Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem ![]()
Máte rádi provizorní věci, provizorium? Ve mně toto slovo vyvolává jakousi naději, že jednou bude líp. A že naší koupelně dlužím už asi rok nové stínidlo nad zrcadlo
(ono utírat holou žárovku od prachu taky není zrovna nejlepší nápadem, zvlášt, když člověk zapomene, že po zhasnutí ještě chvilku pálí (au au).
Koupelna s touhle žárovkou je takhle od doby. kdy jsme se sem nastěhovali. A to tu bylo provizorní úplně vše, tedy pokud tady něco bylo.
Docela živě si vzpomínám, jak to tu byl jen holý byt (byla tu jen pračka, lednice, linka a mikrovlnka), když jsme si první dny něco ohřáli v mikrovlnce, neměli jsme to čím a na čem sníst a když druhej den už bylo čím jíst, tak se muselo sedět na zemi a držet si talíř pod bradou, cheche
To jsou teda zážitky, které už mě nenutí dělat oči v sloup, ale směju se jim. A určitě jsem si tím neprošla jen já, ale hodně z nás. Co? Třeba na koleji
A jestli pak ještě ted máte něco provizorního kolem sebe? Povídejte… ![]()
Mně přijde, že my máme celej byt jen provizorně, co se narodil malej ![]()
ale bohužel to tak asi bude trvat do tý doby, než půjdu do práce a to je ještě za hoooodně dlouho!!!
Provizorni mam starou skrin v predsini a v lete uz se mozna dockam!! to je jedine vec co zustala po stehovani. Jinak jsem trvala na dodelani vseho pred nastehovanim, protoze v minulem byte jsem mela provizorni snad vsechno a vytacelo me to do nepricetna! ![]()
Tak mě provizorky neskutečně vytáčejí. Doteď (bydlíme spolu už 9!!! let) máme provizorní ložnici - pořídili jsme si sice nový nábytek, ale podlaha by potřebovala spravit, stejně tak praskliny ve zdi, výmalba, rolety na okna, natřít zárubně (v celém bytě) - příští rok se do toho pustíme, zatím jsme neměli peníze…
Mám ráda, když je vše udělané pořádně a co nejpěkněji a nejpečlivěji, aby to sloužilo hodně let (pokud možno).
Máme provizorní asi všechno. Nábytek má cca 20 let (kompletně), nemám zrcadlo v koupelně (vyndala jsem dvě větší zrcátka a nalepila si to na dlaždičky
), nemám předložku před vanu, nemám jídelní stůl. Nemáme postel ![]()
Naštěstí to není na dlouho. V září muž nastupuje do práce (ještě dodělává profesní řidičák) a pak se budeme mít zase lépe
!
Je to fakt děs mít třeba 50,– na den
…už aby to bylo pryč.
Takže za mne určitě ano! Provizorní znamená, že bude lépe ![]()
@Maddlen píše:
Tak mě provizorky neskutečně vytáčejí. Doteď (bydlíme spolu už 9!!! let) máme provizorní ložnici - pořídili jsme si sice nový nábytek, ale podlaha by potřebovala spravit, stejně tak praskliny ve zdi, výmalba, rolety na okna, natřít zárubně (v celém bytě) - příští rok se do toho pustíme, zatím jsme neměli peníze…Mám ráda, když je vše udělané pořádně a co nejpěkněji a nejpečlivěji, aby to sloužilo hodně let (pokud možno).
Jeeee, tak tos nemela
natrit zarubne, to nemam a jsou silene
no takze se loucim, jdu hledat, jak je natrit. Jsou totiz i oloupane, tak zda je treba opalit ![]()
@Barusak78 píše:
Jeeee, tak tos nemelanatrit zarubne, to nemam a jsou silene
no takze se loucim, jdu hledat, jak je natrit. Jsou totiz i oloupane, tak zda je treba opalit
Taky je máme oloupané… hnusné. A taktéž nevím, jestli se musejí opálit, zdrsnit, nebo co s nima - je na tom cca 30 let starý nátěr. No a chlap se k tomu samozřejmě nemá, tak asi se zajdu poradit do Hornbachu a jedno po druhém to zkusím sama. Vypadá to fakt škaredě. Navíc je kolem nich vyloupaná omítka, takže do některých škvír strčím i maííček - a nikomu kromě mě to tu nevadí. ![]()
@Maddlen píše:
Taky je máme oloupané… hnusné. A taktéž nevím, jestli se musejí opálit, zdrsnit, nebo co s nima - je na tom cca 30 let starý nátěr. No a chlap se k tomu samozřejmě nemá, tak asi se zajdu poradit do Hornbachu a jedno po druhém to zkusím sama. Vypadá to fakt škaredě. Navíc je kolem nich vyloupaná omítka, takže do některých škvír strčím i maííček - a nikomu kromě mě to tu nevadí.
Ja bych je nejradeji nechala oblozit nebo jak se tomu rika. Ale nevim jestli to jde na ty kovove nebo by se to muselo vysekat…
a do koupelny bych moc chtela za zasouvaci dvere. Ale to uz je na zednika a penize no…
Provizorium máme a mít budeme asi dlouho. I když se to lepší
. Ale před 3 lety jsme se stěhovali do RD hotového jen částečně. spalo nás 6 v jedné ložnici, dětské pokoje se dodělávaly čase. A jak na to děti rády vzpomínají
. Na fasádu taky není (a jen tak nebude)… vždycky se najde něco potřebnějšího. Jinak obývák a kuchyň bysme mohli malovat X-krát do roka (takže POŘÁDNĚ a KRÁSNĚ vypadá tak měsíc a je to tam, kde to bylo
)
Dámy, nejlepší bude ty zárubně pořídit úplně nové.
Ale zasloužily by jsme si je, no né? ![]()
@Žirafátko
Určitě tohle provizorium rychle překonáte a pak budete vzpomínat už jen s pousmáním. Držím palce ![]()
Provizorní řešení nesnáším, naštěstí na to máme s manželem stejný názor
V září se budeme stěhovat, takže momentálně máme spoustu věcí provizorních (lampa v předsíni shořela a nesvítí, takže si člověk musí rožnout až v koupelně, všude se povalují věci, které jsou do nového bytu a je zbytečné je v tom starém instalovat- obrazy, posilovací tyčka na lezení a podobné). Ale přežíváme ![]()
Ve mně teda provizorium žádnou naději nevzbuzuje. Naopak, pokud se řekne, že „to sem zatím dáme“, tak jsem si téměž jistá, že už to tak zůstane minimálně pár let
. Taky máme doma „zatím tenhle jídelní stůl“, jenže zatím tu straší už čtyři roky…
My žijeme v provizoriu už 2 roky a pomalu mě to neba. Přistavujeme patro, tak věci z půdy jsou v obýváku. V kuchyni lítám s každým kastrolem přes celou místnost, protože se mi odkapávač ke dřezu nevejde. Mám tu 2 sporáky (oba po babičce - jeden kvůli troubě a druhý kvůli vařičům). Místo obýváku teď obýváme vstupní místnost (cca 4×3 m), takže tam je pořád špína a nepořádek. Manžel dělá na stavbě, takže v ložnici máme pořád nedodělané skříně a máme věci v lavorech a krabicích.
Nábytek je (kromě ložnice) po mém dědovi (naštěstí kuchyň je nová a obýváku je „jen“ 25 let
)
Takže za mě: nemám ráda provizorium, i když na druhou stranu vidím, že každý den je lépe…
Me provizorium nevadi, kdyz netrva moc dlouho…taky tu mame par provizornich veci, nemame poradne udelany koutek na chodbe, kde by se sikla aspon provizorni satni skrin (nebudeme v tomhle byte dlouho), sousedi nas vytopili a my se furt nedokopali k tomu zavolat malire
, dlouho jsme byli bez zrcadla v koupelne a tak.
ale co jsme se nastehovali, tak jsem se snazila, aby toho provizorniho bylo co nejmene, tak jsem byla i celkem uspesna.
ale ty zacatky v novem byte, kde je to vsechno takove nove, spousta mista, veci v krabicich a tak, mam docela rada ![]()