Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Katko,
před pár dny jsem posílala penize do Polska, snad si to tedy jeste pamaptuju.
Zadáš si v servisu 24 přeshraniční platba ( v tvém případě v EUR).
Budeš potřebovat číslo účtu příjemce ve formátu IBAN (bude to dloouhe číslo začínajíci pravdepodobně SK…) a SWIFT kód banky příjemce - to bude změť čísel (případně písmen).
Tyto dvě položky ti musí dodat příjemce platby.
No pak jen zadáš částku v eurech a z účtu ti to strhnou denním kuzem.
Kolik se za transakci platí nevím.
Hm, ja mam taky CS a pri prevodu jsem se pekne napalila. Za prevod se plati 220Kc, nevim zda je to pedna castka, nebo se to stupnuje podle castky.
Ale docela mne to nastvalo.
Pokud mas Pay pal, nebo pay sec je to vyhodnejsi
Pokud to posíláš do Slovenské spořitelny je to za 50Kč, pokud je to jakákoliv jiná banka v SR tak 1% z převáděné částky min. 220,– max. 1.500,– . U zahraniční platby se také stanovuje, kdo bude platit poplatky.
Pokud zadáš, že příjemce (s tím samo musí souhlasit), tak všechno zaplatí on a ty nic.
Tak ja mam teda KB a tam zalezi na tom jaky zpusob se zvoli..zda poplatek uhradim ja,nabo napul a nebo jen prijemce..
Kdyz je to u nas napul tak 199kc a kdyz sama tak i 1500Kc.
Tak bacha na to
Potřebovala jsem zaplatit zálohu na dovolenou na Slovensku-tenkrát ještě nebylo EURO a nejvýhodněji to vyšlo poslat přes Poštu složenkou.Kurz se automaticky spočítal a já jsem zaplatila sumu v Kč,poplatek byl docela směšný.
Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit, potřebuji poslat penízky na Slovensko, nevíte kolik to stojí přes internetbanking, jsem u české spořitelny. Moc děkuji. Katka