Máte rádi provizorium? :)

9.7.12 20:56

Máte rádi provizorium? :)

Ahoj všem :mavam:

Máte rádi provizorní věci, provizorium? Ve mně toto slovo vyvolává jakousi naději, že jednou bude líp. A že naší koupelně dlužím už asi rok nové stínidlo nad zrcadlo :oops: (ono utírat holou žárovku od prachu taky není zrovna nejlepší nápadem, zvlášt, když člověk zapomene, že po zhasnutí ještě chvilku pálí (au au).
Koupelna s touhle žárovkou je takhle od doby. kdy jsme se sem nastěhovali. A to tu bylo provizorní úplně vše, tedy pokud tady něco bylo. :lol: Docela živě si vzpomínám, jak to tu byl jen holý byt (byla tu jen pračka, lednice, linka a mikrovlnka), když jsme si první dny něco ohřáli v mikrovlnce, neměli jsme to čím a na čem sníst a když druhej den už bylo čím jíst, tak se muselo sedět na zemi a držet si talíř pod bradou, cheche :mrgreen: To jsou teda zážitky, které už mě nenutí dělat oči v sloup, ale směju se jim. A určitě jsem si tím neprošla jen já, ale hodně z nás. Co? Třeba na koleji :lol: A jestli pak ještě ted máte něco provizorního kolem sebe? Povídejte… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4760
9.7.12 21:02

Mně přijde, že my máme celej byt jen provizorně, co se narodil malej :P
ale bohužel to tak asi bude trvat do tý doby, než půjdu do práce a to je ještě za hoooodně dlouho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
9.7.12 21:04

Provizorni mam starou skrin v predsini a v lete uz se mozna dockam!! to je jedine vec co zustala po stehovani. Jinak jsem trvala na dodelani vseho pred nastehovanim, protoze v minulem byte jsem mela provizorni snad vsechno a vytacelo me to do nepricetna! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.7.12 21:09

Tak mě provizorky neskutečně vytáčejí. Doteď (bydlíme spolu už 9!!! let) máme provizorní ložnici - pořídili jsme si sice nový nábytek, ale podlaha by potřebovala spravit, stejně tak praskliny ve zdi, výmalba, rolety na okna, natřít zárubně (v celém bytě) - příští rok se do toho pustíme, zatím jsme neměli peníze… :nevim: Mám ráda, když je vše udělané pořádně a co nejpěkněji a nejpečlivěji, aby to sloužilo hodně let (pokud možno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
9.7.12 21:11

Máme provizorní asi všechno. Nábytek má cca 20 let (kompletně), nemám zrcadlo v koupelně (vyndala jsem dvě větší zrcátka a nalepila si to na dlaždičky :lol: ), nemám předložku před vanu, nemám jídelní stůl. Nemáme postel :nevim:

Naštěstí to není na dlouho. V září muž nastupuje do práce (ještě dodělává profesní řidičák) a pak se budeme mít zase lépe :srdce:!

Je to fakt děs mít třeba 50,– na den :twisted:…už aby to bylo pryč.

Takže za mne určitě ano! Provizorní znamená, že bude lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
9.7.12 21:13
@Maddlen píše:
Tak mě provizorky neskutečně vytáčejí. Doteď (bydlíme spolu už 9!!! let) máme provizorní ložnici - pořídili jsme si sice nový nábytek, ale podlaha by potřebovala spravit, stejně tak praskliny ve zdi, výmalba, rolety na okna, natřít zárubně (v celém bytě) - příští rok se do toho pustíme, zatím jsme neměli peníze… :nevim: Mám ráda, když je vše udělané pořádně a co nejpěkněji a nejpečlivěji, aby to sloužilo hodně let (pokud možno).

Jeeee, tak tos nemela :lol: natrit zarubne, to nemam a jsou silene :cert: no takze se loucim, jdu hledat, jak je natrit. Jsou totiz i oloupane, tak zda je treba opalit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.7.12 21:17
@Barusak78 píše:
Jeeee, tak tos nemela :lol: natrit zarubne, to nemam a jsou silene :cert: no takze se loucim, jdu hledat, jak je natrit. Jsou totiz i oloupane, tak zda je treba opalit :cert:

Taky je máme oloupané… hnusné. A taktéž nevím, jestli se musejí opálit, zdrsnit, nebo co s nima - je na tom cca 30 let starý nátěr. No a chlap se k tomu samozřejmě nemá, tak asi se zajdu poradit do Hornbachu a jedno po druhém to zkusím sama. Vypadá to fakt škaredě. Navíc je kolem nich vyloupaná omítka, takže do některých škvír strčím i maííček - a nikomu kromě mě to tu nevadí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
9.7.12 21:24
@Maddlen píše:
Taky je máme oloupané… hnusné. A taktéž nevím, jestli se musejí opálit, zdrsnit, nebo co s nima - je na tom cca 30 let starý nátěr. No a chlap se k tomu samozřejmě nemá, tak asi se zajdu poradit do Hornbachu a jedno po druhém to zkusím sama. Vypadá to fakt škaredě. Navíc je kolem nich vyloupaná omítka, takže do některých škvír strčím i maííček - a nikomu kromě mě to tu nevadí. :zed:

Ja bych je nejradeji nechala oblozit nebo jak se tomu rika. Ale nevim jestli to jde na ty kovove nebo by se to muselo vysekat… :nevim: a do koupelny bych moc chtela za zasouvaci dvere. Ale to uz je na zednika a penize no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
9.7.12 21:27

Provizorium máme a mít budeme asi dlouho. I když se to lepší :). Ale před 3 lety jsme se stěhovali do RD hotového jen částečně. spalo nás 6 v jedné ložnici, dětské pokoje se dodělávaly čase. A jak na to děti rády vzpomínají :mrgreen:. Na fasádu taky není (a jen tak nebude)… vždycky se najde něco potřebnějšího. Jinak obývák a kuchyň bysme mohli malovat X-krát do roka (takže POŘÁDNĚ a KRÁSNĚ vypadá tak měsíc a je to tam, kde to bylo :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.12 21:30

Dámy, nejlepší bude ty zárubně pořídit úplně nové. :mrgreen: Ale zasloužily by jsme si je, no né? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.12 21:33

@Žirafátko
Určitě tohle provizorium rychle překonáte a pak budete vzpomínat už jen s pousmáním. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
9.7.12 21:41

Provizorní řešení nesnáším, naštěstí na to máme s manželem stejný názor :) V září se budeme stěhovat, takže momentálně máme spoustu věcí provizorních (lampa v předsíni shořela a nesvítí, takže si člověk musí rožnout až v koupelně, všude se povalují věci, které jsou do nového bytu a je zbytečné je v tom starém instalovat- obrazy, posilovací tyčka na lezení a podobné). Ale přežíváme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.12 21:42

Ve mně teda provizorium žádnou naději nevzbuzuje. Naopak, pokud se řekne, že „to sem zatím dáme“, tak jsem si téměž jistá, že už to tak zůstane minimálně pár let :roll:. Taky máme doma „zatím tenhle jídelní stůl“, jenže zatím tu straší už čtyři roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.7.12 21:43

My žijeme v provizoriu už 2 roky a pomalu mě to neba. Přistavujeme patro, tak věci z půdy jsou v obýváku. V kuchyni lítám s každým kastrolem přes celou místnost, protože se mi odkapávač ke dřezu nevejde. Mám tu 2 sporáky (oba po babičce - jeden kvůli troubě a druhý kvůli vařičům). Místo obýváku teď obýváme vstupní místnost (cca 4×3 m), takže tam je pořád špína a nepořádek. Manžel dělá na stavbě, takže v ložnici máme pořád nedodělané skříně a máme věci v lavorech a krabicích.
Nábytek je (kromě ložnice) po mém dědovi (naštěstí kuchyň je nová a obýváku je „jen“ 25 let :mrgreen: )
Takže za mě: nemám ráda provizorium, i když na druhou stranu vidím, že každý den je lépe…

• Citovat
  • Upravit
14856
9.7.12 21:48

Me provizorium nevadi, kdyz netrva moc dlouho…taky tu mame par provizornich veci, nemame poradne udelany koutek na chodbe, kde by se sikla aspon provizorni satni skrin (nebudeme v tomhle byte dlouho), sousedi nas vytopili a my se furt nedokopali k tomu zavolat malire :cert:, dlouho jsme byli bez zrcadla v koupelne a tak.

ale co jsme se nastehovali, tak jsem se snazila, aby toho provizorniho bylo co nejmene, tak jsem byla i celkem uspesna.

ale ty zacatky v novem byte, kde je to vsechno takove nove, spousta mista, veci v krabicich a tak, mam docela rada :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová