrdou a denně vařím. 1× týdne vezmu nano houbičku pouze s vodou a stále jako nový. Občas (tak 1× za pul roku poleju oliv olejem a namazu)
Mam cerny 6,5 roku a je porad pekny. Casto varim. Nijak se o nej nestaram… normalbe umyju jarem. Nekdy cifem. Vyzkousim tu nano houbicku.. nemenila bych ![]()
My máme tmavě šedý 2.rok, sice nemáme tvrdou vodu, ale když se na něj položí horký hrnec, udělá to světlý flek…takže spokojenost nic moc.
@lolink píše:
Ja mam teda keramiku a nemenila bych. Ovsem kvalitni keramicky drez je strasne drahy, ty z Ikea se stipou. Tenhle se ani nehne. Ale nerikam radeji nikomu kolik stal.
A kolik stál
?
Mám tmavě šedý, voda je tu šíleně tvrda(za týden mám povlak ve varné konvici). Na dřezu to jde občas taky dost vidět, ale stačí natřít octem, nechat působit a vydrbat, pak vypadá líp. Jednou za čas ošetřím olejem.
@lolink píše:
Ja mam teda keramiku a nemenila bych. Ovsem kvalitni keramicky drez je strasne drahy, ty z Ikea se stipou. Tenhle se ani nehne. Ale nerikam radeji nikomu kolik stal.
Kolik?? ![]()
No mám černý a vodní kamen děla hodně mapy, které jdou umýt těžko, resp musí se to drbat octem nebo speciálním přípravkem… jen otreni vodou s jarem nestačí. Docela opruz to je. Na šedem to asi nebude tolik vidět. ![]()
Máme, nebo spíš měli jsme, černý a jsem z toho zoufalá. Už nikdy více. Vypadal dobře první měsíc. Máme hodně tvrdou vodu a vypadá příšerně. Zkusila jsem všechno, ocet, citron, speciální přípravky v prášku i různé vodičky. Já už fakt nevím, všechno to mnohem víc vytáhne šedé mapy a vypadá to mnohem hůř než před čištěním. Vůbec u nás není reálné ho utírat do sucha, je pořád používaný, to bych se zbláznila. Vůbec nechápu, jak to ostatní čistí, u nás prostě nic nefunguje.
Vsem diky za odpovedi. Nezkousel nekdo nahodou cistit ten drez pomerancovym cisticem? Ten ja totiz pouzivam prakticky na celou domacnost. Krome toho, ze je eko a nezhorsuje mi ekzem, je i srovnatelne ucinny, nekdy i ucinnejsi nez bezne prostredky jako Cif a spol. (treba kdyz dite neco pocmara permanentnim fixem, hodne odolne skvrny na obleceni apod.). Takze by me zajimalo, jestli by s nim sel efektivne cistit i ten granit, protoze se mi nechce kvuli jednomu kuchynskemu komponentu kupovat extra prostredek, zvlast ne neco jako Domestos.
@Adrasteia a cim cistis, ze se to musi tak drbat? Jsme ze stejneho mesta, pokud si dobre pamatuju, takze budeme mit i stejnou vodu
.
@kavenka A na tom svelte sedem je ten vodni kamen videt? Mohla bys mi prosim vyfotit, jak ten drez vypada, kdyz se par dni necisti (pripadne by me zajimal i ten bezovy, jestli byste byly ochotne vyfotit @Martha03 @Adrasteia )?
@lolink No ani mi nemluv. Ja teda z IKEA nebudu brat urcite, jednak mi nevyhovuje parametry a jednak se mi nelibi vizualne. Chci drez z odkapem, navic do planovane kuchyne se nebude moc hodit bila, idealni by byla seda no a razem jsme na 15k za drez. Kdyz usoudim, ze to je jedina vyhovujici varianta a zbydou na nej penize, tak ho koupime, ale uplne nadsena z te ceny teda nejsem.
Příspěvek upraven 01.11.19 v 10:02
@Hoa Mai píše:
Vsem diky za odpovedi. Nezkousel nekdo nahodou cistit ten drez pomerancovym cisticem? Ten ja totiz pouzivam prakticky na celou domacnost. Krome toho, ze je eko a nezhorsuje mi ekzem, je i srovnatelne ucinny, nekdy i ucinnejsi nez bezne prostredky jako Cif a spol. (treba kdyz dite neco pocmara permanentnim fixem, hodne odolne skvrny na obleceni apod.). Takze by me zajimalo, jestli by s nim sel efektivne cistit i ten granit, protoze se mi nechce kvuli jednomu kuchynskemu komponentu kupovat extra prostredek, zvlast ne neco jako Domestos.@Adrasteia a cim cistis, ze se to musi tak drbat? Jsme ze stejneho mesta, pokud si dobre pamatuju, takze budeme mit i stejnou vodu
.
@kavenka A na tom svelte sedem je ten vodni kamen videt? Mohla bys mi prosim vyfotit, jak ten drez vypada, kdyz se par dni necisti?
@lolink No ani mi nemluv. Ja teda z IKEA nebudu brat urcite, jednak mi nevyhovuje parametry a jednak se mi nelibi vizualne. Chci drez z odkapem, navic do planovane kuchyne se nebude moc hodit bila, idealni by byla seda no a razem jsme na 15k za drez. Kdyz usoudim, ze to je jedina vyhovujici varianta a zbydou na nej penize, tak ho koupime, ale uplne nadsena z te ceny teda nejsem.
Ale je paradni. Vzhled kuchyne to strasne zvedne. Zensky mi ho zavidi, chlapi kuli oci nad cenou.
udrzba zadna. Otres houbickou a konec. A pokud do nej pujdes, tak Blanco. Ja mam tenhle v matu https://drezy.heureka.cz/…zarive-bila/
Akorat uz bych si nebrala mat.
@lolink Ja mam vyhlednuty tento
https://shop.topdrezy.cz/…-520313.html Jiny v odstinu svelte sede jsem popravde ani nenasla. Jedine, co na nem neni krasne, je ta cena
. A to si muzes vybrat, jestli lesk nebo mat? To jsem vubec nevedela, myslela jsem, ze keramicke jsou vsechny leskle. A proc bys uz nechtela mat?
@Hoa Mai píše:
@lolink Ja mam vyhlednuty tentohttps://shop.topdrezy.cz/…-520313.html Jiny v odstinu svelte sede jsem popravde ani nenasla. Jedine, co na nem neni krasne, je ta cena
. A to si muzes vybrat, jestli lesk nebo mat? To jsem vubec nevedela, myslela jsem, ze keramicke jsou vsechny leskle. A proc bys uz nechtela mat?
U tehle si muzes vybrat i barvu. Vidrla jsrm i ruzovy.
oni se delaji na zakazku, proto ta cena. Mat se vic spini, je hruby. Ale postrikam chemkou a hotovo.