Máte granitový dřez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
1.11.19 12:02

@Hoa Mai Tak vodu stejnou určitě nemáme, protože my máme do domu zapojenou vodu studniční. Drbat se to musí fest, proto to dělá manžel, já na to nemám sílu. Máme nějaký speciální eko prostředek z Německa, běžné prostředky naprosto bez účinku, ale my to samé řešíme i v koupelně - cca dvě hodiny po vydrhnutí je nerez baterie opět téměř souvisle bílá. :roll: Ten světlý dřez ještě jde, ale třeba do černého bych nikdy nešla. Na druhou stranu, pokud nemáte fakt tvrdou vodu, tak to bude v pohodě. A ještě si dovolím malou radu - kdybyste do toho šli, vykašlala bych se na ten odkap. Nevypadá to dobře, usazuje se tam právě ta voda a musíš furt čistit. Mnohem praktičtější je odkap na volno, který můžeš kdykoli vyměnit, uklidit a vypadá to mnohem lépe. Já nakonec místo odkapu zvolila hodně veliký dřez a nelituju - super se v něm myje. Ale je fakt, že my zas nemůžeme mít kvůli té vodě myčku, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.11.19 12:11

@Adrasteia jo aha.Tak to budetr mit vodu asi horsi, nicmene i my mame vodu tvrdou dost. Konvici odvapnuju pravidelne jednou tydne, ocet je nedilnou soucasti kuchyne i koupelny, nerezovy drez a sporak jsou pro me nocni mura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
1.11.19 12:36

A na tom keramickém dřezu se kamen neusazuje?

Jj na tom odkapu se to usazuje nejvíc. Dřez jako takový je celkem v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.11.19 13:50

@veria
Usazuje, samozrejme se taky musi pravidelne cistit, ale nejdou na nem videt kapky od vody jako na nerezu a nedela se na nem povlak. To mas to same jako umyvadlo v koupelne.

@Adrasteia My jsme prave v najmu meli drez s odkapem a vyhovoval mi. Kdzy teda pominu, ze to byl nerez, tak nebyl nijak olezly, vzdycky jsem prebytky vody setrela do drezu, takze se tam nedelal zadny povlak. Jen na nem byly samozrejme videt kapky vody, ale to se tykalo celeho drezu. Ted mam odkap zvlast a vypada to mnohem hur. Jak to neni vyspadovane, voda tam stoji dele a je to cele takove olezle, hur se mi to udrzuje. Uz se tesim, az se toho zbavim. Mam to tak resene i v koupelne ze umyvadlo plynule prechazi v odkladovou plochu, cele je to jednolita porcelanova deska. Nemam rada ty predely, ve kterych se usazuje spina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný