Máte problém s pitným režimem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
14.4.11 22:17

Máte problém s pitným režimem?

Ahojky, tak by mě zajímalo, jestli máte (nebo jste měli) někdo taky problém s přísunem tekutin během dne. Já si kolikrát vzpomenu až večer, že jsem za celý den nevypila víc jak 2 kávy a vůbec nemám žízeň. No a tak se v lepším případě napiju před staním a v horším to zjistím až ráno… :think: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
14.4.11 22:22

Mám problém s pitím,vypiju tak dvě malý kávičky dva čaje a čtvrt litru vody anebo džusu,tak to je k pláči. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.4.11 22:23

Ahoj,v práci jsem denně vypila 1,5l vody,a doma pak taky ještě něco+na cvičení.
co jsem doma,tak to flákám :-? vypiju tak cca 1l+ něco na cvičení.Je to blbé,ale nemyslím na to :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
14.4.11 22:28

Ahoj, no to je docela problém, protože ty kávy tě ještě odvodňují, takže tvoje ledviny dostávají zabrat :(
Já jsem taky málo pila a i teď vypiju tak 1,5-1,8 l za den. Každé ráno si postavím 1,5 l flašku na viditelné místo a průběžně upíjím, dám napít malýmu a taky se napiju.
Známá to dělala tak, že si tu flašku rozdělila samolepkama s časy, aby viděla jak moc je pozadu a kolik musí vypít. A když si vařila kafe tak si vedle něj postavila skleničku s vodou jako náhradu za to kafe.
Pokud tak málo piješ tak určitě ze dne na den nevypiješ 2 litry. Možná bych zkusila si dát budíka na každou sudou hodinu a vypít aspoň 1-2 deci. Ono taky záleží jaký máš denní režim jestli pracuješ nebo jsi na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
14.4.11 22:30

mám… v zimě mi stačí jen hrnek čaje večer a v létě tak dva hrnky šťávy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.4.11 22:31
Iduska píše:
Ahoj, no to je docela problém, protože ty kávy tě ještě odvodňují, takže tvoje ledviny dostávají zabrat :(
Já jsem taky málo pila a i teď vypiju tak 1,5-1,8 l za den. Každé ráno si postavím 1,5 l flašku na viditelné místo a průběžně upíjím, dám napít malýmu a taky se napiju.
Známá to dělala tak, že si tu flašku rozdělila samolepkama s časy, aby viděla jak moc je pozadu a kolik musí vypít. A když si vařila kafe tak si vedle něj postavila skleničku s vodou jako náhradu za to kafe.
Pokud tak málo piješ tak určitě ze dne na den nevypiješ 2 litry. Možná bych zkusila si dát budíka na každou sudou hodinu a vypít aspoň 1-2 deci. Ono taky záleží jaký máš denní režim jestli pracuješ nebo jsi na RD.

Tak já mám tedy jen 1 kafe,ale jinak máš pravdu.To moje švagrová má zas nařízenou minutku,a když zazvoní,tak se musí ona i malej-2,5r., napít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.4.11 22:38

Iduska má pravdu, dá se to naučit. Já se takto dostala na 3-4 litry za den v práci, teď s dítětem doma trošku zapomínám, ale určitě tak 2-3 litry vypiju.
Doporučuju postavil láhev s vodou někam na oči a když kolem ní půjdeš, tak se prostě napiješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
14.4.11 22:39

Mám to stejně jako zakladatelka :-( Je to strašný, ale když jsem s dětma, na pití nemyslím vůbec - teda na svoje. Když jsem sama, tak je to lepší.
Poraďte systém, budu ráda. Tím, jak jsme pořád v pohybu, tak postavená flaška doma nepomůže. Dětem na ven s sebou vodu balím, ale na pití pro mě už místo nebývá (4 děti, pití, svačina, příp. další věci pro ně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
14.4.11 22:42

Já se sanžím to teĎ takhle dělat,postavím flašku na stůl a upíjím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.4.11 22:44
Eliška píše:
Mám to stejně jako zakladatelka :-( Je to strašný, ale když jsem s dětma, na pití nemyslím vůbec - teda na svoje. Když jsem sama, tak je to lepší.
Poraďte systém, budu ráda. Tím, jak jsme pořád v pohybu, tak postavená flaška doma nepomůže. Dětem na ven s sebou vodu balím, ale na pití pro mě už místo nebývá (4 děti, pití, svačina, příp. další věci pro ně).

Eli, ale dětem dáváš napít ne? Když pijou ony, napij se taky. Ten půllitr navíc snad někam dáš ne? Navíc je to motivuje k pití, aspoň u nás to tak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
14.4.11 22:48

Když pijou ony, tak já se hemžím :) Tj. věším prádlo, vařím, prohlížím sešity, řeším spory, mám v hlavě všechno jiný než vlastní pití :oops: Rumrajch skončí cca v osm a pak piju, to dám tak půl litru. Přes den fakt jen ty dvě kafe :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
14.4.11 23:09

Holky tak to já mám spíše opačný problém.Vypiju tak 4 litry denně.Je to hrůza a co teprve záchod.Když nemám sebou pití tak si musím něco koupit.Jsem na tom úplně navyklá.
Ale zase z jedné stránky je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.4.11 23:10

Tak vidím, že je nás takových víc. Je hrozný, že i když vím, že si asi zadělávám na pořádný zdravotní problémy, nejsem schopná se donutit a vzpomenout si na to pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.4.11 23:14

No, ale za to když si večer vzpomenu, to bych vypila tak 2 skleničky na ex. Já si na to asi naběhla v práci, byla jsem tam sama a nemohla se vzdálit na WC, jinak jsem měla strach, že mi někdo uteče bez placení nebo něco sebere, no a tak jsem vlastně záměrně nepila až to po několika letech přešlo v úplnou „abstinenci“ :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
14.4.11 23:14

Taky vedu s pitím boj. :oops: Dokud jsem kojila, hlídala jsem si to víc - normálně jsem si nastavovala budík. Ale jak jsem skončila, už v tom zase lítám… :oops:

Příspěvek upraven 14.04.11 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová