Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky jsem to četla
Jestli je na tom něco pravdy, nevím. Každopádně u nás z 1. IVF kluk a z dalšího na cestě holčička.
Myslím, ze to zakládá jedna a ta stejná paní, která jde zítra na IUI a moc by si prala holčičku, protože má dva kluky a její partner má taky kluky. Takže si asi mysli, ze ji tady holky spasí, ze ta holcicka bude ![]()
Uváděná příčina mírně(!) zvýšené pravděpodobnosti na kluka u IVF cyklů je dána tím, že se ty studie dělaly v zahraničí, kde je drtivá většina embryí pod kontinuálním monitoringem a podle toho se vybírají k transferu. Chlapecká embrya se často vyvíjí o malinko rychleji, takže se častěji vybere k transferu nejdřív to a ne ta pomalejší. Jenže k tomu si dej fakt, že každý embryolog hodnotí embrya subjektivně trochu jinak, dále že ne vždy vyjde první transfer a často vyjde až některý z KETů,…
Zkrátka přírodou je daný poměr při narození o něco více ve prospěch chlapců (ano, větší šance je i přirozeně) a u asistované reprodukce je to stejně tak. Kdyby to bylo výrazně na jednu stranu, tak by to bylo i nápadnější a řešilo by se to.
@Verurizeckova píše:
Myslím, ze to zakládá jedna a ta stejná paní, která jde zítra na IUI a moc by si prala holčičku, protože má dva kluky a její partner má taky kluky. Takže si asi mysli, ze ji tady holky spasí, ze ta holcicka bude
Taky si myslím.
Kamarádka po umělém má holčičku z blastocysty.
Možnost je vždy 50 na 50.
@Verurizeckova píše:
Myslím, ze to zakládá jedna a ta stejná paní, která jde zítra na IUI a moc by si prala holčičku, protože má dva kluky a její partner má taky kluky. Takže si asi mysli, ze ji tady holky spasí, ze ta holcicka bude
To si fakt jako jeste nekdo takhle vybira kdyz musi podstoupit takovy martirium, jo?
To je mazec.
Slyšela jsem, že oni ví pohlaví, ale nemohou ho říct. Pohlaví na přání tady není legální. ![]()
@Anonymní píše:
Slyšela jsem, že oni ví pohlaví, ale nemohou ho říct. Pohlaví na přání tady není legální.
Neví. Pouze v případě, kdy se embrya geneticky vyšetřují (a pak se to neříká, to je pravda). Jinak to opravdu není poznat.
Příspěvek upraven 11.08.20 v 11:26
@Mysticlipstick koukni na uzivatelku Powela. Je fakt symposka v tomhle, strašný… zakládá tady neustále diskuze na podobne tema.
@Verurizeckova píše:
@Mysticlipstick koukni na uzivatelku Powela. Je fakt symposka v tomhle, strašný… zakládá tady neustále diskuze na podobne tema.
Tak jsem nakoukla, to je zas nejaky jatro ![]()
Ahoj, Po IUI/IVF máte holčičku nebo chlapečka? včera jsem četla článek, že po umělém oplodnění se rodí více chlapečků…tak mě napadlo se Vás na to zeptat.
Prosím, kdo je po IUI nebo IVF můžete napsat, zda máte holčičku nebo chlapečka?
Moc děkuji, brala bych cokoliv, je mi to jedno, jen mě zajímá, zda platí to, co psali a nenapsali důvod, proč je více kluků po umělém oplodnění…