máte někdo dvě auta v rodině?

166
24.10.09 11:40

máte někdo dvě auta v rodině?

Ahoj holky,stojím teď před takovým dilematem, jestli si mám pořídit ojeté autíčko nebo ne. Bydlím na vesničce, je tu školka, škola i obchod.Takže prakticky vše potřebné k životu. Dostala jem teď nabídku od známýho, koupit si jeho auto. Je fakt, že jedno auto v rodině už máme, používá ho ale výhradně jen manžel. Já bych to auto měla na nákupy, k rodičům atd. Jen nemám tak nějak reálnou představu o tom, jaká je to finanční zátěž.Tak pokud máte někdo zkušenosti, máte dvě auta,tak mi prosím napište, jestli vám to tak vyhovuje a tak podobně…Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
24.10.09 12:02

Máme dvě, protože je to pro nás nutnost, obě jsme kupovali jako ojetiny. Oba pracujem, děti přemisťujem mezi školkou, jeslemi, babičkou, chatou, kroužky… O víkendech podnikáme výlety vlakem nebo MHD a pěšky. Provoz auta je náročný, pojistka, čtyři autosedačky (přemísťování mezi auty je opruz a organizačně to často nejde, dokonce i naši mají ještě jednu sedačku navíc), opravy, údržba (2× ročně přezout gumy, vyměnit olej…), palivo (jezdíme na LPG a je to znát, úspora minimálně 50%).
Na jaře půjde moje Suzuki Swift do šrotu a začínám se poohlížet po něčem novém, jestli to bude nové nebo zase starší nevím, vím, že bude menší (Citroen C3 max) a bude to plynovka.
Hlavně si dej pozor v jaké stavu ojetina je, ať se ti za pár týdnů všechno nerozpadne (brzdy musí spolehlivě brzdit a nepištět, baterie ne staší než 4 roky, vzorky na gumách minimálně 4 mm a bez zimních to nejde, nesmí to být moc zrezlé, hlavně bacha na prahy a blatníky..).
Takže zvažte, je to pohodlnější, ale něco to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
24.10.09 12:03

Ano, máme od dubna dvě auta, kdy manžel dostal služební. Bydlíme v „satelitu“. Staršího vozíme do školky do Prahy, mladší má hlídání v místě bydliště. Dokud jsme měli jedno, mívala jsem ho k dispozici většinou já (zejména kvůli odpolednímu vyzvedávání ze školky, bez auta by to byla výprava minimálně na 2 hodiny). Mít dvě auta nám ušetří spoustu času ve dnech, kdy oba pracujeme a je to příjemný luxus ve dnech, kdy jsem já doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
24.10.09 12:26

Máme dvě auta. Já mám ojetou C3 a manžel služebního VW golfa kombíka. Jelikož je celý dny pryč a bydlíme na okraji Brna, tak je to velmi příjemné. Můžu na nákupy, za mámou, k doktorce, za kámoškama.Samože by to šlo i MHD, ale autem je to všechno o dost pohodlnější( a připadám si jako velká holka…)
Pravda, něco to stojí - povinné ručení, údržba, benzín, ale pokud to jen trochu půjde, nedám ho. |Navíc pokud by manžel přišel o práci( což už se letos jednou stalo), tak bysme byli bez auta úplně a to by byl mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
24.10.09 12:31

koukám na vyvýjející se diskuzi a zatím většinou, kdo má 2,tak je jedno služební. Taky uvažuji o druhém, ale služební manžel nemá a s naším jezdí do práce, takže jsem pak doma uvázaná a nedojedu ani na větší nákup. …ale docela mě zarazilo, mít 4 autosedačky 8O To mi příjde jako luxus, zas takovou práci to nedá, je přehodit,ne? :o
Zatím jsme to v našem případě přehodnotili a odložili, jelikož ychom to asi neutáhli -2pojistky, provoz, držba - ale jinak věřím, že je to fajn. Hned bych si nepřipadala doma tak zakopaná s dětmi… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.10.09 12:36

Také máme dvě auta-než jsem kupovali druhé,dlouho jsme zvažovali.Opravdu je to finančně znát-ale na druhou stranu zvládnout se to dá.Mám teorii-na začátku je to znatelné,ale potom si zvykneš že v rozpočtu jdou určité peníze na auto a ani to nepřijde.Určitě netvrdím,že je nevyhnutelné mít dvě auta-ale časově je to k nezaplacení.Zvládnu mnohem víc věcí než kdybych používala autobus.A tím i manželovi šetřím čas,protože on by potom byl nucen spoustu věcí přebrat na svá bedra.Takže pokud to finančně zvládnete-neděs se,nejsou to zase tisíce každý měsíc-tak bych do toho špa.

• Citovat
  • Upravit
8523
24.10.09 12:46

Ahoj,
taky máme s manželem dvě auta (né služební) a to od tý doby, co jsme spolu začali bydlet. Bydlíme na malý vesnici, takže každej jsme potřebovali svoje auto na cestu do práce. Teď jsem na MD, ale svoje auto mám pořád. Manžel tím svým jezdí pořád do práce a já mám to druhý na vození holky do školky, na nákupy a tak.
4 autosedačky teda nemáme, když musím jet manželovým autem já, tak si sedačky přehodím, jinak on tam teda má jenom bobika pro starší holku, kterou vozí občas do školky.

Co o tom tak přemýšlím, tak u nás na vesnici má hodně lidí dvě auta v rodině. Je to prostě pohodlnější.
A taky v létě zdražili autobus, takže cesta do města mě vyjde stejně autem jako autobusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
24.10.09 12:48

Ahoj, my teď máme jedno, ale jen proto, že manžel dělá v centru a tam se stejně autem nedostane, tak ho používám jen já. Ale měli jsme 2 a ty 4 autosedačky nejsou luxus, ale čistě praktická a logisticky jednodušší věc. Představ si, že ty děti někam odvezeš, ale nebudeš je moct vyzvednout a manžel bez autosedaček ve svém autě by to taky nemohl udělat. A navíc naše sedačky teda jsou sice docela v pohodě na přendání (Cybex+ Storchenmuhle), ale přehazovat je několikrát týdně by mě teda nebavilo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.10.09 12:56

My máme dvě auta, ani jedno služební. Větší moje je Octavie, menší manželovo je malý Ford. Obě jsou jeté, máme v rodině pár lidí z oboru kolem aut, takže to dost ušetří. Pojistky se platit musí, jezdíme oba na naftu, sedačky máme jedny, jen u prarodičů je jedna použitá pro staršího, když musí nouzově zaskočit do školky apod. Jinak bydlíme na vsi se školkou, školou a obchodem. Ale k dr. musíme do města, jezdíme i do MC, min. 1× týdně na nákup, na poštu atd. Dalo by se to i autobusem, máme tu dobré spoje. Jenže už se mi nejednou stalo, že z předchozí vsi jely dva kočáry a měla jsem smůlu. Musela jsem pěšky, jelikož jsem tam nutně potřebovala na úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
24.10.09 13:19

My máme taky dvě auta. Jedno větší rodinné (scénic) a druhé malé do práce- kia picanto. Teď jsem na MD, bydlíme na vesnici a jak psaly ostatní je to pohodlné - můžu si v klidu zařídit spoustu věcí s malou, když jsou kluci ve školce a manžel v práci. Auta si střídáme podle potřeby, kdo veze kluky do školky má větší se sedačkama, malá je ve vajíčku, to přendaváme. Finančně to vajde jako autobus, když jedeme všichni, tak i levněji.
Pokud nechceš zůstat uvázaná u baráku, tak si druhé pořiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
24.10.09 13:24

ahoj máme dvě auto ( ani jedno služební) Já mám Citroena Saxo ojeté ( jezdí s ním manžel do práce nízká spotřeba benzínu) druhé máme Kiu Sorento pro mě a dcerku je bezpečnější a automat spotřeba větší, ale já toho moc nenajezdím. Ručení platit se musí, autosedačku máme jednu, akorát dálníční známky budeme muset koupit 2 a parkování ( jsme v Pha) je 2×,ale není to nic neúnosného. Pak vše 2× potřeba penumatik, ale manža je automechani takže servis na Citroenu si dělá sám a penu sežene také levněji. Kiu občas také opraví, ale větší opravy řešíme přes specializovaný servis ( pokud jdou nějaké věci ještě přes garanci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.10.09 14:22

Tak my máme dokonce 4 auta. Jedním jezdím já Opel Astra kombi, abych měla místo na kočárek a taky hlavně abych mohla kamkoli bez manžela a nebyla na něj vázaná. Stěhujem se na ves, takže to bude i nutnost.
Manžel má jedno na běžné ježdění a jedno jako pojízdnou dílnu, je řemeslník. A nakonec máme rodinné auto (renaul Trafic) neb pokud jedem někam všichni je problém se do normálního auta s kočárkem a věcma pro 5 lidí vejít.
Co to stojí nevím, vše má pod palcem manžel, ale myslím, že je to hrůza!!! Pořád tvrdím, že by nám o jedno méně rozhodně stačilo, ale manžel je cvok do aut tak s tím asi nic neudělám.
Hlavně teď bude mít řidičák i starší dcera, tak bude taky jezdit, tak asi využijem všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
24.10.09 14:39

Ahoj, moc děkuju za odpovědi, docela jste mě potěšily tím, že je vás tolik, co máte dvě auta..a dokonce i víc :D …Tak jen doufám, že prohlídka „mýho snad budoucího“ autíčka od manžíka dopadne dobře a koupíme ho..asi to ze začátku bude finanční nápor,ale doufám, že to nebude zas tolik,abysme „louskali“ šváby.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
24.10.09 15:06

Máme 2 auta - jedno je stary Peugeot 405 a druhe Citroen Xsara Picasso. Pezotek pomalu odchazel do vecnych lovist, takze „nove“ ojete auto bylo nutnosti. Zjistili jsme, ze za pezotka nic nedostaneme, nebo naproste minimum, takze jsme ho nechali.
Pojistky mame u Wustenrotu, vyjdou fakt na par babek, opravy si manzel dela sam (autum rozumi).
Do prace jezdi autem, takze 1 auto tu mam k dispozici, coz je sice asi luxus, ale ocenuji napr. ted pri tehu. Sedacku mame dvojmo, dokonce prarodice maji i jednu rezervni, prendavani je opruz a hlavne, nemusim planovat desne dopredu, kde jake auto bude a muzu kdykoli jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.10.09 15:13

Také máme dvě.
Rodinné -fabie combi a pak pro moje ježdění C3.
Náklady jsou opravdu velké.Když počítám jen moje tak 1000projezdim(jezdim denně k mami přez celé město,nakoupit,na poštu atd..) a platím jsi -povinné ručení,pojištění(i proti krádeži)silničku to vše 12000 ročně,ale stejnak není nad pohodlí :wink: a nejsem na nikom závislá.
Horší je když se něco rozbije,jsou potřeba nové gumy,vyměnit olej atd.. to to pak skáče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová