Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pfff, nesouhlas…
I když mám jen jedno zatím… chtěla bych i druhé, ale museli by mi zaručit, že to bude zase holčička ![]()
Zeptej se mě za pár měsíců
.
Kdybych sondovala předem, asi bych se s moc pozitivními ohlasy nesetkala. Když to takhle říkám jako hotovou věc, většina lidí to vidí hrozně pozitivně - ale my jsme zabezpečení, co se bydlení a všeho ostatního týká.
A komu se to nelíbí, ať si… (myslí co chce, živit a vychovávat je nebude on, ale my).
Sama jsem ze tří dětí, naši to podle mě zvádali bravurně. Ač jsme nikdy nebyli s nima na dovolené, maximálně u babiček, mám na dětství hrozně moc pěkných vzpomínek.
Bohužel se setkávám s takovými debilními názory (pardon za výraz) nic méně my třetí hrozně chtěli a čekáme…at si každý říká co chce je to jen naše věc. Pokud oba chcete tak proč né? ![]()
Někdy je těžké nenechat se ovlivnit názory druhých, ale v tomhle byste měli mít hlavně jasno Vy dva a na okolí se vykašlat. Pokud nemáte dluhy, jak píšeš, a cítíte se na třetí dítě, tak směle do toho
Fandím Vám!
Neni to blaznovstvi, naopak je hezke mit velkou rodinu..miminko by se ucilo hodne od sourozencu..zalezi na tom, jestli se na to citis, kdyby ti nahodou enbylo dobre, mela bys hlidani? Ja mam zatim jen jedno miminko, a obdivuju mamky co maji dve a vice deti
..ale tak nejak citim, ze bych pak chtela deti vice, pokud si myslis, ze by jste to zvladli financne(mimi muze veci podedit po starsich),tak bych do toho sla ![]()
No přece nezáleží na tom, co říká okolí. Pokud se na to cítíš, tak proč ne. Třeba 5 dětí.
@jullls Nemyslím si, spíš to záleží na tobě (vás), když některá maminka nemá nervy na jedno a neví co s ním, tak ti nemůže napsat ani jinou odpověd, než je to bláznovství. A co se týká financí, tak pokud ted nepočítáte dny do výplaty a víš, že jedno ještě uživíš tak proč ne. Vy musíte vědět jak se na to cítíte, NE okolí! Hodně štěstí ![]()
Řekni mi, kdo z těch chytráků tři dětí doopravdy má?
Jak nedá zvládnout finančně a organizačně, když jdou zvládnout dvě, jdou i tři. Okolí neřeš, tohle je věc tebe a tvého partnera/manžela, nikdo jiný vám do toho nemá co kecat.
@MartickaNela píše:
@jullls Nemyslím si, spíš to záleží na tobě (vás), když některá maminka nemá nervy na jedno a neví co s ním, tak ti nemůže napsat ani jinou odpověd, než je to bláznovství. A co se týká financí, tak pokud ted nepočítáte dny do výplaty a víš, že jedno ještě uživíš tak proč ne. Vy musíte vědět jak se na to cítíte, NE okolí! Hodně štěstí
tak proč jsi zmínila mě.?
Já mám tži a do budoucna chci ještě jedno
co na to budou říkat ostatní je mi fuk ![]()
Děti máme čtyři… s názory o bláznovství a šílenství jsem se nějak nesetkala… zvládnout se to dá úplně normálně, děti to rozhodně ničím neodnesly a neodnesou, někdo zvládne organizačně třeba deset dětí, jiný s bídou jedno… finančně je to přesně stejné… někdo uživí s bídou sám sebe, jinému zbývá pořád dost i při více dětech… takhle se to posuzovat nedá…
Pokud chcete tři nebo víc dětí, je to vaše věc a když se chceš vyhnout těm kecům okolo, tak to nikomu neříkej a neptej se ho na jeho názor, ale udělejte si podle svého…
@jullls promin to nebylo, vůbec nic proti tobě, to byl je překlep - ty ji navíc neříkáš, že je to blbost
omlouvám se
Já myslím, že tohle je čistě jenom na vás a vašem rozhodnutí a okolí nemá právo vám do toho jakkoliv zasahovat apod. Zvládnutí finanční musí posoudit každý sám za svoji rodinu. Organizačně to může být náročnější, ale není to nic nemožného
Já mám ve svém okolí hodně rodin, které mají nebo čekají 3. dítko. My sami čekáme čtvrté ![]()
@MartickaNela píše:
@jullls promin to nebylo, vůbec nic proti tobě, to byl je překlep - ty ji navíc neříkáš, že je to blbostomlouvám se
já jsem je jen lekla
v pohodě v pohodě ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Chtěla bych si pořídit třetí dítko, ale setkávám se jen s negativními reakcemi v okolí. Je opravdu v dnešní době pořídit si třetí dítě bláznovství. Jsme průměrná rodina, dluhy nemáme, ale prý se to nedá zvládnout ani finančně ani organizačně. Akorát to prý odnesou děti. Mám děti 1,5roku a 4 roky. Takže to chápu dobře, že v dnešní době člověk zvládne pořídit si jedno nebo max. dvě děti, pak už je šílenec a sebevrah
???